Huawei e220 a NOKIA 3110c

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
radoslawos
Początkujący użytkownik forum

Huawei e220 a NOKIA 3110c

Post autor: radoslawos »

Witam,

Mam jedno pytanko które gnębi mnie od jakiegoś czasu mianowicie mieszkam na <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> więc łącze się przez iPlusa z modemem HUAWEI E220 jestem w zasięgu EDGE i po połączeniu wyskakuje mi taki mały dymek (w XP) urządzenie podłączone z prędkością 238kb/s (wiem ze jest to max prędkość tak naprawdę nie osiągalna w rzeczywistości) oraz ikona EDGE, ale nie jest źle, zasięg mam 5/7 kresek, któregoś dnia podłączyłem jako modem moją NOKIE 3110c i okazało się ze na tym dymku wyskoczyła prędkość 408kb/s a prędkość realan zmierzona na www.szybkiinternet.onet.pl została zaindeksowana 250kb/s dodam ze tel połączył sie wyświetlając na ekranie piękną ikonę EDGE co więc się dzieje????
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e220 a NOKIA 3110c

Post autor: bob »

Daj sobie spokój z takimi testami i przeczytaj :faq: jak mierzyć realnie prędkość.
Mój wynik na przedstawionym przez Ciebie teście to 27.3 Mb/s ( modem GT MAX HSUPA )

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=61683#61683
ODPOWIEDZ