Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Tylko zdziwiło mnie, to że w ostatnim czasie iPlus działał o podobnej porze z prędkościami na poziomie 2-3Mbit\s a Simplus już nie osiąga takich wartości.
przemox.1, chyba raczej jakość działania sieci się poprawi bo będzie równomiernie rozkładane a nie jeden 300KB/s a drugi 30KB/s.
Podobny manewr jak Play.
ja.michal pisze:raczej jakość działania sieci się poprawi bo będzie równomiernie rozkładane a nie jeden 300KB/s a drugi 30KB/s.
To dość dobre rozwiązanie. W końcu jak ktoś ma Simplusa i uruchomi sobie pakiet to raczej nie będzie ściągał jakichś wielkich plików z internetu, więc mu 1mbps w zupełności wystarczy
ja.michal pisze:Dlatego z takich powodów nie lubię pakietów.
Racja. Ja tylko okazjonalnie aktywuję w Simplusie, ale zawsze staram się zostawić w pakiecie kilka KB, żeby nie wzięło z konta. A na dodatek w Simplusie pakiety (SMS, minuty, KB) są niestety zliczane z dość dużym opóźnieniem
Nie bawie się w SMSy za 1gr chociaż znajomi potrafią wysyłać 2000 - 5000smsów miesięcznie (tzw darmowy numer). Ja jakoś wolę zamiast darmowego numeru przejść się do pewnej osóbki a nie mam do niej daleko
Internet raczej zlicza poprawnie i dosyć sprawnie.
marens pisze:Oby tylko do zera, znam takich co w tamte wakacje zrobili debet 380zł
Na Simdacie też coś koło teo udało mi się zrobić Jakis ich błąd. Miałam na koncie 60 groszy, przeglądam sobie stronki i coś nie bangla czyli dawno powinien się rozłączyć, więc próba eMule, piosenka 4 MB a ten nadal połączony, więc nawaliłam w tego muła, zostawiłam na noc, posało się, jeszcze rano sobie stronki poprzeglądałam ale w ktorymś momencie się rozłączył. Karta do kosza bo nie miałam zamiaru debetu uzupełniać. Nie ma to jak promocje w Plusie
na Camelu (ta starsza platforma) to były rzeczywiście problemy ze zliczaniem. Kasa za esemesy była zdejmowana jak sie uzbierało 10sms, nie informowało odrazu o kosztach, ale dało się oszukiwać, bo jak został przykładowo 1gr wysyłaliśmy smsy na numery premium
Z pakietami w simplusie/mixplusie nie ma problemow - zawsze zlicza dokladnie o odrazu, szkoda ze co 100kb
PS: a esemesy z pakietów nie są zliczane za każdym razem, tylko jak sie uzbiera kilka to odejmuja
Orange - bez limitów
Plus - pakiety (35zł 500mb)
Era - BlueConnect 79 zl