Otóż mój kumpel zakupił sobie modem z Orange Free Option Icon II. Wedle instrukcji nie podpinaliśmy modemu z początku, najpierw instalacja Softwaru Business everywhere i ok. Podpinam modem i niby go wykrywa Windows, ale... Windows wykrywa modem jako 'GlobetrotterHSDPAmodem' przy czym pisze, że sterownik nieznany i urządzenie może działać nie poprawnie. Po odpaleniu aplikacji od Orange nie pojawia się przycisk "Połącz" choć powinien być. Wchodze w settingsy i wykrywanie urządzeń i niby wykrywa, wykrywa, ale modemu nie widzi. Na modemie cały czas mruga szybko led co oznacza podobno że szuka sieci. Ale co z tego skoro aplikacja go kompletnie nie widzi? Nie wiadomo czemu

W biurze obsługi kilenta kazali sprawdzić na drugim PC. Na drugim PC kumpla jest tak samo.
Próbowaliśmy już różnych kombinacji portów USB wykrywania modemu podczas instlacji pakietu z tym programem Business everywhere, po i ciągle tak samo. Nie wiem nie potrafie mu pomóc tym bardziej, że działanie tych Windowsów jest dla mnie całkowicie nie zrozumiałe

Kiedy ja od dziecka Linuksa nauczony. Często się zastanawiam czemu te Windowsy są tak popularne skoro ich działanie nie jest pod żadnym względem logiczne

Urządzenie niby wykryte, ale nie przez software, sterownik nieznany mimo że zainstalowany i nara, w tej całej aplikacji Business everywhere nie da się podać ręcznie ścieżki do portu USB urządzenia (nawet nie da się go chyba zidentyfikować)... nie łapie tego, ale dobra

Macie jakieś rady?