Huawei E630 + win98
Moderator: Moderatorzy
- brandtner
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E630 + win98
witam
mam następujący problem, próbuje uruchomić modem huawei E630 pod systemem windows98 (na laptopie Toshiba Satllite), sterowniki od modemu niby są zainstalowane, ale po wejściu w jakiekolwiek ustawienia otrzymuje komunikat o tym że "informacje o sprzęcie są uszkodzone", a system nie przyznaje modemowi portu com... aha, oprogramowanie które mam od Ery nie współpracuje z win98 (ani menadżer od Ery, ani oryginalny od huawei)...
czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? czy istnieją sterowniki dla tego sprzętu pod ten system, albo jakieś alternatywne oprogramowanie?
z góry dziękuje...
mam następujący problem, próbuje uruchomić modem huawei E630 pod systemem windows98 (na laptopie Toshiba Satllite), sterowniki od modemu niby są zainstalowane, ale po wejściu w jakiekolwiek ustawienia otrzymuje komunikat o tym że "informacje o sprzęcie są uszkodzone", a system nie przyznaje modemowi portu com... aha, oprogramowanie które mam od Ery nie współpracuje z win98 (ani menadżer od Ery, ani oryginalny od huawei)...
czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? czy istnieją sterowniki dla tego sprzętu pod ten system, albo jakieś alternatywne oprogramowanie?
z góry dziękuje...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E630 + win98
Z tego co mi wiadomo to nie istnieją. Czytałem jakiś czas temu wypowiedź technicznego na forum producenta, że nie wspierają Win98 i kropka. Co do alternatyw - nie wiem, ale nic nie znalazłem.brandtner pisze:czy istnieją sterowniki dla tego sprzętu pod ten system, albo jakieś alternatywne oprogramowanie?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Windows 98 się skończył a do przyszłego roku skończy się wsparcie dla xp. Generalnie problem się robi ze wsparciem dla os Windows. Zalecam szybkie przerzucenie się na Vistę. Szczegóły na stronie Microsoft. 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Obawiam się brandtner, że uruchomienie takiego modemu jest mało realne pod starym systemem. Nie widziałem sterowników do huawei na 98.
- brandtner
- Początkujący użytkownik forum
czyli kaplica, ale dzięki za info
laptop jest na szczęście zastępczy póki nie naprawię swojego, tak więc póki co przeżyje łącząc się z netem przez telefon...
laptop jest na szczęście zastępczy póki nie naprawię swojego, tak więc póki co przeżyje łącząc się z netem przez telefon...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
brandtner a jakie parametry ma laptop? U mnie na starym trupie bez problemu chodził XP, może u Ciebie tez da radę?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ewentualnie Win 2k, system bratnio podobny do XP a o mniejszych wymaganiach sprzętowych.