Brak połączenia bezprzewodowego z routerem TL-WR543G v.2

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
remen
Początkujący użytkownik forum

Brak połączenia bezprzewodowego z routerem TL-WR543G v.2

Post autor: remen »

hej,

proszę o pomoc w trywialnej sprawie. nie mogę połączyć się z routerem bezprzewodowo. w routerze pulsuje dioda tam gdzie jest WLAN czyli tak jakby działa radiowo. jak wpisuję do przeglądarki 192.168.1.1 to wyskakuję strona logowania . wpisuję admin , admin i nic. resetowałem router kilka razy wkładając wykałaczkę w dziurkę reset :] i nic . protokół ustawiałem na kilka sposobów . nie widzę swojego routera tam gdzie mam wszystkie dostępne sieci bezprzewodowe. jak mam go odpalić ? podłączyć przez kabel ? rozumiem , że nie muszę mieć podłaczonego internetu do kabla . taką informację dostałem od operatora sieci (Airbites) . proszę o odpowiedź i sorry jeśli klonuję problem. w necie było kilka podobnych wątków , ale kolesie kończyli zazwyczj enigmatycznym "już rozwiązałem problem " :/
uffff ... to tyle :)
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Brak połączenia bezprzewodowego z routerem TL-WR543G v.2

Post autor: bob »

Zdania rozpoczynaj z dużej litery!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

remen, sugeruję się zastosować do sugestii boba, bo ciężko się czyta :/
Co do twojego problemu: pierwotną konfigurację zawsze się powinno wykonywać będąc podłączonym do routera przez kabel. Często w domyślnej konfiguracji wyłączona jest możliwość zalogowania się na router od strony radia. Podyktowane jest to oczywistymi względami bezpieczeństwa.
remen
Początkujący użytkownik forum

Post autor: remen »

Dzięki za odpowiedź. Przepraszam za brak dużych liter. Nikt mi nie zwracał na to uwagi , a od jakiegoś czasu nie wciskam shifta. W żadnej instrukcji nie spotkałem się z tym , że nie można konfigurować radiowo za 1 razem , może mi coś umknęło. Wiem , już co teraz robić , jestem spokojniejszy , bo ten router zabrał mi już trochę zdrowia. Mam nadzieję , że to ostatni post w tym wątku z mojej strony :)

Wielkie dzięki!
ODPOWIEDZ