Bluceonnect 79zł,
Sterowniki z tego cdromu się instalują, ale sam modem na Viście nie działa! <sic>
Nawet nie jest wykrywany, co mogę zrobić? Na xp jest OK.
Dodam, że Vista bez problemu wykrywa czytnik kart w modemie, oraz ten Blueconnect Manager

Moderator: Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
Menedżer autopołączenia dostępu zdalnego - Wyłączony
Menedżer połączeń usługi Dostęp zdalny - zdecydowanie Wyłączony
Ma, bo SP1 zawiera wiele poprawek i być może dlatego system nie może wykryć modemu.illumanti pisze:No Vista orginalna, ale ten laptop byl kupiony zanim wyszedl SP1, zaraz dociagne aktualizacje przez WU, ale czy to ma znaczenie?
Z aktualizuj przez WU ale uważaj na to: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=187369#187369illumanti pisze:czy zaaktualizowac caly system przez WU?
Forum jest od tego.illumanti pisze:Moglbym prosic o Twoh numer gg jesli to mozliwe tak do szybszej komunikacji?
Na razie masz problem z Windowsem później zobaczymy czy z modemem - po aktualizacji.illumanti pisze:Z tymi modemami jest zawsze taki problem czy co?
Nie. Stąd brak jednoznacznego rozwiązaniaillumanti pisze:Z tymi modemami jest zawsze taki problem czy co?
illumanti, jak najbardziej, koniecznie pisać.illumanti pisze:Nie wiem czy pisać rozwiązanie, ale jakby mial ktos problem z tym to napiszcie, to wystukam co zrobic
Dziwne rozwiązanieillumanti pisze:Ale gdy tylko uruchomi sie instalator wyciagamy modem
I oto chodzi.illumanti pisze:Jaka mam radoche, że mi działa BC
To przez tę wielofunkcyjność modemu, przed instalacją urządzenia USB powinno się zainstalować sterowniki więc dziwna procedura ma sens.Jaco pisze:Dziwne rozwiązanie