Nie.lando pisze:Czy można tak skonfigurować top netinfo
Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Nowy program do wybierania połączenia... Top_NetInfo
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam, topnetinfo nie chce się uruchomić na moim komputerze , pokazuje taki komunikat , jak na fotce.
Czy ktoś może powiedzieć o co chodzi?
Czy ktoś może powiedzieć o co chodzi?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A wcześniej nie występuje Ci okienko z błędem?RAFIKK pisze: Czy ktoś może powiedzieć o co chodzi?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Pokazuje sie kiedy próbuje uruchomić top net info
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ok, ale czy wcześniej jakiś błąd, inna wiadomość się nie pojawia. Bo to jest już komunikat zawierający raport.RAFIKK pisze:Pokazuje sie kiedy próbuje uruchomić top net info
Pozdrawiam YaHooo 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A co się dzieje z Jankiem że nie zagląda na forum?
Tylko nie piszcie że ma rodzinę dzieci itp. bo ja też mam i zawsze znajdę czas żeby tu zajrzeć?
Tylko nie piszcie że ma rodzinę dzieci itp. bo ja też mam i zawsze znajdę czas żeby tu zajrzeć?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety taka jest prawda. Poza tym Janek pisze ten program w ramach wolnego czasu, więc nie należy od Niego wymagać, że będzie tu na zawołanie. A to że Ty masz czas to nie oznacza, że każdy kto ma rodzinę też tak ma...Andrzejz78 pisze: Tylko nie piszcie że ma rodzinę dzieci itp. bo ja też mam i zawsze znajdę czas żeby tu zajrzeć?
Pozdrawiam YaHooo 

- unpublished
- Stały użytkownik forum
Witam,
Dzięki za pomoc ze sterownikami do HUAWEI E353. Mam jeszcze tylko pytanie, jak wyłączyć/ukryć "CDROM" tego modemu tak by był on trwale nie widoczny dla systemu? Gdy zainstaluję sterowniki z np. "orange softu" to po instalacji napęd ten jest już nie widoczny, widać tylko pendrive (kartę microsd), a może jest jakiś sposób by również i ów "napęd" pendrive trwale uczynić niewidocznym po każdym restarcie systemu?
Dzięki serdeczne i pozdrawiam.
PS. Zauważyłem że np. modemy ZTE używają tylko dwóch driverów (po instalacji ich "CDROM" jest nie widoczny), a HUAWEI, aż 6.
ew_hwusbdev.sys
ew_usbenumfilter.sys
ewusbwwan.sys
ew_jucdcacm.sys
ew_jubusenum.sys
ewusbmdm.sys
Wydaje mi się że część z ich jest zbędna i do samej pracy na TNI modemu+portu można część z nich wyłączyć (np. te do obsługi cdrom i pendrive). Pytanie tylko które, w dodatku tak by po przeładowaniu systemu ten znów nie znalazł tych urządzeń i ponownie ich nie zainstalował?
Dzięki za pomoc ze sterownikami do HUAWEI E353. Mam jeszcze tylko pytanie, jak wyłączyć/ukryć "CDROM" tego modemu tak by był on trwale nie widoczny dla systemu? Gdy zainstaluję sterowniki z np. "orange softu" to po instalacji napęd ten jest już nie widoczny, widać tylko pendrive (kartę microsd), a może jest jakiś sposób by również i ów "napęd" pendrive trwale uczynić niewidocznym po każdym restarcie systemu?
Dzięki serdeczne i pozdrawiam.
PS. Zauważyłem że np. modemy ZTE używają tylko dwóch driverów (po instalacji ich "CDROM" jest nie widoczny), a HUAWEI, aż 6.
ew_hwusbdev.sys
ew_usbenumfilter.sys
ewusbwwan.sys
ew_jucdcacm.sys
ew_jubusenum.sys
ewusbmdm.sys
Wydaje mi się że część z ich jest zbędna i do samej pracy na TNI modemu+portu można część z nich wyłączyć (np. te do obsługi cdrom i pendrive). Pytanie tylko które, w dodatku tak by po przeładowaniu systemu ten znów nie znalazł tych urządzeń i ponownie ich nie zainstalował?
