Witam od jakiegos czasu jestem w posiadaniu era blueconnect wraz z modemem siemens es75
moze zna ktos wytłumaczenie dlaczego strony internetowe bardzo wolno sie otwieraja do momentu w ktorym np.wysyla ktos do mnie plik przez skypa wtedy transfer odbierania miesci sie w granicach 15-28kb/s a strony otwieraja sie wtym momencie blyskawicznie dodam jeszcze ze modem posiada najnowsze oprogramowanie nie zrywa polaczen lacze sie z internetem za pomoca dial-up zasieg 75% edge polaczenie stabilne za wszelkie info z gory dziekuje
problem z otwieraniem stron blueconnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: problem z otwieraniem stron blueconnect
Ciężko powiedzieć, sytuacja jest dziwna i przyczyn może być wiele.
Z tego co pamiętam podobne przypadki, to w jednym z nich przyczyną były wirusy/trojany. Natomiast w drugim przypadku firewall. Sprawdź u siebie jak to jest...
Z tego co pamiętam podobne przypadki, to w jednym z nich przyczyną były wirusy/trojany. Natomiast w drugim przypadku firewall. Sprawdź u siebie jak to jest...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Prawdopodobnie modem łapie chwilowo UMTS / HSDPA i następuje przyspieszenie, jest to dość typowe przy obciążonym bts i słabym sygnale.
75% sygnału na edge to niestety jest słaby sygnał, dziwię się że skype w ogóle działa.
75% sygnału na edge to niestety jest słaby sygnał, dziwię się że skype w ogóle działa.
-
- Stały użytkownik forum
CHyba w jakis auto magiczny sposob jak modem obsluguje co najwyzej edge...Prawdopodobnie modem łapie chwilowo UMTS / HSDPA i następuje przyspieszenie, jest to dość typowe przy obciążonym bts i słabym sygnale.
Przy edge nie ma co sie spodziewac cudow i dziwie sie ze korzystasz juz z takiego zabytku mozna powiedziec.
Edge dziala na zasadzie zebrania odpowiedniej ilosci pakietow i dopiero ich przeslania, a wiec jak ktos wysyla ci plik modem ciagle zbiera i odbiera pakiety przez to strony sie otwieraja szybciej, jak lacze jest w stanie idle czyli nic sie nie dzieje to normalne ze zanim strona zacznie sie otwierac minie troszke wiecej czasu.
- Grupens
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam ES 75 i nie narzekam 220kb/s; pingi :200-300 ms. Zainstaluj najnowszę operę i zmień w ustawieniach: pobieranie stron-> wyświetlaj na bieżąco. Przetestowałem IE7; FF i opera wygrywa. Choć cały czas używałem FF po modyfikacjach oraz IE7. W końcu zainstalowałem operę i jest najlepsza.
Deformują nas formuły.