Na telefonie mam 2G/3G, a Free Net tylko 2G.

Moderator: Moderatorzy
A mogą przyjąć reklamacje? Chyba raczej nie, z nimi nie wygra się, nawet jak masz racje to i tak nie masz racji.ja.michal pisze:Nawet reklamacji nie chciał przyjąć.
Co mają w takim razie powiedzieć klienci Plusa mający słabsze osiągi w LTE?adziu82 pisze:bo 3-5 Mb/s to chyba mało, nawet dla mnie, gościa co nie za dużo się zna technologii mobilnej.
Ulala, tego nie wiedziałem. Ale jak, no przecież LTE jest super, do 150Mb/s ,to jakąś połówkę powinni mieć.wojteks pisze:Co mają w takim razie powiedzieć klienci Plusa mający słabsze osiągi w LTE?
adziu82 pisze:no przecież LTE jest super, do 150Mb/s ,to jakąś połówkę powinni mieć.
W LTE do 15Mbps.adziu82 pisze:Ale wiem , że w Play chyba do 4 Mb/s robią,
Co będzie za 2 lata to nikt nie wie dziś.adziu82 pisze:Za dwa latka pomyślimy.
Wojteks,ale ja wiem, jak będzie to samo co teraz jest z Orange ( a dokładnie z netem ) to przejdę do T-Mobile. W Orange znalazłem fajny abonament z 400 minutami odebranymi lub wykonanymi w roamingu za granicą, ale jeżeli będę miał tak kulawy net, to sorry. 3-5Mb/s nie wystarcza mi, mam 4 Mb/s na radiówce i wiem, że nie mogę narzekać bo nie więcej, nic mniej nie będę miał, ale tu mam poniżej chyba minimum.wojteks pisze:Co będzie za 2 lata to nikt nie wie dziś.
Czyli rozumiem, że długo chyba starałeś się to napisaćja.michal pisze:Siedzę na EDGE i jakoś działa chociaż to EDGE jak nie EDGE bo 6-10 kB/s.
Poważnie, 15 Mb/s jest w LTE? To jak mają w Heyah 10-12 Mb/s nazwać ? Super H+. , bo mają parametry porównywalne do LTE z Plusa?wojteks pisze:W LTE do 15Mbps.
Będziesz miał mniej jak pojawi się więcej użytkowników.adziu82 pisze:ale tu mam poniżej chyba minimum.
Pisałem szybko, dłużej się wysyłał.adziu82 pisze: Czyli rozumiem, że długo chyba starałeś się to napisać![]()
Ale już pisałem o tym ( może się mylę ) na naszym nadajniku nie ma za dużo użytkowników, chyba że liczymy osoby które wykonują rozmowę, wysyłają sms-y i korzystają z neta w danym momencie, bo nie wiem dokładnie na czym to polega.wojteks pisze: Będziesz miał mniej jak pojawi się więcej użytkowników.
No w sumie o to mi chodziłoja.michal pisze:Pisałem szybko, dłużej się wysyłał.
Dokładnie to + wszyscy, którzy są zalogowani do stacji.adziu82 pisze: chyba że liczymy osoby które wykonują rozmowę, wysyłają sms-y i korzystają z neta w danym momencie
Aha, ale to w sumie i tak na nasz gminny nadajnik nie dużo biorąc pod uwagę jakieś miasto 40-to tysięczne, więc wydaje mi się że jadąc do Zielonej Góry będzie nadajnik bardziej obciążony niż u mnie, ale prędkości są takie same czyli 3-5 Mb/sja.michal pisze:Dokładnie to + wszyscy, którzy są zalogowani do stacji.
Może też być mniej obciążony, tego nie da się przewidzieć.adziu82 pisze:więc wydaje mi się że jadąc do Zielonej Góry będzie nadajnik bardziej obciążony niż u mnie
I taka opcja też jest możliwa. Ja po prostu myślę, że Orange ucina do 5 Mb/s internet, może się mylę, może nie, ale dla mnie zwykłego zjadacza chleba jest to nie wytłumaczalne, że mogę mieć DO 42 Mb/s ,gdzie powinno być te 10-20 Mb/s a mam 3-5 Mb/s.wojteks pisze:Może też być mniej obciążony, tego nie da się przewidzieć.
Kabel to podstawa sieci, weź to wytłumacz tym co mogą mieć kabel a biorą mobilny narzekając na prędkości, zasięgi, obciążenie sieci, limity itp.ja.michal pisze:Oj przydałby się kabel
Każde rozwiązanie ma wady i zalety, za chwilę okaże się że mobilny będzie miał niższe osiągi niż przyzwoita radiówka (zresztą już jest blisko).adziu82 pisze:4Mb/s, no jak bym miał mobilny
A ja mam odmienne zdanie na temat kabla.wojteks pisze:Kabel to podstawa sieci, weź to wytłumacz tym co mogą mieć kabel a biorą mobilny narzekając na prędkości, zasięgi, obciążenie sieci, limity itp.
No dokładnie, dla mnie mobilny to jest internet do smartfonika, jakiś limit,ale wystarcza żeby coś przejrzeć, sprawdzić pocztę itp.wojteks pisze:Jak sama nazwa wskazuje internet mobilny z założenia jest mobilny a nie domowy.
To tak jak CDMA miało być internetem domowym. CP/Plus musi kredyty spłacać więc wciska swoje LTE komu się da.matek451 pisze: w Plusie/CP internet mobilny jest również domowy.
Skoro wystarcza to OK ale pamiętaj że dziś jest 20/5 jutro może być 2/0.5 a pojutrze ...kordirko pisze:35 GB z darmowymi nockami mi starcza, prędkość 20 / 5 MBit też,
Niektórzy niestety nie tak to analizują. Sam nie mam na razie wyjścia.wojteks pisze: Kabel to podstawa sieci, weź to wytłumacz tym co mogą mieć kabel a biorą mobilny narzekając na prędkości, zasięgi, obciążenie sieci, limity itp.
Mieszasz sprawę techniczną (łącze kablowe, bez limitów) z usługą, a dokładniej z dostawcą.kordirko pisze:A ja mam odmienne zdanie na temat kabla.
Miałem wiele lat kabel, i miałbym nadal, gdyby nie pazerność operatora Toya,
który promocje daje dla nowych klientów, a starych i wiernych goli do oporu.