Witam,
właśnie szukam, kombinuję jaki net założyć, zasięg bardzo słaby, transfer ok. 4-5KB (plus gsm). Zanim wybiorę (prawdopodobnie iplus60 i E220) muszę mieć pewność co tam jest. Na mapce z plusa widzę, że do granicy z EDGE mam jakieś 2km (a tak GPRS) i moje pytanie właśnie: czy można jakoś sprawdzić czy tam ten EDGE dochodzi ? czy jest sens kombinować z anteną ?
Najlepiej by było gdybym mógł zainstalować coś na komórce co by mi pokazało jaki mam zasięg i ew. dane nadajnika to wtedy może ktoś by mi coś więcej powiedział.
Jest coś takiego na telefon ?
dzięki za pomoc
dane BTS'a przez komórke
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: dane BTS'a przez komórke
Potrzebujesz telefonu/modemu,obsługującego EDGE - tylko tak sprawdzisz,czy jest dostępna ta technologia.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Poczytaj FAQ bo po co przerabiać coś co już tysiące razy było wałkowane ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Najlepiej netmonitor Nokii. Eventualnie celltrack. Jest o tym wfaber pisze:Jest coś takiego na telefon ?

Jeśli to ma być tylko do EDGE odradzam E220- nie ma wyjścia na antenę. Jeśli coś będzie nie tak z sygnałem to nic z tym nie zrobisz.
-
- Początkujący użytkownik forum
No właśnie chciałem Opption Icona 3G kupić ale już nigdzie nie mają. W sumie to na USB z wyjściem na antenę już nic nie maUfo atakuje pisze:Jeśli to ma być tylko do EDGE odradzam E220- nie ma wyjścia na antenę. Jeśli coś będzie nie tak z sygnałem to nic z tym nie zrobisz.

A moj telefon to Samsung SGH-E250, ale ok poszukam, dzięki za info.
[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-02-26, 20:04 ]
Cięcie cytatu.Cytujemy tylko potrzebny tekst.
Ostatnio zmieniony 2008-02-26, 20:03 przez faber, łącznie zmieniany 1 raz.