"Kochany" operator to rozsyła i bierze za taka formę reklamy duże siano ;/YaHooo pisze:ciekawe skąd mają mój numer
Przekroczenie limitu w iplus. Czy zawsze Wam przycinają?
Moderator: Moderatorzy
- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Przekroczenie limitu w iplus. Czy zawsze Wam przycinają?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To jest przy podpisywaniu umowy. Coś tam wyrażanie zgody na reklamowe. Nie pamietętam dokładnie.compile pisze:"Kochany" operator to rozsyła i bierze za taka formę reklamy duże siano ;/
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Początkujący użytkownik forum
Mój kolega ma Iplusa 60 tak sie wycwanił ze jak przysyłaja jemu smsa ze ma jeszcze ma 50megabajtów to wykorzystania to w tedy ciagnie na mase 20 filmów na raz uzyskuje 20giga aby nie wyłaczyc kompa bo w tedy blokuja czy to prawda?
- norbert486
- Stały użytkownik forum
To dobry sposób ma ten twój kumpel nie ma co,, też tak spróbuję może nie do filmów bo się zamęczę ale po stronach się po lata i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mój limit ratuje jeszcze onspeed (duże oszczędności) jak tak dalej pójdzie to wydam kasę i kupię abonament onspeeda na rok,,,
e50+iplus=180kb/s
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja właśnie tak zrobiłem. Nie rozłączałem się z netem. Chodź nie do końca bo kompa wyłączyłem w końcu bo przy hdd musiałem pogrzebać. Działa ten sposób chodź nie ma reguły.aby nie wyłaczyc kompa bo w tedy blokuja
A co do plików to wykupienie rapida proponuje.

- norbert486
- Stały użytkownik forum
Nie kupujcie pakietów przywracających prędkość nie uczcie głupoty operatora..
e50+iplus=180kb/s
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kurczę,a ja wlasnie się rozłączałem dziesiątki razy...ja.michal pisze:Ja właśnie tak zrobiłem. Nie rozłączałem się z netem.

[ Dodano: 2008-02-04, 09:38 ]
Czasami nie ma innego wyjścianorbert486 pisze:Nie kupujcie pakietów przywracających prędkość nie uczcie głupoty operatora
[ Dodano: 2008-02-04, 09:39 ]
I tak Plus przesyła duuuuuuużo mniej spamu od takiej Oranżady...compile pisze:"Kochany" operator to rozsyła i bierze za taka formę reklamy duże siano ;/YaHooo pisze:ciekawe skąd mają mój numer
-
Czy jest taka mozliwosć ze zamiast modemu iplusa podłacze nokie N70 i włoże do niej karte iplusa to w tedy plus nie bedzie mi naliczał dodatkowych minut oddzielnie za <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> z neta? Prosze o rade.....
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oddzielnych opłat nie będzie,tylko będzie obowiązywał limit zgodny z taryfą Iplusa - identycznie jak w przypadku modemu.samurajzam pisze:Czy jest taka mozliwosć ze zamiast modemu iplusa podłacze nokie N70 i włoże do niej karte iplusa to w tedy plus nie bedzie mi naliczał dodatkowych minut oddzielnie za <font color="#FF00FF"><b>»»korzystanie««</b></font> z neta?
Rodzaj urządzenia nie ma tu znaczenia...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja się nie rozłączałem tylko dlatego, żeby mi nie zwolnił net. No ale widzę, że to różnicy nie robi.Kurczę,a ja wlasnie się rozłączałem dziesiątki razy...![]()

Nie ma na to lekarstwa.norbert486 pisze:Nie kupujcie pakietów przywracających prędkość nie uczcie głupoty operatora..

[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-02-04, 20:02 ]
Zrobił się odrębny temacik, który wydzieliłem tu : >KLIK<
Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 20:02 przez ja.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zgodnie z obietnicą przetestowałem na wykupionym iplusie256:ja.michal pisze:Patryk_, głosisz dobrą nowinę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Witam! Jestem nowy na forum i nie bardzo znam się na szczegółach dot. elektroniki (jestem z innej branży).
Nabyłem ponad miesięc temu iPlus 60 i muszę powiedzieć że strasznie wolno chodzi! Dzwoniłem do salonu Plusa i powiedziałem że jak tak dalej będzie to rozwiążę umowę bo taki internet to dziadostwo!
Nie sciągam filmów, piosenek ostatnio też nie i innych plików a limit skończył się po kilku dniach. Dostałem sms-a że mogę dokupić MB ale jak podpisywałem umowę to nikt mi dokładnie nie powiedział.
Mam pytanie: czy jak komputer jest włączony i np: jest przez godzinę otwarta ta sama strona (w tym czasie oglądam TV a po prostu nie chce mi się wyłączać kompa) to leci mi dalej limit?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-02-10, 21:53 ]
Poprawiłem emotkę faq na złość, bo chyba o to tu chodziło
Nabyłem ponad miesięc temu iPlus 60 i muszę powiedzieć że strasznie wolno chodzi! Dzwoniłem do salonu Plusa i powiedziałem że jak tak dalej będzie to rozwiążę umowę bo taki internet to dziadostwo!

