prędkość

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
przemek911
Początkujący użytkownik forum

prędkość

Post autor: przemek911 »

Witam wszystkich serdecznie na forum.Mam problem z Orange Business everyhere z modemem icon .Od jakiegoś czasu zauważyłem z strasznie wolno chodzi, co mam na myśli. Filmik na you tubie 9 minut nie umiał się załadować przez 2 godziny. Często przerywa połączenie, strony ładują się wolno (przeglądarka opera na Firefox to samo). W pierwszym odruchu przeskanowałem system programami anty wirusowymi Norton 2009 i Mc Afee, ale to nic nie dało. Odinstalowałem aplikacje Orange i zainstalowałem na nowo, dalej to samo. Antywirusy nic nie pokazały.A zła konfiguracja nie wchodzi w grę.Ostatecznym krokiem z mojej strony była reinstalacja systemu i ponowna instalacja.
Moje pytanie do wszystkich na forum. Ile wam zajmuje czasu obejrzenie filmiku w internecie np na you tube przy podobnym lub identycznym połączeniu i czy nie powinienem zgłosić reklamacje do Orange .Pozdrawiam prosząc o jakąś poradę dodam, ze takie zwolnienie łącza dzieje się niezależnie od tego czy pobiera komputer aktualizacje czy nie. gg wyłączone, nie pobierane są żadne pliki. Na marginesie Mc Afee przez godzinę pobrał 2 % aktualizacji, a nie sądzę żeby były one tak wielkie, z zasięgiem też jest ok. Modem trzymam nie zakryty na biurku.Pozdrawiam :) [/b]

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-22, 16:10 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-01-22, 16:09 przez przemek911, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: prędkość

Post autor: YaHooo »

przemek911 pierwsze pytanie to w zasięgu jakiej technologii się znajdujesz, oraz czy nie przekroczyłeś czasem limitu transferu danych.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
przemek911
Początkujący użytkownik forum

Post autor: przemek911 »

Dzięki z odpowiadam EDGE GPRS i3G dodam choć wiem ze to niema znaczenia komp to nie jakiś relikt przeszłości
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

przemek911 pisze: EDGE GPRS i3G
A co się dzieje po wymuszeniu łączenia się po 3g? Musisz poszukać w opcjach programu za pomocą którego się łączysz z internetem.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