Podział sub-forum - rozwój forum - Wasze zdanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Podział sub-forum - rozwój forum - Wasze zdanie
Sprawa ważna, bo dotyczy rozwoju forum.
Trafia do mnie ostatnio sporo pytań o możliwość podziału tego sub-form na kilka kategorii. Jedna z dyskusji w tym temacie toczy się tutaj: http://www.bez-kabli.pl/ftopic4160.html
Dlatego pozwoliłem sobie umieścić tutaj ankietę, kto jest za a kto przeciw.
Proszę swoje odpowiedzi uzasadnić.
W przypadku wyboru opcji: "Jestem za podziałem tego sub-forum", proszę podać na jakie sub-fora ma Waszym zdaniem być ono podzielone i co powinny zawierać nowe działy.
W przypadku wyboru opcji: "Jestem za zachowaniem obecnego układu forum", proszę uzasadnić dlaczego.
Mi przychodzi do głowy np. następujący podział podział:
Internet komórkowy - ogólnie (wszytko co nie pasuje do poniższych kategorii)
Internet komórkowy - problemy techniczne (Problemy związane z konfiguracją sprzętu, problemy z zasięgiem...)
Internet komórkowy - wybór sprzętu (Wybór odpowiedniego sprzętu do konkretnej usługi, pytania co mam wybrać do...)
Przy takim układzie obecna sub-forum "Awarie" byłoby częścią "Internet komórkowy - problemy techniczne". To tak moim zdaniem. Ale czekam na Wasze opinie.
Oczywiście to jest tylko propozycja powstała na potrzeby tej ankiety, może Wy macie lepsze propozycje.
Czas na dyskusję - 30 dni.
Trafia do mnie ostatnio sporo pytań o możliwość podziału tego sub-form na kilka kategorii. Jedna z dyskusji w tym temacie toczy się tutaj: http://www.bez-kabli.pl/ftopic4160.html
Dlatego pozwoliłem sobie umieścić tutaj ankietę, kto jest za a kto przeciw.
Proszę swoje odpowiedzi uzasadnić.
W przypadku wyboru opcji: "Jestem za podziałem tego sub-forum", proszę podać na jakie sub-fora ma Waszym zdaniem być ono podzielone i co powinny zawierać nowe działy.
W przypadku wyboru opcji: "Jestem za zachowaniem obecnego układu forum", proszę uzasadnić dlaczego.
Mi przychodzi do głowy np. następujący podział podział:
Internet komórkowy - problemy techniczne (Problemy związane z konfiguracją sprzętu, problemy z zasięgiem...)
Internet komórkowy - wybór sprzętu (Wybór odpowiedniego sprzętu do konkretnej usługi, pytania co mam wybrać do...)
Przy takim układzie obecna sub-forum "Awarie" byłoby częścią "Internet komórkowy - problemy techniczne". To tak moim zdaniem. Ale czekam na Wasze opinie.
Oczywiście to jest tylko propozycja powstała na potrzeby tej ankiety, może Wy macie lepsze propozycje.
Czas na dyskusję - 30 dni.
Ostatnio zmieniony 2007-02-20, 08:20 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Podział sub-forum - rozwój forum - Wasze zdanie
BliSki proponuje Twój podział. 
Pozdro

Pozdro

- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dobra propozycja podziału, inny mi nie przychodzi do głowy.

Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
Na pewno taki podział uporządkowałby forum, bo w tej chwili wszystko jest wrzucone do jednego worka. A przykładowy podział jest Ok, mam nadzieję, że to polepszy komfort. 

Elektroniczna rewolucja
-
Czekamy na następne głosy i propozycje.
Jeżeli zdecydowana większość będzie za, to czeka jeszcze nas akceptacja głównego Administratora
Ale myślę, że nie będzie z tym kłopotu
Jeżeli zdecydowana większość będzie za, to czeka jeszcze nas akceptacja głównego Administratora

Ale myślę, że nie będzie z tym kłopotu

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- pluskwa_skarzysko
ja jednak proponuje zostawic tak jak jest.jezeli ktos czegos poszukuje skorzysta z "szukaj" (chociaz wiemy ze rzadko nowi userzy z tego korzystaja) .
wiele tematow dotyczy zarozno sprzetu jak i problemow z siecia.moze byc w przyszlosci klopot z klasyfikacja takich tematow do odpowiednich kategorii.
wiele tematow dotyczy zarozno sprzetu jak i problemow z siecia.moze byc w przyszlosci klopot z klasyfikacja takich tematow do odpowiednich kategorii.
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