Mam pytanie: czy jak komputer jest włączony i np: jest przez godzinę otwarta ta sama strona (w tym czasie oglądam TV a po prostu nie chce mi się wyłączać kompa) to leci mi dalej limit?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-02-10, 21:53 ]
Poprawiłem emotkę faq na złość, bo chyba o to tu chodziło

Ostatnio zmieniony 2008-02-10, 21:53 przez DANIEL@, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
W umowie nie ma mowy o gwarantowanej prędkości - czyli gwarantowane jest 9.6 kbit/sDANIEL@ pisze:Nabyłem ponad miesięc temu iPlus 60 i muszę powiedzieć że strasznie wolno chodzi! Dzwoniłem do salonu Plusa i powiedziałem że jak tak dalej będzie to rozwiążę umowę bo taki internet to dziadostwo!
Umowy z tego powodu nie rozwiązesz bez konsekwencji w postaci kary umownej.
[ Dodano: 2008-02-10, 20:16 ]
Nikt nie ma obowiązku Ci przedstawiac szczegółowo w formie ustnej warunków umowy.DANIEL@ pisze:Nie sciągam filmów, piosenek ostatnio też nie i innych plików a limit skończył się po kilku dniach. Dostałem sms-a że mogę dokupić MB ale jak podpisywałem umowę to nikt mi dokładnie nie powiedział.
Niestety trzeba czytać,co się podpisuje

[ Dodano: 2008-02-10, 20:18 ]
To zależy.Poczytaj FAQ,zainstaluj program zliczajacy transfer danych (np.netmeter,czy DU-Meter),i będziesz wiedział.DANIEL@ pisze:Mam pytanie: czy jak komputer jest włączony i np: jest przez godzinę otwarta ta sama strona (w tym czasie oglądam TV a po prostu nie chce mi się wyłączać kompa) to leci mi dalej limit?
Często dane przesyłają rożne wirusy,trojany,a także aktualizacje automatyczne Windows i innych programów.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Limit dotyczy wysłanych i pobranych danych. Więc nie powinien Ci w takim przypadku sie wyczerpać przez cos takiego.DANIEL@ pisze: Mam pytanie: czy jak komputer jest włączony i np: jest przez godzinę otwarta ta sama strona (w tym czasie oglądam TV a po prostu nie chce mi się wyłączać kompa) to leci mi dalej limit?
Sprawdź aktualizację, przeskanuj kompa pod kątem wirusów i innych tego typu gadów.
Rozumiem, że rzadnego programu p2p nie używasz?
Akurat przyczyn tego może być więcej.DANIEL@ pisze:że strasznie wolno chodzi!
Jaki masz modem?
Ten limit na początku? Czy od nastepnego okresu rozliczeniowego jest to samo.DANIEL@ pisze:Nie sciągam filmów, piosenek ostatnio też nie i innych plików a limit skończył się po kilku dniach.
[ Dodano: 2008-02-10, 20:22 ]
Trzeba było wcześniej potestować. A umowy nie rozwiążesz. Nikt nie gwarantował Ci określonej prędkości.DANIEL@ pisze:Dzwoniłem do salonu Plusa i powiedziałem że jak tak dalej będzie to rozwiążę umowę bo taki internet to dziadostwo!
-
Witam! modem jest firmy HUAWAI model:E630.
Obsługuje PCMCIA i HSDPA 7.2
Co do tego co przedmówca napisał to prawda jest taka,że sprzedawca zapewniał - ten internet będzie szybciej działał niż w UPC 512, a działa gorzej bo nawet filmiku na "You tube" nie można zobaczyć bo "ładuje" się 15 minut!
Poza tym, myślę że jakby zebrać wielu oszukanych i założyć operatorowi sprawę w sądzie to byłaby wygrana. A takie gadanie ,że trzeba dokładnie czytać"maczek" podczas zakupu to nierealne! Czy jak kupujesz lek w aptece to wystarcza Ci do zakupu zapewnienie farmaceuty ,że lek jest odpowiedni czy stoisz i czytasz w kolejce ulotkę???
Tak samo sprzedawca,powinien rozwiewać wątpliwości kupującego a nie zacierać ręce jak przepchnie jeszcze jedną umowę więcej...ale biznes jest biznes-prawda?
Obsługuje PCMCIA i HSDPA 7.2
Co do tego co przedmówca napisał to prawda jest taka,że sprzedawca zapewniał - ten internet będzie szybciej działał niż w UPC 512, a działa gorzej bo nawet filmiku na "You tube" nie można zobaczyć bo "ładuje" się 15 minut!
Poza tym, myślę że jakby zebrać wielu oszukanych i założyć operatorowi sprawę w sądzie to byłaby wygrana. A takie gadanie ,że trzeba dokładnie czytać"maczek" podczas zakupu to nierealne! Czy jak kupujesz lek w aptece to wystarcza Ci do zakupu zapewnienie farmaceuty ,że lek jest odpowiedni czy stoisz i czytasz w kolejce ulotkę???
Tak samo sprzedawca,powinien rozwiewać wątpliwości kupującego a nie zacierać ręce jak przepchnie jeszcze jedną umowę więcej...ale biznes jest biznes-prawda?
- bob
- Guru bezprzewodowy
DANIEL@ pisze:Co do tego co przedmówca napisał
Faktycznie nie czytasz dokładnie bo to była przedmówczyni.DANIEL@ pisze:A takie gadanie ,że trzeba dokładnie czytać"maczek" podczas zakupu to nierealne!

