jak połączyć 2 kompy przez WiFi + iPlus

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
arkoarek
Użytkownik forum

jak połączyć 2 kompy przez WiFi + iPlus

Post autor: arkoarek »

witam próbowałem kiedyś połączyć komputer stacionarny i laptopa za pomoca bluetooth
z marnym skutkiem nawet na forum dostałem odpowiedź że będę miał trudności z rozdzieleniem iPlusa
posiadałem modem w laptopie GC79 GPRS z WiFi
w kompie stacjonarnym modem mam z Nokii 6020 przez kabel usb
zakupiłem urządzenie WiFi usb Tp-Link 54Mbps/TL-WN321G do kompa stacjonarnego i tak:
A/ chciałbym połąłczyć te dwa komputery między sobą w sieć aby można było przesyłać pliki między nimi
B/ internet iPlusa z kompa stacjonarnego rozdzielić i przesłać do laptopa
C/ w kompie stacjonarnym mam kartę satelitarną DVB i tuner TV czy możliwe było by oglądanie za pomoca wifi programów
byłbym wdzięczny jak by mi ktoś pomógł w miarę czytelnie bo w sprawach łączenia w sięć kompów jestem początkujący
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: jak połączyć 2 kompy przez WiFi + iPlus

Post autor: YaHooo »

Co do dwóch pierwszych pytań to najszybsze oraz najtańsze będzie stworzenie sieci Ad-hoc oraz skorzystanie z mechanizmu udostępniania połączenia ICS. Wtedy potrzebujesz tylko w obu komputerach kart sieciowych wi-fi. Jest to dokładnie opisane w :faq: na przykładzie właśnie iPlus'a wraz z obrazkami. Tu masz linka do opisu w którym są różne opisy dzielenia łącza na dwa komputery >KLIK<

Co to pytania o tuner tv to nie jestem Ci w stanie udzielić żadnej rady.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