-
- Stały użytkownik forum
ja rowniez jestem za pozostawieniem obecnego układu. Po pierwsze zgodze sie z poprzednikiem ze moze byc ciezko sklasyfikowac niektore tematy. Po drugie ten uklad ktory jest teraz, tez jest bardzo wygodny 

- Dudu?
- Użytkownik forum
Popieram podział
Ja jestem za podziałem, będzie bardziej przejrzyście i zwiększy się szybkość wyszukiwania. Powyższy podział jest ok. można by coś jeszcze pokombinować z operatorami i telefon, karty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

blue connect w notebooku
Merlin XU870
Merlin XU870
- etranger
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja obstawiam na pozostawienie obecnego ukladu forum - dla zainteresowanych jest ono przejrzyste a wiekszosc tematow latwo wynalezc gdyz zawieraja odpowiednie slowa.
Przy podziale na podfora smietnik i tak bedzie - malo kto wie gdzie znalezc przycisk szukania.
Przy podziale na podfora smietnik i tak bedzie - malo kto wie gdzie znalezc przycisk szukania.
Regards - etranger®
- pluskwa_skarzysko
jezeli juz doszloby do podzialu to proponuje dac tez podzial na sieci tj Era Plus Orage.oraz zagraniczne sieci
Instrukcja została napisana tylko dla systemu Windows, bo użytkownicy Linuksa sami sobie poradzą, a użytkownicy Mac'ów przyzwyczajeni są, że ich wszyscy olewają 

- magmike
Jestem za pozostawieniem w postaci dzisiejszej. Forum ma pomagać nowym, a w każdym przypadku, gdy ktoś prosił o kofigurację, nie potrafił jej nawet znaleźć w przyklejonym wątku i wiele razy pisałem posta z linkiem do niej, dlatego uważam, że podział jeszcze bardziej zamąci nowym i nie będą pisali we właściwych (zaproponowanych) sub-forach.
P.S. Wnoszę o wytłuszczenie przyklejonego o konfiguracji telefonów :P
P.S.2 Podział pluskwy_skarzyska na sieci uważam za godny uwagi ;-)
P.S. Wnoszę o wytłuszczenie przyklejonego o konfiguracji telefonów :P
P.S.2 Podział pluskwy_skarzyska na sieci uważam za godny uwagi ;-)
pozdrawiam, magmike
- bob
- Guru bezprzewodowy
Wydaje mi się jednak ,że nowy porządek jest potrzebny choćby po to ,żeby zawęzić obszar poszukiwań .Dobrym przykładem jest porządek jak w tym brytyjskim 3G forum: http://www.3g.co.uk/3GForumMi przychodzi do głowy np. następujący podział podział:
Na dodatek trzeba rozbić to na technologie bo nie wiele stosunkowo osób interesuje HSDPA czy UMTS.Z drugiej strony jak ktoś ma UMTS to pewnie by chciał poczytać o nowych technologiach a nie przedzierać się przez problemy antenek gprs itp.
Na pewno musiałby być podział na producentów lub operatorów ze wspomnianych wyżej powodów.Myślę ,że podane przeze mnie forum jest b.dobrym przykładem i nie trzeba szukać rozwiązań, które już na świecie istnieją po to tylko aby uczyć się na własnych błędach (to jak w polskiej polityce...).
Do tego można stworzyć dział dotyczący nieoficjalnych informacji na temat technologii czy sprzętu szykowanych przez operatorów.
Zaproponowany podział nie ma większego sensu ponieważ z "Internet komórkowy - problemy techniczne" zrobi się główny dział jak jest do tej pory czyli po prostu "Internet komórkowy" a z "Internet komórkowy - ogólnie" powstanie "Internet bezprzewodowy - pozostałe problemy" przez co będziemy mieli już takie dwa.
Wytłuszczanie pewnych linków nic nie daje ... jak np.magmike pisze:Wnoszę o wytłuszczenie przyklejonego o konfiguracji telefonów

