Problem z siecią
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z siecią
Mam w domu 2 komputery, oba na XP SP2. Neta dostarcza Vectra. Modem podłączony jest do rutera Linksys WRT54GC-EU, ryter do komputera, w drugim kompie karta WiFi też Linksysa (zakupiłem komplet). Internet działa bez problemu na dwóch kompach. Do chwili awarii systemu i reinstalacji na komputerze z kartą WiFi można było pograć sobie między sobą w gierki. Po reinstalacji za cholerę nie mogę skonfigurować połączenia. Grupa robocza taka sama, komputery w otoczeniu sieciowym się widzą, można udostępniać pliki ale zagrać już nie. Wszystkie protokoły poinstalowałem i nic. Mam ESET-a, nawet jak wyłączę zaporę to też nie można pograć. Zapora Windowsowa wyłączona. Próbowałem na innych grach, to samo. Internet jednak dobrze działa na dwóch komputerach. Co może być przyczyną?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z siecią
wasil1, jakie gry? Z jakich protokołów korzystają? Próbowałeś odinstalować ESETa? Co konkretnie się dzieje?
-
Konkretnie chodzi o Kazaków, Age of Empires, Red Alert 2. Dotychczas gry chodziły na IPX bez problemu. W firewallu ESET-a wszystko wyłączone jak poprzednio.
[ Dodano: 2009-03-09, 09:48 ]
Po prostu nie mogę się dołączyć do gry w trybie wieloosobowym. Jak ja utworzę grę to drugi komputer z kolei mnie nie widzi.
[ Dodano: 2009-03-09, 09:48 ]
Po prostu nie mogę się dołączyć do gry w trybie wieloosobowym. Jak ja utworzę grę to drugi komputer z kolei mnie nie widzi.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Masz jakąś grę do testów korzystającą z TCP? Ściągnij np demko Quake3. Sprawdzimy wtedy czy problem leży w konfiguracji IPXa czy ogólnie w połączeniu.
-
Problem rozwiązany. Winny był adapter na USB. Wymieniłem na TP-Linka TL-WN422G i jest już OK.