Livebox..Vista..wOOt !!??

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karas1990
Początkujący użytkownik forum

Livebox..Vista..wOOt !!??

Post autor: karas1990 »

Witam. Mam pewien problem. Otoz kupilem komputer(uzywany) z OS Windows Vista Home Ultimate 64 bitowa. No i jako ze jestem posiadaczem liveboxa postanowilem sobie podlaczyc nowego kompa do sieci. Nowy komp ma karte Wi-Fi ASUS na PCI-E. No i wszystko super dodalem MAC do liveboxa mojej karty Wi-Fi, polaczylem sie i.... ****,. Otoz internet chodzi meeega wolno(doslownie). Oczekiwanie na www.google.pl badz www.allegro.pl wynosi nawet do 15 sekund. Co dziwniejsze nawet oczekiwanie na strone konfiguracyjna Liveboxa jest bardzo dlugie. Dodam rowniez ze sila sygnalu i jakosc sygnalu = 90-100& czyli bardzo dobra. I tutaj moje pytanie. Co zrobic? Moze trzeba jakies drivery specjlne zainstalowac albo cos w wiście ustawic, zablokowac itp? Poprostu nie ma zielonego pojecia o Viscie wiec licze na Wasza pomoc ;). Pozdr :super:
Ostatnio zmieniony 2008-07-11, 11:44 przez karas1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Livebox..Vista..wOOt !!??

Post autor: bob »

karas1990 pisze:Co zrobic?
Pozbyć się Liveboxa i kupić porządny router.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bob pisze:Pozbyć się Liveboxa i kupić porządny router.
Bardzo dobra rada.
A jeśli się uprzesz na razie to spróbuj powyłączać zabezpieczenia do testów i w ten sposób się podłączyć - czyli bez filtra MAC i bez szyfrowania.
Łączysz się przy pomocy softu windowsowego czy od producenta karty sieciowej? (mówię o tej w nowym kompie)
karas1990
Początkujący użytkownik forum

Post autor: karas1990 »

Hmm livebox moze i jest do ****, ale na xpku dzialal bez zarzutu, nawet na laptopie z vista home premium tez dobrze wszystko bylo. Nawet wymiana plikow pomiedzy komputerami dzialala :D. A co do softu to jedyne co mialem do tej karty ASUSA to drivery, natomiast laczenie odbywa sie przez windowsowskie wynajdowanie sieci itp.
Ostatnio zmieniony 2008-07-11, 11:37 przez karas1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

karas1990 pisze:polaczylem sie i.... ****,.
karas1990 pisze:i jest do ****,
Kolego karas1990 rejestrując się na forum akceptowałeś regulamin naszego forum który zakazuje pisania słów niecenzuralnych ukrytych pod ***. Nie zważając na regulamin piszesz w każdym swoim poście takie słowo.

Wobec powyższego pouczam cię publicznie i jeśli napiszesz jeszcze raz w taki sposób aż tak łaskawy nie będę . :cwaniak:
ODPOWIEDZ