Według mnie wielu potrzebuje właśnie czytelności tej stronki i @Ufo atakuje do tego nawiązał bo faktycznie robi się tu niezły wór.
Z rzeczy mało istotnych należy dodać personalizację wyglądu forum.
Dziękuję i pozdrawiam ,bob
- Jojo
Porządek musi być, ale nie za bardzo taki jak jest teraz w przykładzie, wyobrażałem to sobie trochę inaczej. Powinien być jak jest teraz Internet komórkowy i dopiero podział w tym na kategorie, które są do uzgodnienia. Jeśli to będzie tak jak teraz w przykładzie to niech to lepiej zostanie po staremu.
Elektroniczna rewolucja
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musze Jojo przyznać rację. Wcześniej napisałem, że tak jak to BliSki podał, ale opcja "drzewka" jest lepsza. 
Pozdro

Pozdro

- pluskwa_skarzysko
mozna rowniez niektore teamty zamiast przyklejac (np.zasiegi konfiguracje itp) dac do osobnego subforum. dorzucic tam regulamin i skierowac tam wszystkich nowym uzytkownikow.oprocz zapoznania sie z regulaminem poznaja podstawowe problemy i konfiguracje internetu.zmniejszy to ilosc pytan w stylu "jak podlaczyc internet przez komorke?" ;d i kazdy teoretycznie bedzie znal regulamin.mozna bedzie tam z czasem dorzucac wazne tematy ktore beda powstawac wraz z uzywaniem forum.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jeśli ma być kosmetyka to faktycznie nie ma sensu tego ruszać.
Moje zdanie jest takie ,że jak coś robić to konkretnie.
Hm, @pluskwa_skarzysko dokładnie piszesz o tym o czym ja pisałem.
A tak dokładniej to jakie zalety ma opcja "drzewka" ?
Moje zdanie jest takie ,że jak coś robić to konkretnie.
Hm, @pluskwa_skarzysko dokładnie piszesz o tym o czym ja pisałem.
A tak dokładniej to jakie zalety ma opcja "drzewka" ?
-
To ja przy okazji mały apel do wszystkich. Zadawając pytanie warto dobrać odpowiedni temat dla nowego wątku. Potem znacznie łatwiej się to wyszukuje. Swego czasu z tym walczyłem, ale z czasem ręcę opadająetranger pisze:wiekszosc tematow latwo wynalezc gdyz zawieraja odpowiednie slowa.

Myślę, że to już wtedy za dużo by było. narobi się wtedy masa sub-forpluskwa_skarzysko pisze:jezeli juz doszloby do podzialu to proponuje dac tez podzial na sieci tj Era Plus Orage.oraz zagraniczne sieci

Z tym to nie jest tak prosto w tej wersji forum.magmike pisze:P.S. Wnoszę o wytłuszczenie przyklejonego o konfiguracji telefonów
OK....bob pisze:Wydaje mi się jednak ,że nowy porządek jest potrzebny choćby po to ,żeby zawęzić obszar poszukiwań
Podział był wymyślony w 2 sekundy i był przykładowym.bob pisze:Zaproponowany podział nie ma większego sensu ponieważ[...] przez co będziemy mieli już takie dwa.
Dlatego powstał ten watek, żebyście dali swoje jasne i czytelne propozycje.

Tylko błagam, nie dawajcie zewnętrznych linków tylko tu podajcie swoje propozycje

To się pojawi, ale jeszcze nie teraz.bob pisze:Z rzeczy mało istotnych należy dodać personalizację wyglądu forum.
Myślę, że to podobnie jak z wytłuszczeniem i pokolorowaniem "szukajki" nic nie da. A może nawet pogorszyć. Ale to jest tylko moje zdanie.pluskwa_skarzysko pisze:mozna rowniez niektore teamty zamiast przyklejac (np.zasiegi konfiguracje itp) dac do osobnego subforum.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- pluskwa_skarzysko
a mozna gdzies zapisac to forum,tzn w formie takim jakie jest? pozniej zrobic lifting i sprawdzic czy jest OK.a jesli nie to wrocic do poprzedniego ukladu

