@ Ufo atakuje
Mój podział oparłem na
słowach kluczowych np. „przejściówka mi nie działa”. Słowem kluczowym jest przejściówka i teraz wszystko, co robi użytkownik – upgraduje BIOS, aktualizuje Windows, czy wyrywa sobie włosy z głowy; robi, dlatego że przejściówka mu nie działa. Teraz temat „co mi nie działa przejściówka czy modem SE gc75” tu jest zagwozdka ale moderator powinien rzucić to do sub modemy/przejściówki, dlatego że, trzeba zastosować hierarchie ważności. Coś musi byś ważniejsze załóżmy, że przejściówka - bez uzasadnienia, bo zawsze można uzasadnić ze się należy przenieść do innego sub. Jak ktoś da w szukajce przejściówka wychodzi aż 32 tematy to stanowczo za dużo jak na taki niszowy sprzęt.
„antena do merlina”
Naliczyłem 8 anten na allegro do sieci gsm proszę mnie poprawić, jeśli się mylę
Bat 3 sztuki 5dB,7dB,9dB są dwu lub 3 zakresowe
Kierunkowa 4 szt 13,5dB,16,5dB 900MHZ , 14dB dwuzakresowa 900-1900MHZ, 10dB dwuzakresowa 1700-2200MHZ
Antena kierunkowa do umts 11dB zakres1900-2200MHZ
Cała komplikacja polega na wtyczkach SMA,FME, konektorach do modemów i długości kabla antenowego.
Tera wpisz w szukajce na forum
antena(317 tematów 
na pierwszej stronie wyświetliły się cztery identyczne –antena do ed77

) i zobacz jak każdy pieczołowicie dobiera antenę do swego unikalnego merlina(albo innego modemu).
O ile merlin jest GPRS-EDGE-UMTS to wszystkie anteny są zdatne do użycia, ale żadna z nich nie jest do merlina one są do telefonii i Internetu za pośrednictwem GSM. Do merlina jest konektor i dlatego opis tego konektora powinien być w modemy/merlin, ponieważ rodzaj wtyczki lub konektora jest własnością modemu.
Dlaczego modele modemów osobno? Ano wpisz:
ED77 – 186 wyników,
ES75 - 85 wyników,
GC85 – 189 wyników
Czy któryś z nich jest wart więcej niż 20 tematów?
Większość tematów zawiera tylko słowo np. ED77 i są bezwartościowe dla kogoś kto poszukuje konkretnej solucji. Jak sie dostać do tych właściwych
Co wybrać” – A nie lepiej by było „jak wybrać” Jeżeli ktoś stawia pytanie co wybrać to w ogóle nie chce wybierać – chce aby ktoś za niego wybrał i przerzucić ciężar odpowiedzialności (za ewentualny zły wybór) na tego, kto zdecydował o wyborze. Ktoś, kto pyta „jak wybrać” jest zdecydowany na zakup, sam podejmuje ryzyko, chce się więcej dowiedzieć by lepiej wybrać. Ja osobiście unikam ludzi „co wybrać?”
Jak (co)wybrać? można włożyć do Internet komórkowy/usługi operatorów.
„Enigmatyczne Usługi operatorów". Chodzi o Erę, Orange i Plusa. Używając Operator jako słowa kluczowego wszystko staje się jasne: reklamacja – do operatora, limity transferu ustala operator, oferty operatorów, simdata czy abonament u operatora.
Latka lecą...