IPlus Skawina kolo Krakowa

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
strarzak
Początkujący użytkownik forum

IPlus Skawina kolo Krakowa

Post autor: strarzak »

Witam.
Czy ktoś z forumowiczów orientuje sie czy w Skawinie Plus ma nadajniki z UMTS/G3?
Mam modem E169 i antene Bestpartner panel 15. Mam ja skierowaną na Skawine nadajnik 4km ode mnie a według TPI odbieram sygnał UMTS z nadajnika z Krakowa ul. Baczyńskiego ktory znajduje sie 8km ode mnie. TPI podaje:BTS:LAC:21600,CID:3307,6 zachod. Sygnał: -105dBm, 4dbi,1%
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: IPlus Skawina kolo Krakowa

Post autor: Patryk »

strarzak pisze:czy w Skawinie Plus ma nadajniki z UMTS/G3?
Niedawno przejeżdzałem i było tylko EDGE.
hs
Początkujący użytkownik forum

Re: IPlus Skawina kolo Krakowa

Post autor: hs »

Witam!
Mam pytanie do użytkowników IPlusa ze Skawiny i okolic: czy też macie wieczorami transfery rzędu kilku lub kilkunastu KB/s ? W ciągu dnia jakoś to działa, najlepiej chodzi w nocy i nad ranem (ok 4 Mbit/s). Przez pierwszy miesiąc po podpisaniu umowy lepiej to działało, ale przez ostatnie kilka tygodni wieczorem sprawdzenie poczty lub otwarcie prostej strony to jakąs droga przez mękę. Dajcie proszę znać jak jest u Was i czy coś można z tym zrobić.
Mój zestaw to: modem Huawei 353, router TP-LINK TL-MR3420 i antena kierunkowa cybertech, sygnał na poziomie 30%.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