Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Hmmm
Mam problem! Otóż mam blueconnecta z modemem Huawei3G wersje 512 ale nawet przy max zasięgu i tak jest to tylko 236kb/s. Czy to normalne, jest jakiś sposób żeby zwiększyć prędkość. Aha w grach mam strasznie wysoki PING. Jest jakieś lekarstwo?
Ostatnio zmieniony 2007-12-16, 15:34 przez Sniper512, łącznie zmieniany 1 raz.
A skoro nie jestem w zasięgu 3G (mam full zasięg EDGE), co mam się przeprowadzić? Musi być jakiś sposób, żeby zwiększyć szybkość połączenia! Mam dopiero Internet 2 dni z początku był prawie 300kb/s, ale się zmniejszył no nie wiem czemu.... Przekładałem modem z kąta do kąta, ale nic. Ściąga mi dość szybko... 30-50kb/s -- AHA i tu pytanie co się stanie jak przekroczę limit? Mocno mi spadnie szybkość? Może lepiej nie przekraczać limitu.... bo właśnie zbliżam się do 500 MB...
czyli ile Mb/s? Czy strony www będę mógł przeglądać?
Czym mierzyłeś? Bo to na UMTS wygląda.
Hmm nie mam pojęcia co to UTMS, ale obok zegara na pasku są takie 2 komputery i jest tam Szybkość, Wysłani i Odebrano. I tam kiedyś wyświetlało mi prawie 300kb/s (tak dokładnie to 296)
UMTS
Universal Mobile Telecommunications System - Sieć trzeciej generacji (3G), nowy standard cyfrowej telefonii komórkowej. Oferuje dużą szybkość przesyłania danych (do 1920 kbit/s), dzięki czemu możliwe jest przesyłanie obrazu, prowadzenie rozmów video, telekonferencji i szybki dostęp do Internetu. Jednakże w obecnie istniejących sieciach tego typu, maksymalna osiągana prędkość przesyłu danych wynosi 384 kbit/
Masz w EDGE 30 - 50 przy ściąganiu plików powiedz jak tego dokonałeś u mnie miota sie pomiędzy 6 a 20 kB/s ale częściej niestety jest ok 6 albo i mniej. A Ty jeszcze narzekasz podziel sie możliwościami konfiguracji...
Hmm... W EDGE mam b. dobry zasięg na max i nigdy mi nie spadł. Ale może zależy od programu którym ściągasz? Ja mam w Mozilli wtyczkę download akcelerator, a mp3 ściągam starszą wersją (wg mnie lepszą) BearShare 5.0.2.5. Wyciągam czasami 50kb/s!! Mam internet dopiero 3 dni a zostało mi 50Mb (z 0,5GB) limitu! Staram się teraz do końca miesiąca nic nie ściągać...
wojteks napisał
Ale ten BTS z umts jest Plusa a Sniper512 ma blueconnecta
Pozbywasz się umowy bez konsekwencji tylko musisz znaleźć chętnego na nią. Wtedy ta druga osoba staje sie użytkownikiem tego abonamentu, płaci rachunki itd...
[ Dodano: 2007-12-17, 11:28 ]
A i do cesji będzie Ci raczej potrzebny modem ;]
[ Dodano: 2007-12-17, 11:28 ]
Przynajmniej się przyda.
Ja też używam Mozilli Firefox z najnowszą aktualizacją. Ale to nie pomaga średni zasięg EDGE to 4 z pięciu kresek mocy sygnału, chyba nie jest taki zły tylko ten transfer mnie dobija... Używam nawet Trafic Compresor'a ale i on na nie wiele sie zdaje.
czy w innej lokalizacji jest tak samo, czy jest jakaś różnica rano/popołudniu/wieczorem, czy na pewno jesteś podłączony przez edge (a nie gprs), jeżeli tak to jaką masz prędkość połączenia z BTSem
wojteks pisze:Jeżeli modem nie ma simlocka na początek zakup simdata (20zł)
I co mi to da? Zmiana operatora??
Jarek no.1 napisał
Na 99% ma simlocka.
Ale jak go zdjąć???? PROSZĘ O KONKRETNE LINKI ALBO STRONKI1!!
Czy wtedy będę miał dostęp do sieci PLUS i tym samym do 3G?
Przypomnijcie mi jeszcze raz czy na pewno 3G coś mi da? Czy nadal będę miał wysokie opóźnienie (PING) w grze przez sieć? Jeśli różnica będzie niewielka niż EDGE to poco kombinować
No raczej EDGE modem (w opisie widać jaki mam) pokazuje mi to w prawym górnym rogu, i na tym sie opieram. Co do zmiany pory dnia to różnica może pary bajtów praktycznie żadna,
wojteks pisze:eżeli tak to jaką masz prędkość połączenia z BTSem
o tym to muszę najpierw się pod edukować jako początkujący internauta jak to sprawdzić ?
[ Dodano: 2007-12-17, 18:53 ]
Sniper512 pisze:Ale jak go zdjąć???? PROSZĘ O KONKRETNE LINKI ALBO STRONKI1!!
Nie jestem fachowcem ale podobno najskuteczniejszy i legalny sposób to ściągnięcie nowego softa do modemu ze strony producenta i aktualizacja czyli wrzucenie wersji bez simlock'a.
O rany! Zawiesił mi się komp.... -ReseT- i ponowne uruchamianie. Coś długo mi czytuje, widzę ekran ZAPRASZAMY, czekam z 3 min. OK uruchamiam Mobile Connect i połączam się z siecią. Z ciekawości sprawdzam czy czasami nie przekroczyłem limitu. JAAAAAAAAAAAAA Oczom ukazał się taki widok.....
Nie jestem fachowcem ale podobno najskuteczniejszy i legalny sposób to ściągnięcie nowego softa do modemu ze strony producenta i aktualizacja czyli wrzucenie wersji bez simlock'a.
A kto jest fachowcem od tych spraw? Może by tak jakieś linki albo strony? TYLKO nie GOOGLE bo zabije....