Mobilny Internet na miesiąc...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Mobilny Internet na miesiąc...
Witam serdecznie,
Poszukuję Internetu do swojego lapka ale tylko na okres jednego, góra dwóch miesięcy. Jestem w sytuacji przeprowadzki do nowego bloku, a tam na wybranego przeze mnie dostawcę Internetu będe musiał poczekać conajmniej jeden miesiąc. Taki doraźny dostęp do netu jest mi bardzo potrzebny ze względu na koniecznośc pisania swojej pracy dyplomowej. Póki co na nowym mieszkanku jestem odcięty od świata, a nie chcę zawierać długich umów z innymi dostawcami.
Czy może gdzieś jakoś dają taki Internecik np. na miesięczną próbę...?
Nie zależy mi na prędkości - oby przeglądać zwykłe stronki www...
Dodam też iż w laptopie posiadam tylko zwykłą wirlessową kartę sieciową (a wydaje mi się że do iPlusów, BlueConnectów itp. trzeba mieć specjalny modem, czy tak? ). Więc także byłoby dobrze jakby dało się taki modem wypożyczyć, czy tanio kupić.
Pozdrawiam serdecznie (Lublin)
Poszukuję Internetu do swojego lapka ale tylko na okres jednego, góra dwóch miesięcy. Jestem w sytuacji przeprowadzki do nowego bloku, a tam na wybranego przeze mnie dostawcę Internetu będe musiał poczekać conajmniej jeden miesiąc. Taki doraźny dostęp do netu jest mi bardzo potrzebny ze względu na koniecznośc pisania swojej pracy dyplomowej. Póki co na nowym mieszkanku jestem odcięty od świata, a nie chcę zawierać długich umów z innymi dostawcami.
Czy może gdzieś jakoś dają taki Internecik np. na miesięczną próbę...?
Nie zależy mi na prędkości - oby przeglądać zwykłe stronki www...
Dodam też iż w laptopie posiadam tylko zwykłą wirlessową kartę sieciową (a wydaje mi się że do iPlusów, BlueConnectów itp. trzeba mieć specjalny modem, czy tak? ). Więc także byłoby dobrze jakby dało się taki modem wypożyczyć, czy tanio kupić.
Pozdrawiam serdecznie (Lublin)
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Mobilny Internet na miesiąc...
Na Twoje pytania tu znajdziesz odpowiedź :
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=19004#19004 tutaj masz wszystko bardzo ładnie opisane.
Dają ale koszta aktywacji są dość duże więc nie warto się w to bawić.Czy może gdzieś jakoś dają taki Internecik np. na miesięczną próbę...?
Też ale wystarczy telefon z modemem.artur17 pisze:(a wydaje mi się że do iPlusów, BlueConnectów itp. trzeba mieć specjalny modem, czy tak? ).
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Simdata albo Orange Free to w Twoim przypadku najlepsza opcja - internet na kartę 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A dokładnie to Orange free na kartę, bo samo Orange Free, to troszkę coś innegoPatryk_ pisze:Orange Free

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
a nie pomysleliscie o tym, ze moze kolega ma tel na abo w plusi albo w orange??
wtedy mozesz aktywowac na miesiac Iplusa albo Orange Free i bez ograniczen łazic po necie, bez liczenia ile KB mozesz jeszcze przetransferować za kwote jaka została Ci na koncie pre paida;)
wtedy mozesz aktywowac na miesiac Iplusa albo Orange Free i bez ograniczen łazic po necie, bez liczenia ile KB mozesz jeszcze przetransferować za kwote jaka została Ci na koncie pre paida;)
- Mikolaj211
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ew cesja, można znaleźć takie na okres dwóch - trzech miesięcy.
A jeżeli już na kartę, to nawet taniej wychodzą pakiety internetowe w simplusie, tylko wtedy trzeba uważać, bo gdy skończy się pakiet, to szybko pójdą pieniądze z konta.
A jeżeli już na kartę, to nawet taniej wychodzą pakiety internetowe w simplusie, tylko wtedy trzeba uważać, bo gdy skończy się pakiet, to szybko pójdą pieniądze z konta.