-
- Mistrz bezprzewodowy
Dorzucę i ja swoje 3 grosze.
Patrząc na różne propozycje użytkoników dochodzę do następujących wniosków:
1. Jedno subforum w obecnej postaci sprawia, że jest duży bałagan.
2. Stworzenie zbyt wielu nowych podfor sprawi, że bałagan będzie jeszcze wiekszy i tym bardziej trudny do ogarnięcia.
Ogólnie przychyliłbym się częściowo do propozycji @BliSki'ego, ewentualnie lekko ją zmodyfikował rozszerzając o jedno podforum:
Mielibyśmy:
Co wybrać - sprzęt
Co wybrać - usługi
Problemy techniczne
Ogólnie
Pozostaje jeszcze kwestia konfiguracji. Jest całe mnóstwo ludzi szukającyh pomocy własnie w tej sprawie. I pytanie, czy stworzyć podofrum o konfiguracji, czy dać je do proablemy, czy "ogólnie"
Patrząc na różne propozycje użytkoników dochodzę do następujących wniosków:
1. Jedno subforum w obecnej postaci sprawia, że jest duży bałagan.
2. Stworzenie zbyt wielu nowych podfor sprawi, że bałagan będzie jeszcze wiekszy i tym bardziej trudny do ogarnięcia.
Ogólnie przychyliłbym się częściowo do propozycji @BliSki'ego, ewentualnie lekko ją zmodyfikował rozszerzając o jedno podforum:
Mielibyśmy:
Co wybrać - sprzęt
Co wybrać - usługi
Problemy techniczne
Ogólnie
Pozostaje jeszcze kwestia konfiguracji. Jest całe mnóstwo ludzi szukającyh pomocy własnie w tej sprawie. I pytanie, czy stworzyć podofrum o konfiguracji, czy dać je do proablemy, czy "ogólnie"
Back to the Future 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja już się wypowiadałem za podziałem forum w innym miejscu, ale chciałbym się ustosunkować do niektórych wypowiedzi.
Po pierwsze, uważam że podział zaproponowany przez Bliskiego jest trafny i najbardziej logiczny. Co prawda ja proponowałe rozdział tylko na dwa Internet komórkowy - problemy techniczne oraz Internet komórkowy - ogólnie, ale rzeczywiście jest sporo postów dotycżacych wyboru modemu,telefonu lub anteny. Takie podforum -Internet komórkowy - wybór sprzętu - będzie prawdziwą gratką, dla zupełnie zielonych użytkowników, któży mogą być przytłoczeni i zdezorientowani ilością informacji obecnego forum. A tak to będą mieli w jednym miejscu posty, dzięki którym będą mogli porównać ceny, możliwości oraz opinie użytkowników o danym sprzęcie.
Uważam też, że nie należy rozbijać dalej na inne podfora np.wegług operatorów,technologii, modeli sprzętu itd. Nie chciałbym, żeby to wyglądało, jak w przykładzie zaprezentowanym przez Boba. To forum ma nieco inny charakter niż fora telefonów.Wiedza jest tu bardziej ogólna, więc musi być ono elastyczne. Tak to każdy się zamknie w swoim podforum i do innych nawet nie zajrzy. To zły pomysł.
Generalnie radziłbym się dobrze przygotować do tego kroku.Dużo zależy jak to będzie rozplanowane graficznie. Poza tym trzeba by chyba pogrupować wszystkie stare tematy i powrzucać chronologicznie do odpowiednich działów. Na jednym z forów, gdzie widziałem taką operację forum było przez jakiś czas wyłączone.
Po pierwsze, uważam że podział zaproponowany przez Bliskiego jest trafny i najbardziej logiczny. Co prawda ja proponowałe rozdział tylko na dwa Internet komórkowy - problemy techniczne oraz Internet komórkowy - ogólnie, ale rzeczywiście jest sporo postów dotycżacych wyboru modemu,telefonu lub anteny. Takie podforum -Internet komórkowy - wybór sprzętu - będzie prawdziwą gratką, dla zupełnie zielonych użytkowników, któży mogą być przytłoczeni i zdezorientowani ilością informacji obecnego forum. A tak to będą mieli w jednym miejscu posty, dzięki którym będą mogli porównać ceny, możliwości oraz opinie użytkowników o danym sprzęcie.
Uważam też, że nie należy rozbijać dalej na inne podfora np.wegług operatorów,technologii, modeli sprzętu itd. Nie chciałbym, żeby to wyglądało, jak w przykładzie zaprezentowanym przez Boba. To forum ma nieco inny charakter niż fora telefonów.Wiedza jest tu bardziej ogólna, więc musi być ono elastyczne. Tak to każdy się zamknie w swoim podforum i do innych nawet nie zajrzy. To zły pomysł.
