IPLUS MNIE OSZUKAŁ !!!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Mavie

Re: IPLUS MNIE OSZUKAŁ !!!

Post autor: Mavie »

Konsultanci rozmawiając z klientem przecież nie wiedzą czy ten po drugiej słuchawki bądź też biurka zna się telekomunikacji i komputerach czy też nie. Powiedzenie, że po przycięcią "będzie na poziomie GPRS" nie oznacza, że będzie to równo 56kb/s :P Jakbyście dziennie tłumaczyli to kilkudziesięciu tłumokom, którzy ledwo wiedzą co to komputer to byście też tak mówili :P

Transfer po przycięciu powinien być limitowany na 36kb/s (oficjalne info), ale jak zawsze w przypadku takich kwestii wpływ na to mają realne warunki sieci w danym miejscu. Jak chcecie stałych prędkości to kupcie sobie kabel, będziecie mieć cały czas 4Mb/s bez możliwości wyjścia z domu :P
Awatar użytkownika
asiek120
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: asiek120 »

Mavie pisze:Konsultanci rozmawiając z klientem przecież nie wiedzą czy ten po drugiej słuchawki bądź też biurka zna się telekomunikacji i komputerach czy też nie. Powiedzenie, że po przycięcią "będzie na poziomie GPRS" nie oznacza, że będzie to równo 56kb/s :P Jakbyście dziennie tłumaczyli to kilkudziesięciu tłumokom, którzy ledwo wiedzą co to komputer to byście też tak mówili :P
A ty konsultantem jestes ze ich tak bronisz ??
Mavie pisze:Jak chcecie stałych prędkości to kupcie sobie kabel, będziecie mieć cały czas 4Mb/s bez możliwości wyjścia z domu :P
Widać nie pojmujesz znaczenia słowa mobilność i nie przeczytałeś całego wątku.

Fakt faktem dziwne jest, że autor tego tematu nie informuje jakie podjął czynności celem wyjaśnienia opisanej sytuacji.
Mavie

asiek120 pisze:A ty konsultantem jestes ze ich tak bronisz ??

Widać nie pojmujesz znaczenia słowa mobilność i nie przeczytałeś całego wątku.
Nikogo nie muszę bronić ;]

Inteligentni ludzie tamtego posta zrozumieli w całości, nawet żart o stałych prędkościach. Mniej inteligentnym tłumaczyć nie będę :P
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Panowie, tylko spokojnie :) proszę bez zbędnych docinek.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
robin7
Użytkownik forum

Post autor: robin7 »

Witam Forumowiczów.
Widze , że wątek się rowinął:). Pisałem wcześniej o kpinach jakie urządza sobie iPlus. Tak sie składa, że ze swoim laptopem trochę jeżdżę, a mam modem edge/gprs. Według mapki w każdym z miast zasięg Edge nie powinien być problemem. I tak w miejscu np. "A" internet chodzi w miarę dobrze, tzn. strony otwieraja się całkiem przyzwoicie. W miejscu "B", podkreślam, według mapki zasięg edge, internet praktycznie nie działa wcale. Niestety w tym właśnie miejscu jestem najczęściej. prędkośc otwierania stron to 0-50 bitów!!! :evil: . Strona otwiera się 10-15 minut albo wcale. Wiadomo, ze jest to kwestia "zapchanych" łącz, a nie mojego komputera, jeśli w jednym miejscu jest ok a w drugim nie ma internetu wcale, choć wskaźnik zasięgu pokazuje że jest ok. Zadzwoniłem więc do BOA, aby otrzymac pomoc. Nie wiem, czy konsultanci maja z góry powiedziane, że z osoby dzwoniącej nalezy robić idiotę, bo innej metody odpowiedzi na moje pytania nie było. Próbowano mi wmówić, że ze strony iPlusa jest wszystko ok a wina jest po stronie mojej-ustawień złych mojego komputera. Generalnie konsultant próbował wmówić, że nie mam pojęcia o sprawach związanych z internetem bezprzewodowym. Najpierw była kwestia złych ustawień Windowsa. Jak wytłumaczyłem, że trudno zmieniać ustawienia w systemie w zależności od miasta w którym jestem, pan próbował mi wmówić , że pewnie przekroczyłem limit danych. Zebym go przekroczył musiałbym ściągac non stop przez jakieś 3 miesiące z takimi prędkościami. Poza tym w genialnym wynalazku,twz. iplus menager licznik wskazywał 300 megabajtów w ciągu 3 miesięcy!!! na taka wątpliwość pan stwierdził, że licznik danych w Iplus menager moze byc nieprecyzyjny!!! notabene, to świadczy o poziomie technicznym tego oprogramowania. Nie sądziłem jednak, że może mylić się o 1000%, bo na miesiąc wychodziło około 100mb. I tak zakończyła się pouczająca rozmowa ze świetnie przeszkolonym konsultantem. Gratuluję Plusowi zarówno pracowników, jak i genialnych aplikacji no i dobrego samopoczucia, szczególnie gdy ma się klienta głęboko w.... . W tym układzie rozważam możliwość wypowiedzenia umowy, gdyż operator, co prawda nie gwarantuje prędkości, ale w tym przypadku w ogóle nie daje mozliwości dostępu do internetu,a to juz jest naruszeniem warunków umowy. Pozdrawiam.

Do MAVIE. Jeśli konsultant BOA ma takie podejście do dzwoniących jak Ty przedstawiasz, to znaczy, że nie powinien wykonywać tej pracy, a on sam dostał się tam przez pomyłkę.
Mavie

@robin7 - ulżyło Ci? :P :lol:

Trzeba zgłosić CTR, może w miejscu "B" BTS jest walnięty :/
robin7
Użytkownik forum

Mavie pisze:@robin7 - ulżyło Ci? :P :lol:
Ulżyło jak diabli :twisted: :twisted: :twisted:

Dzięki za radę i pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
asiek120
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: asiek120 »

robin7: tylko nie idź do ERA bo oni przycinają do ilu im pasuje
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

robin7 pisze: I tak w miejscu np. "A" internet chodzi w miarę dobrze, tzn. strony otwieraja się całkiem przyzwoicie. W miejscu "B", podkreślam, według mapki zasięg edge, internet praktycznie nie działa wcale. Niestety w tym właśnie miejscu jestem najczęściej. prędkośc otwierania stron to 0-50 bitów!!! :evil: . Strona otwiera się 10-15 minut albo wcale. Wiadomo, ze jest to kwestia "zapchanych" łącz, a nie mojego komputera, jeśli w jednym miejscu jest ok a w drugim nie ma internetu wcale, choć wskaźnik zasięgu pokazuje że jest ok.
Jeśli w innych miejscach jest dobrze to pewnie jest walnięty nadajnik. Sprawdź CID tego nadajnika, który tak muli i zgłoś to do sprawdzenia do działu zajmującego się utrzymaniem sieci. Najlepiej napisz email, bo z konsultantami różnie bywa.
robin7
Użytkownik forum

Zgłosiłem i obiecali że sprawdzą. O dziwo, nie próbowali mi nieczego wmówić, tylko zapewnili, że zrobią to bardzo szybko. Zobaczymy jakie będa efekty. W każdym razie wreszcie jakiś normalny kontakt z BOA. Czyżby Plus czytał to forum??? :lol: :lol: :lol:

Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