iPlus - 1 GB na ile wystarczy?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

temp333
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: iPlus - 1 GB na ile wystarczy?

Post autor: temp333 »

YaHooo pisze:Tak właśnie jest. Co do tych serwisów to czasem można posłuchać jakiejś piosenki na Wrzucie. Można znaleźć jakiś nowy zespół
Polecam www.wyszukiwarkamp3.eu - mozna sciagnac wszystkie mp3 - ich zrodlo to wlasnie wrzuta ;)
Awatar użytkownika
artureal
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: artureal »

Ogarnia mnie zawsze złość, gdy w pracy nie mogę odczytać ważnego maila z powodu "zamulonego internetu" (neostrada 1GB), ale po wejściu do pokoju obok wszystko staje się jasne: jedno dziewczę słuchając sieciowego radia, gada na gg, jej koleżanka podnieca się na nk co nie przeszkadza jej w kłapaniu przez VOIP, jeden kolega trenuje zręczność w grach sieciowych, a drugi ogląda genialne filmiki na wrzucie z przerwą na podziwianie ciężarówek na mobili. Dobrze, że router jest tylko na cztery kompy, bo inaczej pocztę odczytywałbym chyba przez modem telefoniczny :hyhy:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

artureal pisze:neostrada 1GB
Jaki zamulony? :rotfl:
Chyba 1Mb/s artureal. ;)
Awatar użytkownika
artureal

Ech, to przez pomyłkę, myślałem o czym innym, ale wiadomo, o co chodzi :)

Heh, do tego stopnia "zamulony", że szefostwo w swej łatwowierności dało się namówić na drugą neostradę, w założeniu "tylko do poczty", ale nie muszę Wam pisać, do czego również, a nawet przede wszystkim, zaczęła służyć? :D
Przy okazji - kolejna wpadka TePsy (jakieś fatum chyba): na poprzednią neo czekaliśmy pół roku (litościwie oszczędzę Wam szczegółów, zresztą już o tym pisałem), tym razem usługę uruchomiono szybko, lecz zapomniano o "przystosowaniu łączy" (cytat, zabijcie mnie - nie wiem co oznacza). W każdym razie, po podłączeniu modemu, który oczywiście nie zadziałał, formacie dysku i reinstalacji systemu, które nic nie dały, dopiero kontakt z infolinią przyniósł efekt: ktoś przyjechał, pogrzebał w ichniej centralce i nawet zadzwonił, by spytać, czy już wszystko w porządku. Normalnie szok.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

artureal, kabelki poprzekręcali. :rotfl:
Awatar użytkownika
artureal

Całkiem możliwe, a nawet wielce prawdopodobne. Po takich doświadczeniach z TePsą jednak, niech nikt mi się nie pyta, dlaczego wolę mieć w domu internet komórkowy: tu się po prostu podłącza modem i od razu działa, no przynajmniej czasami :cfaniak:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

artureal pisze:że router jest tylko na cztery kompy
OT się zrobi, zawsze mozna lepszy/inny router z managerem pasma zastosować (www.draytek.pl) albo zablokować n-k, youtube, mobilia, czy co tam jeszcze trzeba z panelu administracyjnego obecnego routera (nie wiem czy w LiveBoxie się tak da zrobić).
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
artureal

Nie jestem aż tak biegły, zwłaszcza jeśli chodzi o routery, zatem zainstalowałem potajemnie Net Limiter Pro i ograniczyłem przepustowość dla co niektórych stron, ale żal mi się zrobiło dziewczyn, a zresztą to i tak była wersja trial, niestety. :D
OT - niekoniecznie. Ludzie wybierają, jaki chcą mieć internet, dlatego zadają pytania, a my powinniśmy ich uświadamiać o wszelkich za- i przeciw. Takoż czynimy. A trochę humoru przy tym nie zawadzi, jak mniemam. :papa:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

artureal pisze:Nie jestem aż tak biegły, zwłaszcza jeśli chodzi o routery
Od czego masz nasze forum? :cwaniak:
Piszesz co za maszyna i się działa . :cfaniak:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

artureal pisze:OT - niekoniecznie. Ludzie wybierają, jaki chcą mieć internet
Jednak to OT się zrobi więc załóż nowy wątek z pytaniem o ograniczanie pasma na routerze ?????? wtedy będzie można cos pomóc jak pisał
ja.michal pisze:Piszesz co za maszyna i się działa .
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
artureal

Dobra, w takim razie, żeby nie ciągnąć offtopu: zorientuję się co to za router, jak wrócę do pracy (nie jest to urządzenie TePsy), i dam znać. Nie macie litości dla dziewczyn, okrutnicy! :hyhy:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

artureal pisze:Nie macie litości dla dziewczyn,
A co tu litość ma do rzeczy. Nie jestem zwolennikiem całkowitego blokowania, ograniczanie pasma byłoby lepsze ale u mnie w robocie n-k, pomponik i podobne serwisy są 24h/dobę "deny". Hasło do routera nie jest znane nikomu bo mamy centralne zarządzanie.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