IPlus manager a nokia 5200
Moderator: Moderatorzy
- Artur_prezes
- Specjalista bezprzewodowy-junior
IPlus manager a nokia 5200
Mam pytanie czy można ściagnąć jakaś wersje iPlus managera lub innego programu żeby pokazywał dokładnie jaki jest w danym momecie zasięg? Nie chodzi mi o ilość "kresek" mocy zasięgu, ale typ czy dany telefon pracuje w EDGEu, czy w GPRSie. Chciałbym pominąć program PCSuite do Nokii. Potrzebuję znów na odległość pomóc mojej zonie przy internecie i potrzebuje prostego programiku.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: IPlus manager a nokia 5200
To najlepiej sprawdzić pobierając pliki z neta bo same aplikacje niekiedy wykazują błędy.Zwykłe obciążenie nadajnika który obsługuje EDGE będzie powodowało zwolnienie neta do prędkości GPRSowej.Artur_prezes pisze:ale typ czy dany telefon pracuje w EDGEu, czy w GPRSie.
Dial-up w zupełności wystarczy.Artur_prezes pisze:Chciałbym pominąć program PCSuite do Nokii.
- Artur_prezes
Tak ale chodzi mi o to ze ona chcialaby na bierząco iwdziec sygnał i móc przesunąć telefon w inne miejsce żeby powrócić do EDGEa znowu. Nam to jest potrzebne do Skype który daje gorsza jakość dźwięku (tragiczną wręcz) jak fonik przełączy sie na GPRS a gupio tak za kazy razem cos pobierac w trakcie rozmowy jak pogorszy się jakość dźwięku, lepsze było by coś co pokazuje jakiego typu jest zasięg. Wiesz o co mi chodzi??
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Wiem om co chodzi ale jak napisałem już powyżejArtur_prezes pisze:Wiesz o co mi chodzi??
. Może warto było by zainwestować w antenę zewnętrzną.Zwykłe obciążenie nadajnika który obsługuje EDGE będzie powodowało zwolnienie neta do prędkości GPRSowej.
- compile
Z telefonem to się raczej tak nie da. Zresztą nowsze modele nokii pokazują na wyświetlaczu "E" bądź "G". Najlepiej jak kupisz sobie antenę kierunkową i skierujesz na bts'a z edge i po kłopocie, możesz też spróbować pobawić się netmonitorem i w ten sposób wymusić nadajnik. Tylko, że nie wiadomo czy dasz radę zainstalowaę netmonitor, bo tym musi zająć się "komis"
- Artur_prezes
Ja na pwno nie bo w Polsce mnie nie ma. Moze pokombinuje coś z antena, się zobaczy
, ale jakby ktoś jeszcze miał jakieś propozycje to prosze pisac
. Pozdrawiam
.

CLEARW'RE
Broadband
Broadband
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
top_netinfo,Artur_prezes pisze:ale jakby ktoś jeszcze miał jakieś propozycje to prosze pisac
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... f636#72740