![:]](./images/smilies/splash.gif)
Dla mnie jednak, totalnego laika, zastanawiające jest to, że BTS-a mam w odległości 250 metrów, widzę go, a poziom sygnału sięga banalnych -88 dBm...

Moderator: Moderatorzy
No to ja mam do BTS'a (tylko, że sieć Plus'a) jakieś 200m i sygnał mam rzędu -73 do -75 dBm. Ale przy takiej mocy sygnału osiągam prędkości rzędu 2.8mb/s.cat.came.back pisze: totalnego laika, zastanawiające jest to, że BTS-a mam w odległości 250 metrów, widzę go, a poziom sygnału sięga banalnych -88 dBm...
Utracone pakiety (czego nawet na EDGE Plusa w szczycie nie ma) to tez komfort ?michał pisze:Pingi rzędu 200ms i 300-500kbps to komfort w porównaniu z edgem nie mówiąc o gprs.
Za niską cenę dostaje się niską jakość,niestetymichał pisze:dwa z powodu ceny, którą Play bije resztę na głowę
W budynku ?YaHooo pisze:No to ja mam do BTS'a (tylko, że sieć Plus'a) jakieś 200m i sygnał mam rzędu -73 do -75 dBm.
Z czasem ta jakość będzie jeszcze niższaPatryk_ pisze:Za niską cenę dostaje się niską jakość,niestety![]()
Tak, zapomniałem dodać, że w budynku.Patryk_ pisze:W budynku ?
Bo jesli na zewnętrz to trochę dziwne![]()
Wewnątrz budynku ?cat.came.back pisze:Dla mnie jednak, totalnego laika, zastanawiające jest to, że BTS-a mam w odległości 250 metrów, widzę go, a poziom sygnału sięga banalnych -88 dBm...
Myślę, że to bardzo względne jest i u każdego działa inaczej, jak to net komórkowy. Mi Play działa o wiele lepiej niż Iplus więc za niską cenę dostaję lepszą usługęPatryk_ pisze:Za niską cenę dostaje się niską jakość,niestety
Popieram kolegę, nie wszędzie iplus jest piękny, są miejsca gdzie tylko play ma 3g.Boras pisze:Myślę, że to bardzo względne jest i u każdego działa inaczej, jak to net komórkowy. Mi Play działa o wiele lepiej niż Iplus więc za niską cenę dostaję lepszą usługę
Tak, wewnątrz budynku, niskim bloku. Może to ocieplenie tak kastruje sygnałPatryk_ pisze: Wewnątrz budynku ?
Jeśli tak,to z czego są zbudowane jego ściany ?
Jeśli to blok z wielkiej płyty czy coś innego żelbetowego to ciesz się,że w ogóle masz sygnał![]()
Poza tym -88 dBm dla marnie dla GSM,dla 3G to jeszcze nie tak źle - da się nawet 5-6 Mbit/s wyciągnać.
Już nie przesadzajmy, wszystko zależy od obciążenia sieci.YaHooo pisze:Z czasem ta jakość będzie jeszcze niższaPatryk_ pisze:Za niską cenę dostaje się niską jakość,niestety![]()
Dziwne bo ja w Piotrkowie łapę w Plusie 3G.michał pisze:Ja w Piotrkowie nie zamienię Playa na coś innego raz z powodu prędkości (np: Plus tylko edge i to gorszy niż poza miastem),
Najlepiej przetestuj na prepaidzie,jeśli masz możliwość.Szmitu pisze:Mogę oczekiwać dobrego stabilnego połączenia i nie "zapchanej" sieci??
W Play i tak masz ograniczenie 1mb/s więc moim zdaniem sensu brak. Wystarczyło by nawet HSDPA 1.8mb/sSzmitu pisze:Czy opłaca się dokładać do telefonu z netem 3,6/7,2 MB?? Czy różnica jest adekwatna do ceny??
Albo ten BTS który daje najsilniejszy sygnał jest najbardziej obciążony i modem będzie z niego korzystać. A wtedy to nie będzie dobrze działać. Bo nie da się prosto wymusić BTS'a z którego się korzysta.Szmitu pisze:To dobrze?? Mogę oczekiwać dobrego stabilnego połączenia i nie "zapchanej" sieci??
A z samego Bełchatowa też?dzidas pisze:Właśnie z mapki zasięgu PlayOnline zginął Bełchatów.
Już myślałem że po zakończeniu umowy dołączę do Playa ale skoro takYaHooo pisze:W Play i tak masz ograniczenie 1mb/s więc moim zdaniem sensu brak
Właśnie przed chwilą sprawdziłem i działa, natomiast nie ma od dzisiaj na mapce, a był.Sundance_kid pisze:[...]
A z samego Bełchatowa też?
Skąd takie wiadomości masz?ŁW pisze:Przerzucają się z 3G na GSM... Wiecie - taki postęp