internet w noki e51

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kazha
Początkujący użytkownik forum

internet w noki e51

Post autor: kazha »

MAM PYTANIE posiadam a domu internet bezprzewodowy i chcialem poprzez telefon odbierac go ale nie moge jak wejde na logo mojego dostawcy to po chwili wyskoczy mi informacja" brak odpowiedzi bramy" ...nie mam tez nawet gdzie wpisac mojego hasla.. a innym razem jak mam kilku dostawcow to w niektorych proszony jestem o wpisanie klucza WEP do sieci WLAN prosze o info. na ten temat jak odbierac internet moze cos w ustawieniach zrobic ..dzieki .!
Odpowiedz na tę wiadomość prosze
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: internet w noki e51

Post autor: zDaleKi »

kazha pisze:chcialem poprzez telefon odbierac go
Możesz rozwinąć temat co dokładnie chcesz zrobić?
kazha pisze:posiadam a domu internet bezprzewodowy
Jaki dokładnie. WiFi 2,4GHz? Masz w domu jakąś antenkę, AP w trybie client? A moze router?
kazha pisze:innym razem jak mam kilku dostawcow to w niektorych proszony jestem o wpisanie klucza WEP do sieci WLAN prosze o info
Zwyczajnie sieci te są zabezpieczone i nie możesz się do nich podłączyć bez znajomości tych haseł.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

kazha pisze:nie moge jak wejde na logo mojego dostawcy to po chwili wyskoczy mi informacja" brak odpowiedzi bramy"
Zapewne masz zbyt mały poziom sygnału żebyś mógł się połączyć.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
darek
Stały użytkownik forum

Post autor: darek »

Korzystałem z kreatora wlan w E51, poszło bez problemu
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Demon »

Nie ma żadnych problemów co do uzyskanie łączności w tym modelu widocznie ,albo zbyt słaby uciekający sygnał lub coś sam tam w ustawieniach przestawiłeś.Spróbuj zrobić reset do ustawień fabrycznych i powinno wszystko działać.W tym co piszesz wynika ze masz domowa sieć zabezpieczoną na serwerze i musisz wpisac swoje ip do serwera i odpowiednio wszystko ustawić.To jest naprawdę proste troszke cierpliwości wszystko znajdziesz w sieci jest tego mnóstwo.
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
kazha
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kazha »

Demon pisze:Nie ma żadnych problemów co do uzyskanie łączności w tym modelu widocznie ,albo zbyt słaby uciekający sygnał lub coś sam tam w ustawieniach przestawiłeś.Spróbuj zrobić reset do ustawień fabrycznych i powinno wszystko działać.W tym co piszesz wynika ze masz domowa sieć zabezpieczoną na serwerze i musisz wpisac swoje ip do serwera i odpowiednio wszystko ustawić.To jest naprawdę proste troszke cierpliwości wszystko znajdziesz w sieci jest tego mnóstwo.

tak wlasnie posiadam domowa siec zabezpieczona posiadam AP I ROUTER poniewaz posiadam 2 komputery w domu w roznych miejscach i raz na jednym pracuje jak a raz na drugim syn oczywiscie nie w tym samym czasie dowiedzialem sie u dostawcy ze to moze byc wina AP ktory do takiej mojej potrzeby musi byc inny ale jaki to nie pytalem no i ustawienia musial bym zrobic recznie <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> resetowac telefon ale to samo a w ustawieniach to nic nie grzebalem jak wziolem ze sklepu tak probowalem sie polaczyc z internetem i od razu mam taki problem dzieki za odpis w miare mozliwosci prosze apisac jak poustawiac w telefonie ? platny internet chodzi i jak jest siec otwarta to tez szybko laczeł sie ...
ODPOWIEDZ