Mam nieciekawy problem, ale spowodowany pewnie tym, że robię coś takiego pierwszy raz... Mianowicie: muszę udostępnić połączenie internetowe radiowo. Nie brzmi groźnie, ale męczyłem się z tym dzisiaj ze 3 godziny i ciągle miałem jakiś problem, a skończyło się to tak, że nic nie zrobiłem.
Sytuacja wygląda następująco:
Sprzęt:
- 2 komputery PC
- Linia telefoniczna z podpiętym routerem, który przekazuje internet na pierwszego PC.
- Router Edimax AR-7024Wg
- Router BT Home Hub
- Wireless-G 125* High-Speed Keychain USB 2.0 Adapter
- Jakaś tam sieciówka ASUS'a <--- nieistotny model mam nadzieję, urządzenie działa poprawnie
- PlayStation 3
Jest tak. Za pomocą jednego komputera wyposażonego w sieciówkę ASUS łączę się z internetem. I teraz chcę udostępnić za pomocą tego komputera internet w całym mieszkaniu, tak, żebym mógł połączyć z netem również drugi komputer oraz PlayStation 3. Ktoś zapyta: to dlaczego nie połączysz tych wszystkich urządzeń z tym routerem podpiętym do linii telefonicznej? A no dlatego, że sygnał jest cholernie za słaby

Ja próbowałem w ten sposób:
Podłączyłem do komputera bez internetu Wireless-G 125* High-Speed Keychain USB 2.0 Adapter, a do komputera który był podłączony kolejno próbowałem udostępnić połączenie internetowe najpierw za pomocą BT Home Hub, a gdy to nie zdało rezultatu użyłem Edimax AR-7024Wg.
Kończyło się tak, że za pomocą Adaptera faktycznie łączyłem się z routerami ale internetu, jak nie było, tak nie było... Znacie jakąś receptę na to?
Wiem, że to mój pierwszy post - niestety dopiero co się zarejestrowałem. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie, ale teraz cholernie potrzebuję Waszej pomocy Panie i Panowie. Jeśli ktoś rozwiąże mój problem, a słyszałem, że jesteście w czołówce otrzyma konto premium na rapidshare.com.
Innej nagrody nie mam, poza moim podziękowaniem, ale mam nadzieję, że zrozumiecie. Próbowałem wyszukać odpowiedź na forum, przejrzałem kilka tematów, ale nic z tego.
Przejrzałem to, wypróbowałem, ale internetu nadal nie było... Serdecznie proszę o pomoc.