Mam problem! Otóż mam blueconnecta z modemem Huawei3G wersje 512 ale nawet przy max zasięgu i tak jest to tylko 236kb/s. Czy to normalne, jest jakiś sposób żeby zwiększyć prędkość. Aha w grach mam strasznie wysoki PING. Jest jakieś lekarstwo?
Moderator: Moderatorzy
Jeśli w twojej miejscowości nie ma zasięgu 3G to wychodzi na to że masz tylko EDGE.Sniper512 pisze:ale nawet przy max zasięgu i tak jest to tylko 236kb/s. Czy to normalne,
Na EDGE tak już niestety będzie.Sniper512 pisze:Aha w grach mam strasznie wysoki PING. Jest jakieś lekarstwo?
SzybszySniper512 pisze:Aha czyli 3G jest lepszy?
Musisz być w zasięgu. Sprawdź na mapce Ery : klik w zasięgu czego się znajdujesz.Sniper512 pisze:Ale jak go zrobić?
Tak. Do prędkości GPRSu a nawet mniej.Sniper512 pisze:Mocno mi spadnie szybkość?
Może nie tak drastycznieSniper512 pisze:A skoro nie jestem w zasięgu 3G (mam full zasięg EDGE), co mam się przeprowadzić?
Czym mierzyłeś? Bo to na UMTS wygląda.Sniper512 pisze:2 dni z początku był prawie 300kb/s
Do prędkości GPRSu a nawet mniej.
Hmm nie mam pojęcia co to UTMS, ale obok zegara na pasku są takie 2 komputery i jest tam Szybkość, Wysłani i Odebrano. I tam kiedyś wyświetlało mi prawie 300kb/s (tak dokładnie to 296)Czym mierzyłeś? Bo to na UMTS wygląda.
Raczej kilobitów. Koło 32czyli ile Mb/s?
Tak ale będziesz potrzebował kupę cierpliwości.Sniper512 pisze:Czy strony www będę mógł przeglądać?
Sniper512 pisze:Hmm nie mam pojęcia co to UTMS
Kod: Zaznacz cały
UMTS
Universal Mobile Telecommunications System - Sieć trzeciej generacji (3G), nowy standard cyfrowej telefonii komórkowej. Oferuje dużą szybkość przesyłania danych (do 1920 kbit/s), dzięki czemu możliwe jest przesyłanie obrazu, prowadzenie rozmów video, telekonferencji i szybki dostęp do Internetu. Jednakże w obecnie istniejących sieciach tego typu, maksymalna osiągana prędkość przesyłu danych wynosi 384 kbit/
http://www.wieprz.net/bts/ wejdź na tą stronę, i zrób zrzut ze swoją lokalizacją i BTSami.A antenka lub jakiś wzmacniacz pomoże?
Ale ten BTS z umts jest Plusa a Sniper512 ma blueconnecta (tak to jest jak się nie sprawdzi przed zakupem kto ma lepszy zasięg/tachnologię w okolicy.Jarek no.1 pisze:do Sniper512
Spróbuj najpierw wymusić UMTS, masz blisko BTS więc może zadziała.
Hmm... W EDGE mam b. dobry zasięg na max i nigdy mi nie spadł. Ale może zależy od programu którym ściągasz? Ja mam w Mozilli wtyczkę download akcelerator, a mp3 ściągam starszą wersją (wg mnie lepszą) BearShare 5.0.2.5. Wyciągam czasami 50kb/s!!u mnie miota sie pomiędzy 6 a 20 kB/s
i nic się nie da zrobić??Ale ten BTS z umts jest Plusa a Sniper512 ma blueconnecta
cesja umowy blueconnect, zakup/przyjęcie cesji umowy iPlusSniper512 pisze:i nic się nie da zrobić??
nic z tego nie kumam...cesja umowy blueconnect, zakup/przyjęcie cesji umowy iPlus
Chyba masz rację... można go jakąś zdjąć. Ale chcę konkretne dane , a nie że "TAK"Na 99% ma simlocka.
Pozbywasz się umowy bez konsekwencji tylko musisz znaleźć chętnego na nią. Wtedy ta druga osoba staje sie użytkownikiem tego abonamentu, płaci rachunki itd...Sniper512 pisze:nic z tego nie kumam...![]()
to musisz zaprzyjaźnić się z nowym przyjacielem www.google.plSniper512 pisze:nic z tego nie kumam
czy w innej lokalizacji jest tak samo, czy jest jakaś różnica rano/popołudniu/wieczorem, czy na pewno jesteś podłączony przez edge (a nie gprs), jeżeli tak to jaką masz prędkość połączenia z BTSemuzdzik pisze:tylko ten transfer mnie dobija
I co mi to da? Zmiana operatora??wojteks pisze:Jeżeli modem nie ma simlocka na początek zakup simdata (20zł)
Ale jak go zdjąć???? PROSZĘ O KONKRETNE LINKI ALBO STRONKI1!!Na 99% ma simlocka.
serwis komórkowców, może potrafią, samodzielnie się raczej nie da na dzień dzisiejszySniper512 pisze:Ale jak go zdjąć???? PROSZĘ O KONKRETNE LINKI ALBO STRONKI1!!
TakSniper512 pisze:Czy wtedy będę miał dostęp do sieci PLUS i tym samym do 3G?
cos da, dlatego sugeruję testy na simdata żeby wiedzieć co daSniper512 pisze:czy na pewno 3G coś mi da
o tym to muszę najpierw się pod edukować jako początkujący internauta jak to sprawdzić ?wojteks pisze:eżeli tak to jaką masz prędkość połączenia z BTSem
Nie jestem fachowcem ale podobno najskuteczniejszy i legalny sposób to ściągnięcie nowego softa do modemu ze strony producenta i aktualizacja czyli wrzucenie wersji bez simlock'a.Sniper512 pisze:Ale jak go zdjąć???? PROSZĘ O KONKRETNE LINKI ALBO STRONKI1!!
Najwyższy czas zastosować http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=31673#31673 aby naprawił ten system .Sniper512 pisze:Czy ktoś to skomentuje?
Reset kompa pomógł. I ochrona antywirusowa też.Może masz wirusy?
Nie jestem fachowcem ale podobno najskuteczniejszy i legalny sposób to ściągnięcie nowego softa do modemu ze strony producenta i aktualizacja czyli wrzucenie wersji bez simlock'a.
Jak kupi się modem bez umowy.Jeśli z umową to dopiero jak się skończy.Nie wcześniej .Jarek no.1 pisze:wiem że w serwisie ERY zdejmują legalnie jak się okaże dowód zakupu i kartę gwarancyjną.