40kb/s czy 40KB/s? Jak kb/s to faktycznie masakra.Sienio48 pisze:Sciaga mi z maxymalna predkoscia w nocy 40 kb/s
Nie jesteś może podłączony przez GSM?
Moderator: Moderatorzy
40kb/s czy 40KB/s? Jak kb/s to faktycznie masakra.Sienio48 pisze:Sciaga mi z maxymalna predkoscia w nocy 40 kb/s
40 KB/s to jest jakies pare minut na średnią mp3 , ale to jest maximum jakie osiagamja.michal pisze:[...]
40kb/s czy 40KB/s? Jak kb/s to faktycznie masakra.
Nie jesteś może podłączony przez GSM?
Czyli wina leży w systemie Vista. Ciekawe tylko która aktualizacja zadziałała. Bo raczej jak ktoś ma tylko łącze komórkowe to trochę szkoda ciągnąć 200MB akutalizacjistentor pisze:Ściągnąłem z 200 MB update'ow do Visty.
potem usunąłem w menadzerze urzadzenie kompozytowe USB + restart.
Mam nie narzekac ? Niektóre strony ledwo chodza , płace, wymagam wiec skoro tutaj siec jest tak rozwinieta i gosciu za scianą ma 4 razy szybszy transfer to czemu mam sie meczyc z tym internetem ?Sundance_kid pisze:Sienio48 Ty narzekasz na 40 KB/s ? Całkiem dobra prędkość. A to, że w dzień nie możesz oglądac filmów na YT to może byc wina przeciążenia sieci. Albo antena albo się do tego przyzwyczaisz.
W umowie masz "do" a nie "od" czy "nie mniej niż".Sienio48 pisze:płace, wymagam
Z ciekawości jakie stronki Ci źle chodzą na 40KB/s?Sienio48 pisze:Mam nie narzekac ? Niektóre strony ledwo chodza
Ale czytałeś regulamin podczas podpisywania umowy i wiesz, że to jest prędkość do, a operator nie gwarantuje żadnej prędkości? Sam się na to zgodziłeś, więc nie ma co płakać.Sienio48 pisze:płace, wymagam
Wiesz na prędkości 40kB/s to można filmy na YouTube oglądaćSienio48 pisze:Jakie stronki mi źle chodzą ? Wszystkie
To nie chodzi o to, że nie masz prawa. Ale internet komórkowy jest bardzo nieprzewidywalny. Niektórzy na forum mają tak, że w jednym pokoju mają GPRS (max ok. 45kb/s) zaś w drugim pokoju mieszkania już mają EDGE (max ok. 220kb/s).Sienio48 pisze:nie mam prawa miec takie samego dostepu do internetu jak kolega z identycznym modemem i umową...
Nie mylisz jednostek? To co w końcu masz na myśli? kilobity (kb) czy kilobajty (kB), bo w kazdym poście inaczej piszesz, np. tu:Sienio48 pisze:wiem ze to nie jest stały internet ale maximum transfera 40Kb/s w nocy to tak jakby mi kto jakie blokady pozakładał na wszystkich serwerach
Przy prędkości 40kB/s (to ponad 320kb/s) mp3 ściągneło by Ci sie w góra 1,5 minuty. Przy tej prędkości można też bez problemów oglądać filmy na YT, w końcu mój kumpel jeszcze do niedawna oglądał je na Neo 256 i buforowało mu w locie.Sienio48 pisze:40 KB/s to jest jakies pare minut na średnią mp3 , ale to jest maximum jakie osiagam
Przykładowo o youtube to w dzien moge zapomniec odrazu
Najlepiej byłoby jakby kolega przedstawił np. wynik testu wykonanego za pomocą stronki http://www.speedtest.net/ Wtedy byłoby jasne, jakie jednostki ma na myśli.Blido pisze:Nie mylisz jednostek?
YaHooo pisze:Najlepiej byłoby jakby kolega przedstawił np. wynik testu wykonanego za pomocą stronki http://www.speedtest.net/ Wtedy byłoby jasne, jakie jednostki ma na myśli.Blido pisze:Nie mylisz jednostek?
Wynik rzeczywiście niezbyt dobry (wręcz mało optymistyczny). Moje parametry w Play są sporo lepsze od tych co podałeś:Sienio48 pisze:test robiony przed chwilą.
Aha no to zmieniam ocenę. Wynik jest fatalnyja.michal pisze:YaHooo, Hutchinson 3G to inaczej 3 i mają tylko 3G.![]()
Za oknem nie robiłemSundance_kid pisze:Sienio48 niektórzy mają w jednym pokoju EDGE a w drugim GPRS.
Aktualizacje masz wyłączone?
[ Dodano: 2009-02-26, 20:15 ]
Sienio48 a za oknem robiłeś testy? Nie Ty za oknem tylko modem. Może konstrukcja budynku bardzo tłumi sygnał.
Mam pytanie w związku z tym - czy modemy (ja mam huawei e220) dają sobie radę za oknem?Sundance_kid pisze:Nie Ty za oknem tylko modem. Może konstrukcja budynku bardzo tłumi sygnał.
Tak często tu czytam o takich akcjach, że pytam zupełnie serio. Zwłaszcza, że rzeczwiście widzę jedna kreskę więcej na liczniku od sygnału i mniej decybeli na tym drugim... i już modem dynda przy parapecie.ja.michal pisze:valdens, chcesz go na zewnątrz wywalić?