i pojawieniem się wróżki, która potrafi naprawić usterkę zakładam ten temat.
Można teraz (z humorem) składać zamówienia na poprawę sytuacji.

Pomysł zaczerpnięty z tego miejsca:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=183962#183962

Moderator: Moderatorzy
Pewnie sieć przeciążona i rozmowy lecą w HR - norma u Playa w dużych miastachmarens pisze:Wrocław 2G Playa i jakość rozmów
Nie wspominając o handoverach 3G -> 2G i disconect a tego problemu nie ma w innych sieciach.Patryk_ pisze:Pewnie sieć przeciążona i rozmowy lecą w HR - norma u Playa w dużych miastach
SQ08 pisze:Prudnik oraz Głuchołazy, w Prudniku dwa NodeB powinny starczyć a w Głuchołazach z jednym by się obeszło.
ja.michal pisze:Ja poproszę wreszcie 3G na 900MHz
Prędzej się tego doczekamy pewnie od teamu Aero2+Cyfrowy Polsat+Sferiaja.michal pisze:Ja poproszę wreszcie 3G na 900MHz
Będzie 900MHz to będą modemy.guteq pisze:więcej terminali ma UMTS tri-band 2100/1900/850 niż 900.
Jest 3G 900 MHz... tylko nie u nasja.michal pisze:Będzie 900MHz to będą modemy.
LOLja.michal pisze:Ale racja. 850 byłby lepsze bo z USA tanio modemy z 3G na 850 by były.
A w Lublinie coś tam miało być i to w tamtym roku...guteq pisze:Jest 3G 900 MHz... tylko nie u nas
I wielu na jednym siądzie.guteq pisze:Nawet jeśli te 90 km należy podzielić przez 2, to i tak oznacza to łatwe pokrycie duuuużych obszarów szybkim internetem
Nawet jeśli, to sobie operatorzy "dogęszczą" wtedy UMTSem w paśmie 2100 tam gdzie UMTS 900 będzie miał za małą pojemnośćbob pisze:I wielu na jednym siądzie.
Widać ten,kto to pisał nadal nie przyjął do wiadomości,że Ziemia jest kuląguteq pisze:But 900 UMTS provides up to 90KM range because being CDMA it is not limited by 900 GSM's timing issues. So it provides 2-3 times the distance of 2G at the same frequency!"
To były testy 2G Playa.bob pisze:A w Lublinie coś tam miało być i to w tamtym roku..
W sumie logiczne.Patryk_ pisze:Widać ten,kto to pisał nadal nie przyjął do wiadomości,że Ziemia jest kulą
Jak postawisz BTSa na Kasprowym Wierchu,a terminal w Krakowie na wieżowcu,to może złapiesz zasięg
Miałem to na myśli.bob pisze:marens, czyli majstruje coś.
Nawet nowe optiony są na 900MHz,ja.michal pisze:My tu gadu gadu
Kod: Zaznacz cały
Data communication
Global multi-mode connectivity
1x/EV-DO rev A
850/1900 MHz with Rx Div on both bands
Uplink: 1.8Mbps
Downlink: 3.1Mbps
HSUPA/HSDPA/UMTS
850/900/1900/2100 MHz with Rx Div on all bands
Uplink: 5.76Mbps (HSUPA - Category 6)
Downlink: 7.2Mbps (HSDPA - Category 7 and 8)
GSM/GPRS/EDGE
850/900/1800/1900 MHz
Terminal Equipment Interfaces
Jakby TV zmienili całą na cyfrową to się właśnie 850 chyba zwolni. Sferia na 800 działa.krystianb pisze:nie za bardzo tym się interesuje czy to może działać jeszcze na jakichś częstoliwościach co u nas są wolne?
Tu widać jak na dłoni różnice technologiczne.krystianb pisze:1x/EV-DO rev A
850/1900 MHz with Rx Div on both bands
Uplink: 1.8Mbps
Downlink: 3.1Mbps
HSUPA/HSDPA/UMTS
850/900/1900/2100 MHz with Rx Div on all bands
Uplink: 5.76Mbps (HSUPA - Category 6)
Downlink: 7.2Mbps (HSDPA - Category 7 and 8 )