Właśnie z myslą o użytkownikach z problemami padł pomysł rozdziału forum. Wtedy będą mieli własny dział, gdzie bedzie tylko o tym mowa. Będzie im łatwiej coś znaleźć, a poruszone przez nich tematy nie będą znikały tak szybko bez rzetelnej odpowiedzi, bo więcej osób je zobaczy. Tam również mogą być przyklejone tematy jak co konfigurować.Jestem za pozostawieniem w postaci dzisiejszej. Forum ma pomagać nowym, a w każdym przypadku, gdy ktoś prosił o kofigurację, nie potrafił jej nawet znaleźć w przyklejonym wątku i wiele razy pisałem posta z linkiem do niej, dlatego uważam, że podział jeszcze bardziej zamąci nowym i nie będą pisali we właściwych (zaproponowanych) sub-forach.
Kompletnie się nie zgadzam.Wystarczy policzyć obecnie posty. Wbrew pozorom to jest najwyżej 40% wszystkich tematów.Myślę że największy byłby jednak dział "Ogólnie".Nie ma co porównywać z działem "..pozostałe problemy" bo tam jest 635 postów a w Internet komórkowy - 19366.Można się zastanowić, czy nie wrzucić części tego działu do "Ogólne".aproponowany podział nie ma większego sensu ponieważ z "Internet komórkowy - problemy techniczne" zrobi się główny dział jak jest do tej pory czyli po prostu "Internet komórkowy" a z "Internet komórkowy - ogólnie" powstanie "Internet bezprzewodowy - pozostałe problemy" przez co będziemy mieli już takie dwa.
Rzeczywiście, z częścią tematów może być problem.Na przykład temat anten.Jeśli ktoś napisze "Antena nie działa, słaby transfer"- to powinno się to znaleźć w dziale "problemy techniczne".Ale jak ktoś sie zapyta "Jaką antenę wybrać?"- to powinno już być w dziale "wybór sprzętu". Zasadniczym kryterium powinno być pytanie "Czy mam PROBLEM z użytkowanym sprzętem lub działaniem sieci".Jeśli TAK, to pisze w dziale "problemy techniczne".wiele tematow dotyczy zarozno sprzetu jak i problemow z siecia.moze byc w przyszlosci klopot z klasyfikacja takich tematow do odpowiednich kategorii.
Generalnie radziłbym się dobrze przygotować do tego kroku.Dużo zależy jak to będzie rozplanowane graficznie. Poza tym trzeba by chyba pogrupować wszystkie stare tematy i powrzucać chronologicznie do odpowiednich działów. Na jednym z forów, gdzie widziałem taką operację forum było przez jakiś czas wyłączone.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Podejrzewam ,że przy pytaniu "jaką antenę wybrać bo mi moja nie działa" i w setkach innych będzie faktycznie problem.Ufo atakuje pisze:Rzeczywiście, z częścią tematów może być problem.Na przykład temat anten.Jeśli ktoś napisze "Antena nie działa, słaby transfer"- to powinno się to znaleźć w dziale "problemy techniczne".Ale jak ktoś sie zapyta "Jaką antenę wybrać?"- to powinno już być w dziale "wybór sprzętu".
Nie mogę się zgodzić z Twoją propozycją bo będzie tak jak tu:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic4500.html czyli podwójnie zakładane posty z obawy ,że w innym miejscu nikt nie odpowie.
Jeżeli nie chcecie zmian bo propozycje o jakich tu czytam tak naprawdę ich nie obejmują a wprowadzają tylko zamieszanie to po co te postulaty o nie.
BliSki założył "Awarie" więc teraz najprościej zmienić nazwę na "Problemy techniczne" dodać "Co wybrać" i po rewolucji.Pytanie tylko na jak długo ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak, ale zauważ, że to jest nowy prawie pusty dział i ten ktoś się przestraszył, że nikt tego nie zauważy.bob pisze: Nie mogę się zgodzić z Twoją propozycją bo będzie tak jak tu:
http://www.bez-kabli.pl/ftopic4500.html czyli podwójnie zakładane posty z obawy ,że w innym miejscu nikt nie odpowie.
Dział "Problemy techniczne" powinien dotyczyć tylko internetu komórkowego. Wtedy dział Awarie możnaby spokojnie zlikwidować, gdzyż tematycznie mieści się w tym dziale. A jakbyś zmienił teraz dział "Awarie" na "Problemy techniczne" to dopiero byłby chaos, bo pisali by pewnie wszyscy z innych działów: radiowy, satelitarny itd. Rozmawiamy tylko o podziale subforum "Internet komórkowy",wraz ze wszystkimi jego tematami i postami, gdyż ono generuje największy ruch. A myśle, że wraz z rozwojem np.HSDPA będzie on jeszcze większy.BliSki założył "Awarie" więc teraz najprościej zmienić nazwę na "Problemy techniczne" dodać "Co wybrać" i po rewolucji.Pytanie tylko na jak długo ?
PS.
- o czym byśmy tu dyskutowaliCo wybrać - usługi