-
- Mistrz bezprzewodowy
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=373010#373010unpublished pisze:Mam jeszcze tylko pytanie, jak wyłączyć/ukryć "CDROM" tego modemu tak by był on trwale nie widoczny dla systemu?
Krzysztof
-
Witam.
Chceę uruchomić internet Aero2, posiadam
laptopa windows 7 64bit
modem ZTE MF636
Niestety po zainstalowaniu aplikacji "Orange Business Everywhere" nie wykrywa żadnego połączenia, nie pomogło także zainstalowanie aplikacji Telstra Turbo Connection Manager.
Konfiguracja top_netinfo także nie pomaga.
W oknie menagera urządzeń pod modemami pojawia się "ZTE Proprietary HS-USB Modem"
w top_netinfo w oknie połączeń mam skonfigurowane połączenie do Aero2 z modemem "ZTE Proprietary HS-USB Modem" w oknie "Komunikacja AT i PIN" w porcie podpowiada "COM20: Port ZTE HS-USB NMEA Device (COM20)" natomiast jak rozwijam listę to jest do wyboru tylko "COM23: Modem ZTE Proprietary HS-USB Modem" w tym miejscu powinien być chyba port. Wydaje mi się że to jakiś problem ze sterownikami do win7 64 bit. Może komuś udało się skonfigurować ten modem?
Chceę uruchomić internet Aero2, posiadam
laptopa windows 7 64bit
modem ZTE MF636
Niestety po zainstalowaniu aplikacji "Orange Business Everywhere" nie wykrywa żadnego połączenia, nie pomogło także zainstalowanie aplikacji Telstra Turbo Connection Manager.
Konfiguracja top_netinfo także nie pomaga.
W oknie menagera urządzeń pod modemami pojawia się "ZTE Proprietary HS-USB Modem"
w top_netinfo w oknie połączeń mam skonfigurowane połączenie do Aero2 z modemem "ZTE Proprietary HS-USB Modem" w oknie "Komunikacja AT i PIN" w porcie podpowiada "COM20: Port ZTE HS-USB NMEA Device (COM20)" natomiast jak rozwijam listę to jest do wyboru tylko "COM23: Modem ZTE Proprietary HS-USB Modem" w tym miejscu powinien być chyba port. Wydaje mi się że to jakiś problem ze sterownikami do win7 64 bit. Może komuś udało się skonfigurować ten modem?
- unpublished
- Stały użytkownik forum
Witam,Chris-Kr pisze: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=373010#373010
Dzięki, sposób na bezczelnego jest mi znany, ale raczej zainteresowany jestem metodą taką jaką wykorzystuje "soft orange" czyli nic nie wyłącza w mgr. urządzeń, a jednak napęd jest już niewidoczny (w przypadku modemu ZTE dzieje się tak samo - po instalacji sterowników, cdrom znika).
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-06-05, 17:07 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-06-05, 16:07 przez unpublished, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Mam kartę SIM Play, która może działać na 3 zasięgach: Play, Plus i Orange. Mam ochotę na pakiet 1GB za 10zł na zasięgu Plusa. Czy dzięki top net info mogę wybrać ręcznie na jakim zasięgu będę się łączył z siecią? Gdy podłączam telefon i traktuje go jako modem do laptopa, mogę wybrać manualnie sieć. Czy jest taka opcja w przypadku połaczenia z netem za pomocą modemu USB który będzie sterowany programem top net info?
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak.marlod pisze: Czy jest taka opcja w przypadku połaczenia z netem za pomocą modemu USB który będzie sterowany programem top net info?
Nie pomagam na PW!
-
Doprecyzuję pytanie: czy będę miał możliwość wyboru 1 z 3 dostępnych sieci (Play/Plus/Orange)? Bo 3G/3,5G/EDGE/GPRS widzę że łatwo mogę wybrać...
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak. Chociaż przy nietypowym modemie mogą być z tym problemy.marlod pisze:czy będę miał możliwość wyboru 1 z 3 dostępnych sieci
Nie pomagam na PW!
