ja.michal, to ile wydajesz w takim układzie na internet miesięcznie ?ja.michal pisze:Dobrze, że w plusie jest taka opcja. W innych sieciach chyba tego nie ma.
Plus, Orange, Era - pogadanka ( można się żalić )
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Plus, Orange, Era - pogadanka ( można się żalić )
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ja się przyznam,że dodatkowy limit dokupuję dośc regularnie - najczęściej jest to 1 GB za 51 zł...bob pisze:ja.michal, to ile wydajesz w takim układzie na internet miesięcznie ?
[ Dodano: 2008-02-04, 15:35 ]
Przetestuję przed końcem okresu rozliczeniowegoja.michal pisze:Ja się nie rozłączałem tylko dlatego, żeby mi nie zwolnił net. No ale widzę, że to różnicy nie robi

- bob
- Guru bezprzewodowy
Czyli wszystkiego razem tak na miesiąc to ile wychodzi brutto?Patryk_ pisze:Ja się przyznam,że dodatkowy limit dokupuję dośc regularnie - najczęściej jest to 1 GB za 51 zł...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Na sam internet zwykle 60 brutto +51 z groszami brutto = 111 peelenów z groszamibob pisze:Czyli wszystkiego razem tak na miesiąc to ile wychodzi brutto?

Czasami dojdzie jeszcze 256 MB za niecałe 15 PLN.
Wiem,strasznie drogo,ale na razie nie mam innego wyjścia - na TPSA na razie widoków brak (na razie czekam jeszcze 5 miechów bo podpisalem umowę z odroczonym terminem realizacji,ale i tak wiem,że powiedzą BMT,chociaż kabel mam 50m od domu i wszyscy naokoło mają telefon).
I cóż taki człowiek ma zrobić ?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja zastanawiałem się jak to jest u ja.michal bo mieszka w Warszawie to ma wybór.
A przecież napisał:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... t_komputer gdzie za 157,38 zł z VAT jest 10 GB limitu.
A przecież napisał:
Nie ma na to lekarstwa.
I tak sobie myślę o innej opcji:Dobrze, że w plusie jest taka opcja. W innych sieciach chyba tego nie ma
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... t_komputer gdzie za 157,38 zł z VAT jest 10 GB limitu.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ja też teoretycznie mam wybór - radiówek jest w mojej okolicy zatrzęsienie,ale problem w tym,ze te sieci reprezentuja tragiczny poziom...już byłem klientem jednej z tych sieci - przebijali sie parabolą 700m,w tym dwie ściany drzew i masa domów...na poczatku jakoś działało,po dwoch tygodniach tragedia.bob pisze:Ja zastanawiałem się jak to jest u ja.michal bo mieszka w Warszawie to ma wybór.
Przyszedł halny - parabolę zerwało z komina,na szczęście bez większych szkód.
Taka to alternatywa...
[ Dodano: 2008-02-04, 16:09 ]
U mnie np.Era odpada - raz,że ich BTS na moja okolice jest koszmarnie obciażony,dwa,że zasięg jak jest na jedną kreskę (w telefonie,modem <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi sieci),to jest dobrze.bob pisze: tak sobie myślę o innej opcji:
http://www.era.pl/pl/indy...onnect_komputer gdzie za 157,38 zł z VAT jest 10 GB limitu.
Blueconnect na Optionie GT Max zaczał chodzić dopiero na ATK20 wysoko na kominie.
W górach jest fajnie...narciarzom,a nie mieszkańcom,chcącym się podpiać bezprzewodowo do Internetu.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Wyobraź sobie, że Era ma kiepski zasięg w ogóle na Śląsku to jest w województwie a ja w centrum Katowic nie mogę za bardzo korzystać z ich sieci i wszystkie rozmowy są z zakłóceniami bo wskaźnik zasięgu na telefonie lata od jednej kreski do full zasięgu naprzemiennie. Dziwna ta Era.Patryk_ pisze:W górach jest fajnie...narciarzom,a nie mieszkańcom,chcącym się podpiać bezprzewodowo do Internetu.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Oj dziwna,dziwna.Ale Orendź nie lepszy - przed Plusem miałem właśnie Ideę.bob pisze:Dziwna ta Era.
W ogóle w centrach dużych miast potrafią byc problemy z GSM - głównie przeciażone nadajniki...a na transmisji danych odbija się to najbardziej.
Dlatego UMTS rulez
- bob
- Guru bezprzewodowy
U mnie nie jest tak źle, tą usługę sobie chwalę ( mam za oknem nodeB jest tak blisko, że w nocy mogę świecić oczami ).Patryk_ pisze:Ale Orendź nie lepszy
W Katowicach jest super szybki transfer cały czas się tym chwalę, że jak w moim podpisie.
Aha swego czasu były takie umowy bez limitu z idei i ludzie nawet cesje robili na nie i to było najlepsze rozwiązanie.