Ostatnio zmieniony 2006-11-12, 21:38 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nie do końca rozumie tę Twoją propozycję.pluskwa_skarzysko pisze:a mozna gdzies zapisac to forum,tzn w formie takim jakie jest? pozniej zrobic lifting i sprawdzic czy jest OK.a jesli nie to wrocic do poprzedniego ukladu
Jeżeli by tak miało być, to musisz zdawać sobie z tego sprawę, że albo zamykamy forum i nic nie piszemy oglądając - tylko jak to ocenić. Albo forum jest dostępne dla Was, ale wtedy wszystkie posty nowe mogą zniknąć po przywróceniu starej wersji.
Ale nie w tym rzecz. Dlatego powstał ten wątek, żeby zebrać najlepsze propozycje i wprowadzić to w czyn. Ma to być swego rodzaju burza mózgów, co zrobić żeby było lepiej na forum, żeby lepiej się pisało, czytało i szukał.
Oczywiście może być tak, że wypracujemy coś i wprowadzimy to w życie ale potem okaże się w praniu, że to jednak się nie sprawdza... W takim wypadku trzeba będzie to zmienić. Tylko właśnie cała sztuka w tym, żeby to zrobić raz a dobrze.
To ja jeszcze proszę o opisy do tych sub-forów jakie byście widzieli w takim układzie, bo przyznam, że propozycja jest ciekawa.Szadzik pisze:Ogólnie przychyliłbym się częściowo do propozycji @BliSki'ego, ewentualnie lekko ją zmodyfikował rozszerzając o jedno podforum:
Mielibyśmy:
Co wybrać - sprzęt
Co wybrać - usługi
Problemy techniczne
Ogólnie
To może sub-forum problemy techniczne i konfiguracja?Szadzik pisze:Pozostaje jeszcze kwestia konfiguracji. Jest całe mnóstwo ludzi szukającyh pomocy własnie w tej sprawie. I pytanie, czy stworzyć podofrum o konfiguracji, czy dać je do proablemy, czy "ogólnie"
Tak dodałem Awarię z uwagi na liczne prośby o coś takiego ale jak widać nic się tam nie dzieje. Może dlatego, że nie ma tam dokładnego opisu o czym jest to sub-forum a może dlatego, że się to jednak nie sprawdziło?bob pisze:BliSki założył "Awarie" więc teraz najprościej zmienić nazwę na "Problemy techniczne" dodać "Co wybrać" i po rewolucji.Pytanie tylko na jak długo ?
Oczywiście jeżeli powstało by coś takiego, co np. parę postów zaproponował Szadzik, to sub-fora byłyby jedno pod drugim i "ogólne" byłoby zapewne jako pierwsze.
Co do jeszcze pytania o przenoszenie postów do nowych sub-for z tego już istniejącego. Do tego nie trzeba zamykać forum ale potrzeba jest na to czasu. Postów archiwalnych jest bardzo dużo i ciężko jest przejrzeć a tym samym i przenieść. Zwłaszcza, że niektóre tytuły naprawdę niewiele mówią