-
Ok, dzięki za podpowiedź. A jaki modem USB polecasz? Nigdy w życiu nie kupowałem modemu USB do laptopa, od 4 lat stosuję Nokię N73 jako modem do laptopa na działce w okresie wakacji. Na allegro jest jakis tani za 140zl z UMTS900 i HSDPA 2100 Huawei +antenka . http://allegro.pl/huawei-k3765-hv-modem ... 40643.html
Ma działać na różnych zasięgach, ale głównie w oparciu o kartę SIM Play na kartę z pakietem 1GB za 10zł/m-c.
Ma działać na różnych zasięgach, ale głównie w oparciu o kartę SIM Play na kartę z pakietem 1GB za 10zł/m-c.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak mam być tani to Huawei e3131 w salonie Play z kartą Play Online na Kartę za 129zł.marlod pisze:A jaki modem USB polecasz?
Nie pomagam na PW!
-
A gdzie w ustawieniach TopNetInfo mam możliwość wyboru określonej sieci?wojteks pisze:Tak.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-06-27, 18:19 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-06-27, 17:19 przez marlod, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ustawienia/Komunikacja AT/Zm. Operatoramarlod pisze: mam możliwość wyboru określonej sieci?
Nie pomagam na PW!
-
A czy przy modemie Huawei E3131 bedzie mozliwosc dogodnego ustawienia w TNI? Np.Sprawdzenie BTSa do ktorego jestem zalogowany? B.T.W.Play Online odpada bo dziala tylko na zasiegu Play.Ratuje mnie Play na karte i 1GB za 10zl w zasiegu Plusa.
- wojteks
- *** Administrator ***
Będzie.marlod pisze: czy przy modemie Huawei E3131 bedzie mozliwosc dogodnego ustawienia w TNI?
I tak musisz brać ten starter bo jest w zestawie z modemem.marlod pisze:B.T.W.Play Online
Nie pomagam na PW!
-
Huawei e353
Witam,
Posiadam modem Huawei E353 i po wybraniu komend:
"Włączony jest tylko sam modem"
"Włączone są wszystkie urządzenia"
wyskakuje ERROR
Czy ten program działa z ww. modemem? Czy może nowe modemy Huawei mają inne komendy?
Posiadam modem Huawei E353 i po wybraniu komend:
"Włączony jest tylko sam modem"
"Włączone są wszystkie urządzenia"
wyskakuje ERROR
Czy ten program działa z ww. modemem? Czy może nowe modemy Huawei mają inne komendy?
- wojteks
- *** Administrator ***
Może mieć nową komendęekstraway pisze:Czy może nowe modemy Huawei mają inne komendy?
Kod: Zaznacz cały
AT^SETPORT=
Nie pomagam na PW!
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
U mnie działaCzy ten program działa z ww. modemem?

-
- Użytkownik forum
Witam czy programik dziala z modem E173 ? wlasnie go ustawile ale cos nie moze polaczyc, w opcjach nie widzialem mojego modemu w wyborze
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście.Elektronik113 pisze:czy programik dziala z modem E173
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A czy mozna prosic o pomoc w ustawieniu ? ustawilem jak moglem i nie laczy.
Ostatnio zmieniony 2012-07-04, 22:03 przez Elektronik113, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Tak działa.Elektronik113 pisze:Witam czy programik dziala z modem E173 ?
Musisz mieć w komputerze zainstalowane drivery do modemu.wlasnie go ustawile ale cos nie moze polaczyc,
Najlepiej zainstalować sobie Mobile Partnera, to wtedy razem z nim zostaną zainstalowane drivery.
Jeśli tylko nie korzystasz z Aero2, to możesz ustawić jakiegokolwiek Huaweia.w opcjach nie widzialem mojego modemu w wyborze
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Tak mam zainstalowany te sterowniki ktore po wlozeniu modemu sie instaluja, jesli o to chodzi, powyzej zamiesicilem ,zdjecia na czym polega blad.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A z Helpa nie łaska skorzystać?Elektronik113 pisze:A czy mozna prosic o pomoc w ustawieniu ? ustawilem jak moglem i nie laczy.
Przecież tutaj: http://www.sklepy.ehost.pl/tutorial1/tu ... fo_ras.htm - masz dokładnie pokazane jak należy program skonfigurować!
To co widzę na screenie, zamiast portu do komunikacji AT masz ustawiony port COM5 zajęty przez modem!
Krzysztof