Czy na ten lek podpisujesz zazwyczaj umowę na dostarczanie go przez 24 miesiące ze stałą opłatą co miesiąc ?DANIEL@ pisze:Czy jak kupujesz lek w aptece to wystarcza Ci do zakupu zapewnienie farmaceuty ,że lek jest odpowiedni czy stoisz i czytasz w kolejce ulotkę???
Co prawda prawo studiowałem dawno temu ale chyba pod tym względem nic się nie zmieniło do dziś: w sądzie liczą się dowody a nie ilość złożonych pozwów.DANIEL@ pisze:myślę że jakby zebrać wielu oszukanych i założyć operatorowi sprawę w sądzie to byłaby wygrana
Jak jest na receptę to trzeba wierzyć lekarzowi że wie co wypisał, jak podajesz nazwę konkretnego leku bez recepty to już go chyba znasz i wiesz jak działa?DANIEL@ pisze:jak kupujesz lek w aptece to wystarcza Ci do zakupu zapewnienie farmaceuty
Jeśli szukasz czegoś bez recepty to farmaceuta coś ci proponuje i też trzeba zaufać.
Trzeba myśleć....
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dokładnie tak.Jarek no.1 pisze:w sądzie liczą się dowody a nie ilość złożonych pozwów
Z klawiatury mi to wyjąłeśJarek no.1 pisze:Jak jest na receptę to trzeba wierzyć lekarzowi że wie co wypisał

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
DANIEL@, w umowie, regulaminie i regulaminie promocji jest wszystko. Jak to mówią - za gapowe się płaci.
-
Nie zgadzam się z niektórymi wypowiedziami przedmówców bo w Polsce na zaufaniu żle się wychodzi.
Jednego się nauczyłem: Trzeba wcześniej czytać forum, bo to tam jest nabardziej obiektywne spojrzenie na każdą kwestię. Świetnie ,że takie forum istnieje tylko szkoda ,że za póżno się o tym dowiedziałem.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam... i oczywiście NIE POLECAM iPlus 60![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jednego się nauczyłem: Trzeba wcześniej czytać forum, bo to tam jest nabardziej obiektywne spojrzenie na każdą kwestię. Świetnie ,że takie forum istnieje tylko szkoda ,że za póżno się o tym dowiedziałem.
Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam... i oczywiście NIE POLECAM iPlus 60
- bob
- Guru bezprzewodowy
Specjalne pozdrowienia dla Ciebie DANIEL@.DANIEL@ pisze:Jednego się nauczyłem: Trzeba wcześniej czytać forum, bo to tam jest nabardziej obiektywne spojrzenie na każdą kwestię. Świetnie ,że takie forum istnieje tylko szkoda ,że za póżno się o tym dowiedziałem.

Oczywiście napisz o tym bo po to forum jest.DANIEL@ pisze:Nie zgadzam się z niektórymi wypowiedziami przedmówców bo w Polsce na zaufaniu żle się wychodzi.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
I czytać to,co się podpisuje - nieznajmość prawa szkodzi...DANIEL@ pisze:Jednego się nauczyłem: Trzeba wcześniej czytać forum
- compile
Chyba Plus inwigiluje to forum... Wczoraj dostałem sms-a, że prędkość została obniżona, a nie jak zawsze najpierw "zostało 50mb".
Nie trzeba się było na chwalić forum, że można pociągnąć ponad 1GB zanim zdąża zablokować
Nie trzeba się było na chwalić forum, że można pociągnąć ponad 1GB zanim zdąża zablokować

- bob
- Guru bezprzewodowy
To trochę poniewczasie.compile pisze:Nie trzeba się było na chwalić forum, że można pociągnąć ponad 1GB zanim zdąża zablokować

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Oczywiście, ze nas czytaja. Na 100%.compile pisze:Chyba Plus inwigiluje to forum...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- bob
- Guru bezprzewodowy
- compile
W taki razie pozdrawiam "Plus team" mam juz na Was nowy sposób
I mam nadzieję, że niedługo nie będzie trzeba już kombinować bo operator zwiększy limity :marzy:

I mam nadzieję, że niedługo nie będzie trzeba już kombinować bo operator zwiększy limity :marzy:
-
A czy po przekroczeniu limitu są jakieś dodatkowe opłaty do abonamentu60 w tym iplusie?czy tylko po prostu spada predkość?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Nie ja zawsze przekraczam limit i mam obniżoną prędkość. Nic nie zostaje doliczone do rachunku.bartolo pisze:A czy po przekroczeniu limitu są jakieś dodatkowe opłaty do abonamentu60 w tym iplusie?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)