Karta PCMCIA Buffalo WLI-CB-G54HP brak stabilnego połączenia

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
brzoza
Początkujący użytkownik forum

Karta PCMCIA Buffalo WLI-CB-G54HP brak stabilnego połączenia

Post autor: brzoza »

Witam,

Dostałem od znajomego ów kartę i mam problem, karta co jakiś czas zrywa połączenie, (niby jest aktywne ale strony się nie lądują, lub pisze ze to co wysłała przeglądarka zostało niezrozumiane) próbowałem już wszystkie sterowniki te oryginalne dołączone na płycie i te ze strony producenta nie ma żadnej poprawy, z tego co wyczytałem w necie karta ma chipset Broadcom bcm43xx może będzie chodziła na sterownikach innej firmy która tez używała tych chipów po prostu jestem już bezsilny, proszę pomóżcie :(

Pozdrawiam
brzoza
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Karta PCMCIA Buffalo WLI-CB-G54HP brak stabilnego połączenia

Post autor: Jo_gurt »

A nie masz np ustawionego oszczedzania energii na tej karcie?
Sprobuj wylaczyc we wlasciwiosciach tej sieciowki w managerze urzadzen i potestuj.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

brzoza pisze:z tego co wyczytałem w necie karta ma chipset Broadcom bcm43xx może będzie chodziła na sterownikach innej firmy która tez używała tych chipów
Niestety takiej możliwości nie ma. Pod Windowsem sterowniki są pod konkretny model karty, a nie chipsetu.

A może masz zbyt słabą moc sygnału i to jest winą słabej jakości połączenia. Spróbuj użyć programu NetStumbler do odczytania mocy sygnału.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
brzoza
Początkujący użytkownik forum

Post autor: brzoza »

Jo_gurt pisze:A nie masz np ustawionego oszczedzania energii na tej karcie?

Tym mnie zaskoczyłeś bo nie sprawdzałem, ale było na Disabled

w końcu znalazłem sterowniki jakby tak ktoś potrzebował >>KLIK<<
YaHooo pisze:Niestety takiej możliwości nie ma. Pod Windowsem sterowniki są pod konkretny model karty, a nie chipsetu.
ale jak sie okazalo byla to trafiona uwaga ;) sterowniki nie chciały się zainstalować (ale do tego jeszcze wrócę)
YaHooo pisze:A może masz zbyt słabą moc sygnału i to jest winą słabej jakości połączenia. Spróbuj użyć programu NetStumbler do odczytania mocy sygnału.
Nie, mam 100% na tej karcie nawet od sąsiada mam również 100% a od dalszego sąsiada wahało się w granicach 90%

co ciekawe na to tez zwracałem uwagę mój router to ASUS WL600g który tez jest na chipsecie Broadcom żeby wykluczyć problemy z kompatybilnością :niepewny:

ale wracając do "sterowniki są do kart a nie chipsetów" mam jeszcze kartę 3Com (3CRPAG175) wszedłem na http://www.atheros.cz/ pocięglem sterownik do AR5001X+ (AR5111/AR5212/AR2111) bo na tym chipsecie jest karta 3Coma i wszystko ładnie działa problem jest tylko w tym ze zasięg tej karty beznadziejny.

Mimo wszystko dzięki za szybka pomoc, karta Buffalo jest już w pudelku może kiedyś na Viscie będzie lepiej działała :)
ODPOWIEDZ