Szukam jakiegoś modemu do używania mobilnego internetu. Wchodzę na stronę Ery, a tam modem ZTE MF 626 za 159 PLN bez umowy. Jest to chyba najtańszy modem bez umowy. Chętnie bym go zakupił... gdyby nie był to ZTE. Sam miałem modem od TPSY i niesprawował się on najlepiej . Dodatkowo na niektóre modemy mobilne ZTE też psioczą.
Z drugiej strony Era raczej niesprzedaje bubli (np. nie wprowadziła do oferty słynnego ostatnio E250), więc może warto zaufać? Jak Wy uważacie?
szyman12 więcej głosów jest przeciwko ZTE. Ciężko równiez o firmware. Bardziej skłaniałabym się ku Optionowi. A na jaki zasięg masz dostępny? Może telefon zamiast modemu?
Jeszcze z czasów gdy miałem internet DSL Centertel Orange FreeDom, miałem dołączony do niego właśnie modem ZTE. Co tydzień musiałem latać z nim na gwarancję. Tak więc mam małą urazę do tych modemów więc osobiście nie polecam. Lepiej kup sobie (jeśli masz możliwość) jakiegoś Huawei'a np. E160 / E169 który jest bardzo podobnych rozmiarów jak ZTE MF626, a jest bynajmniej sprawdzony. Mówisz, że 159 za ZTE w Erze chcą, przejdź się do Playa, tam za bodajże 160zł kupisz E169 na dodatek bez simlocka
Jak juz pisalem na Telepolis - zrobilem mu test 4 godzinny i nie zerwal polaczenia, 1-2 kreski zasigu 3G. Predkosci OK, antena na poziomie Huaweia E160.
Za ta cene ciezko cos lepszego E160 za 129 zl w Play juz sie wyprzedal
To i tak dobrze, w Niemczech E-Plus odłącza po 3 godzinach, gdy niema ruchu sieciowego lub 6 godzin nawet wtedy kiedy w ostatnim czasie był jakieś ruch sieciowy.
Poza tym połączenia FTP są na 7 kB/s przycięte.
Mam nadzieje, że żaden polski operator się na takie coś nie zdecyduję.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”