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Pozwolę sobie jeszcze na to odpowiedzieć w nowym poście.
Oczywiście, że w tym wątku dyskutujemy tylko i wyłącznie o podziale tego sub-forum, czyli "internetu komórkowego". Oczywiste jest też, że po podziale sub-forum Awarie nie ma racji bytu i mają być zastąpione sensownym nowym sub-forum, które zastąpi obecne "Awarie".Ufo atakuje pisze:Dział "Problemy techniczne" powinien dotyczyć tylko internetu komórkowego. Wtedy dział Awarie możnaby spokojnie zlikwidować,
Wszystkie nowe sub-fora będą na początku miały dopisek "internet komórkowy" żeby nikt nie miał wątpliwości czego dotyczy dane forum.Ufo atakuje pisze:A jakbyś zmienił teraz dział "Awarie" na "Problemy techniczne" to dopiero byłby chaos, bo pisali by pewnie wszyscy z innych działów: radiowy, satelitarny itd.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- pluskwa_skarzysko
jezeli powstalyby inne subfora od tych dzisiejszych to stare tematy trzeba by "upchnac" w tych nowych.bardzo duzo roboty by mieli administratorzy....a niektorych tematow nie daloby sie sklasyfikowac...;/

-
Tak, pracy byłoby sporo. Zajęli by się tym głównie w wolnej chwili moderatorzy. Ale jest to sprawa na dłuższy czas i pewnie weryfikacja byłaby tylko w oparci o temat, wiec jeżeli temat nic nie mówi lub jest błędny, to post pozostałby na forum ogólnym. To samo dotyczy postów, które ciężko zakwalifikować. Reasumując na nowe sub-fora będą przeniesione tylko te posty (wątki), które jednoznacznie i po temacie dadzą się zakwalifikować.pluskwa_skarzysko pisze:jezeli powstalyby inne subfora od tych dzisiejszych to stare tematy trzeba by "upchnac" w tych nowych.bardzo duzo roboty by mieli administratorzy....a niektorych tematow nie daloby sie sklasyfikowac...;/
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Tylu tu użytkowników zarejestrowanych a nikt więcej się w tym temacie nie wypowiada??
Frekwencja niższa niż nawet na wyborach
Proszę o dalsze opinie i uwagi.
Frekwencja niższa niż nawet na wyborach

Proszę o dalsze opinie i uwagi.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
BliSki daj w tytule "Kononowicz" to będzie lepsza frekwencja pewnie! 
Pozdro

Pozdro

- sardo nunspa
A ja bym tak to widział:
A Sprzęt:
1 Anteny
2 Modemy
3 Telefony
i każdy by dotyczył tylko tego sprzętu – np. anteny rodzaje anten, wtyczek, co wybrać.
Modemy wszystkie mosemy USB i PCMCIA +przejściówki, do tego konfiguracja, instalacja, co wybrać, awarie modemów, itd. Telefony tak samo.
B Usługi operatorów – dyskusje o ofertach, limitach, reklamacjach itp.
C Ogólne – dyskusje o trafic kompresorach, accelerate itp
nie wiem czy nie jeszcze akltualne ale sie dopisuje
A Sprzęt:
1 Anteny
2 Modemy
3 Telefony
i każdy by dotyczył tylko tego sprzętu – np. anteny rodzaje anten, wtyczek, co wybrać.
Modemy wszystkie mosemy USB i PCMCIA +przejściówki, do tego konfiguracja, instalacja, co wybrać, awarie modemów, itd. Telefony tak samo.
B Usługi operatorów – dyskusje o ofertach, limitach, reklamacjach itp.
C Ogólne – dyskusje o trafic kompresorach, accelerate itp
nie wiem czy nie jeszcze akltualne ale sie dopisuje

Ostatnio zmieniony 2006-12-12, 00:08 przez sardo nunspa, łącznie zmieniany 1 raz.
Latka lecą...
-
Może aktualne, może nie 
Generalnie mały odzew i mało propozycji. O wiele mniej niż się spodziewaliśmy, więc nie wiadomo czy jest sens zmieniać to co jest teraz.
Chociaż Twoja propozycja sardo nunspa jest godna uwagi. Ciekawe co na to inni?

Generalnie mały odzew i mało propozycji. O wiele mniej niż się spodziewaliśmy, więc nie wiadomo czy jest sens zmieniać to co jest teraz.
Chociaż Twoja propozycja sardo nunspa jest godna uwagi. Ciekawe co na to inni?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)