Podłaczenie dwóch komputerów i internet

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Irenty
Początkujący użytkownik forum

Podłaczenie dwóch komputerów i internet

Post autor: Irenty »

Witam....
Mam problem, chociaż naczytałem się na forum o tym dość dużo, a mianowicie chcę połączyć dwa komputery z XP za pomocą kart WIFI. Na jednym jest internet przez kartę sieciową i wew IP ( 192.168.2.6 ) i połączyłem oba tak jak pisali w postach, i oba kompy się widzą bez problemu ale komputer ten bez internetu nie może wejść w internet, chociaż zrobiłem udostępnienie na karcie WIFI tego kompa z internetem. I też wpisałem DSN-y takie jak ma karta sieciowa... ale nie ma dalej internetu...
pozdrawiam............... Irenty
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Podłaczenie dwóch komputerów i internet

Post autor: YaHooo »

Irenty pisze:Na jednym jest internet przez kartę sieciową i wew IP ( 192.168.2.6 ) i połączyłem oba tak jak pisali w postach
No to jeszcze musisz zmienić w rejestrze adres IP karty na którą udostępniasz internet (ta wi-fi) tak jak to opisał MaxFM na końcu swojego posta <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