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
"Licencja GPRS" - szukałbym chętnego na cesję,gdyby nie tragiczny wprost zasięg i obciążenie Orange u mnie...bob pisze:Aha swego czasu były takie umowy bez limitu z idei i ludzie nawet cesje robili na nie i to było najlepsze rozwiązanie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Niestety Orange zawaliło na całej linii wszystkie miejscowości na południe od Katowic ( Tychy, Mikołów itp. )Patryk_ pisze:szukałbym chętnego na cesję,gdyby nie tragiczny wprost zasięg i obciążenie Orange

OT znowu się zrobiło kończymy już na ten temat.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Max 170zł.ja.michal, to ile wydajesz w takim układzie na internet miesięcznie ?
Średnio zważając na to, że wynajmuję mieszkanie. Po drugie to czasami wyjeżdżam i lubię po korzystać z internetu jak nie w kompie to w komórce.bob pisze:Ja zastanawiałem się jak to jest u ja.michal bo mieszka w Warszawie to ma wybór.
potrzebny mi był internet komórkowy a w erze ponad 2 miesiące nie było modemów. Wziąłem plusa.I tak sobie myślę o innej opcji:
http://www.era.pl/pl/indy...onnect_komputer gdzie za 157,38 zł z VAT jest 10 GB limitu.
Ja ma u siebie wokoło 2 bts-y UMTS i 2 bts-y GSM Plusa. Era ma 1 i to po drodze przysłania mi wysoki budynek, park i jeszcze kilka domów wyższych.Patryk_ pisze:U mnie np.Era odpada - raz,że ich BTS na moja okolice jest koszmarnie obciażony
Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 19:20 przez ja.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Czyli Plus bije Erę pod względem zasięgu już wszędzie. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Poprawka są 2 umts ery i 1 gsm z tym, że dalej niż plus ode mnie i bardziej przesłonięte.
Na marginesie to fajnie, że plus ma zewnętrzne ip.
Na marginesie to fajnie, że plus ma zewnętrzne ip.

- bob
- Guru bezprzewodowy
Fajnie, fajnie również w Orange.ja.michal pisze:Na marginesie to fajnie, że plus ma zewnętrzne ip.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W orangutanie mnie w prepaidzie okradli. Dla mnie się nie liczą. 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
A Era nie ma ?ja.michal pisze:Na marginesie to fajnie, że plus ma zewnętrzne ip.

[ Dodano: 2008-02-04, 19:47 ]
Jeszcze niech na wszystkich BTSach uruchomi EDGE i będzie miód.bob pisze:Czyli Plus bije Erę pod względem zasięgu już wszędzie.
Na razie zdarzają się sytuacje,że w 22tys miasteczku nie ma EDGE,a kawałek dalej na wiosce jest
- bob
- Guru bezprzewodowy
To samo się stało u mnie w Plusie w trakcie ich wielkiej awarii.ja.michal pisze:W orangutanie mnie w prepaidzie okradli. Dla mnie się nie liczą.

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
A u mnie za to był prezencik i zapominało pobrać kasy. Potem nawet jak nie było awarii dostalam prezent od Plusa: na złotówce czy dwóch złotych na koncie udało mi się pobrać około 200 MB.To samo się stało u mnie w Plusie w trakcie ich wielkiej awarii.
- bob
- Guru bezprzewodowy
A mnie wtedy skusiło rodzince dwa telefony załadować po XX zł i przepadło bo nie odbierali w Plusie telefonów i maili też bo jakoś nie było odzewu. Coś tam dawali ale się wkurzyłem i karty wylądowały w koszu. 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
U mnie w mieszkaniu po południowej stronie jest EDGE a po północnej już tylko GPRSPatryk_ pisze:Na razie zdarzają się sytuacje,że w 22tys miasteczku nie ma EDGE,a kawałek dalej na wiosce jest

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
ja.michal nie lepiej przejść na droższy abonament?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Do tego zmierzałem ...compile pisze:ja.michal nie lepiej przejść na droższy abonament?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja mam opcje iplus 110. Chyba się więcej nie da.compile pisze:ja.michal nie lepiej przejść na droższy abonament?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Da się kiedy wykupujesz pakiety.ja.michal pisze:Chyba się więcej nie da.

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ja jestem teoretycznie w zasięgu EDGE a EDGE widzę z rzadka, bardzo rzadko. Operator Plus. W Łodzi EDGE łapie ale nadajnik jest tak koszmarnie przeciążony czasami, że zrywa połączenie.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Zastanawia mnie dlaczego Era i Orange nie wprowadziły takich dodatkowych pakietów w rodzaju iplus extra. Przy najniższym abonamencie mają jeszcze mniejszy limit niż w iplusie więc pewnie by mieli zyski z takiej zagrywki.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Era jak zwykle wszystko przesypia (szczególnie jeśli chodzi o internet) a Orange ?Boras pisze:Zastanawia mnie dlaczego Era i Orange nie wprowadziły takich dodatkowych pakietów w rodzaju iplus extra.

[ Dodano: 2008-02-06, 11:42 ]
W miastach w ogóle potrafi być koszmarnie z EDGE...niestety rozmowy głosowe maja priorytet i na transmisje danychy często zostaje tylko jedna szczelina czasowa,albo wrecz zrywa - też mam z tym problemy...Sundance_kid pisze:W Łodzi EDGE łapie ale nadajnik jest tak koszmarnie przeciążony czasami, że zrywa połączenie.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Lepiej niech nie wprowadzają takich głupot tylko z 5-10GB dadzą do najniższego abonamentu 10-20GB do średniego i najdroższego takiego około 160 zł bez ograniczeń prędkości.Boras pisze:Zastanawia mnie dlaczego Era i Orange nie wprowadziły takich dodatkowych pakietów
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
ahhh 5 giga w najniższym abonamencie to by była piękna sprawa. mam nadzieję, że doczekam jakiegoś podwyższenia podczas trwania mojej umowy(mają jeszcze 22 miesiące
)

Ostatnio zmieniony 2008-02-06, 16:12 przez Boras, łącznie zmieniany 1 raz.