Abonament Orange -> internet
Moderator: Moderatorzy
- quick
- Stały użytkownik forum
Abonament Orange -> internet
Witam,
Szukałem odpowiedzi na swoje pytanie, jednak nie znalazłem jej na forum. (jeżeli gdzieś jest to proszę zamknąć temat)
Mam pytanie: posiadam abonament w Orange, Firma 200, czy łącząc się z internetem przez telefon podłączony do laptopa, płacę za pobranane pliki czy za czas?
Z życia wzięte: w weekend wyjeżdzam i potrzebuję mieć w trasie dostęp do internetu, głównie gg, czy będąc połączonym przez 5 godz. zapłacę za ten czas czy za pobrane KB w czasie rozmowy na gg?
.. oraz czy przelicznik czasu/pobranych KB jest wymienny z bezpłatnymi minutami czy jest to naliczane osobno..
Z góry dzięki za pomoc.
Szukałem odpowiedzi na swoje pytanie, jednak nie znalazłem jej na forum. (jeżeli gdzieś jest to proszę zamknąć temat)
Mam pytanie: posiadam abonament w Orange, Firma 200, czy łącząc się z internetem przez telefon podłączony do laptopa, płacę za pobranane pliki czy za czas?
Z życia wzięte: w weekend wyjeżdzam i potrzebuję mieć w trasie dostęp do internetu, głównie gg, czy będąc połączonym przez 5 godz. zapłacę za ten czas czy za pobrane KB w czasie rozmowy na gg?
.. oraz czy przelicznik czasu/pobranych KB jest wymienny z bezpłatnymi minutami czy jest to naliczane osobno..
Z góry dzięki za pomoc.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Abonament Orange -> internet
Osobno... oraz czy przelicznik czasu/pobranych KB jest wymienny z bezpłatnymi minutami czy jest to naliczane osobno..
Powinieneś płacić za pobrane dane.quick pisze:czy łącząc się z internetem przez telefon podłączony do laptopa, płacę za pobranane pliki czy za czas?
Nie myślałeś może o jakimś pakiecie danych?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Nie wiem czy ktoś u nas korzysta z takiego abonamentu, jeżeli chcesz być na 100% pewien, to może sprawdź jeszcze tak jak w tym poście: >KLIK<, do tej taryfy, to nawet powinno mieć "zastosowanie": Biuro Obsługi Klienta Biznesowego, czyli *600 ??quick pisze:Mam pytanie: posiadam abonament w Orange, Firma 200
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- quick
- Stały użytkownik forum
dzięki za odpowiedź.
poradziłem sobie, tzn. wsadziłem do telefonu OrangeFree.
Ustawiłem połączenie przez bluetooth - Nokia N70.
Jak mogę się dowiedzieć czy działam w GPRS.. UMTS ... itp. ?
poradziłem sobie, tzn. wsadziłem do telefonu OrangeFree.
Ustawiłem połączenie przez bluetooth - Nokia N70.
Jak mogę się dowiedzieć czy działam w GPRS.. UMTS ... itp. ?
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Łącząc się na ekranie(górnym lewym rogu) telefonu bedzie widoczna albo :
G - GPRS
E - EDGE
U - UMTS
3 - HSDPA
G - GPRS
E - EDGE
U - UMTS
3 - HSDPA
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
- bob
- Guru bezprzewodowy
- quick
- Stały użytkownik forum
u mnie tak samo, w lewym górnym rogu 3G, to samo co zawsze, nawet jak nie korzystam z internetu - 3G znajduje się pod zasięgiem..
czyli to znaczy,że korzystam z HSDPA i GPRS.. ? Tak jak napisałem to samo 3G występuje w czasie kiedy nie korzystam z internetu..
czyli to znaczy,że korzystam z HSDPA i GPRS.. ? Tak jak napisałem to samo 3G występuje w czasie kiedy nie korzystam z internetu..
- regedit
- Specjalista bezprzewodowy-senior
nie korzystasz z internetu i jesteś w zasięgu UMTS/HSDPA - 3G na wyświetlaczu
nie korzystasz z internetu i jesteś w zasięgu GSM (GPRS/EDGE) - "antenka"
korzystasz z 3G (aktywne połączenie) - 3G (dla UMTS)/ 3.5G (dla HSDPA) ze strzałeczkami
korzystasz z EDGE (aktywne połączenie) - E ze strzałeczkami
korzystasz z GPRS (aktywne połączenie) - "antenka" ze strzałeczkami
nie korzystasz z internetu i jesteś w zasięgu GSM (GPRS/EDGE) - "antenka"
korzystasz z 3G (aktywne połączenie) - 3G (dla UMTS)/ 3.5G (dla HSDPA) ze strzałeczkami
korzystasz z EDGE (aktywne połączenie) - E ze strzałeczkami
korzystasz z GPRS (aktywne połączenie) - "antenka" ze strzałeczkami
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s