Wolniejszy internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wolniejszy internet
Witam,
mam problem, tzn w nocy predkosc internet mam ok 10 Mbit/s i na kablu mniej wiecej tyle jest, lecz laczac sie przez wifi predkosc jest mniej wiecej ok 3 Mbit/s. Czy to oznacza ze szybciej sie juz nie da? Moze cos mam zle ustawione? Moja karta to Intel Pro/Wireless 2200BG a router Tp-link WR340G.
mam problem, tzn w nocy predkosc internet mam ok 10 Mbit/s i na kablu mniej wiecej tyle jest, lecz laczac sie przez wifi predkosc jest mniej wiecej ok 3 Mbit/s. Czy to oznacza ze szybciej sie juz nie da? Moze cos mam zle ustawione? Moja karta to Intel Pro/Wireless 2200BG a router Tp-link WR340G.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Wolniejszy internet
Zawsze, czy tylko w dzień?Kwasiu pisze:w nocy predkosc internet mam ok 10 Mbit/s i na kablu mniej wiecej tyle jest, lecz laczac sie przez wifi predkosc jest mniej wiecej ok 3 Mbit/s.
Myślę że to cały winowajca. Ten wyrób ledwo się nadaje do dzielenia Neostrady 512kb/s.Kwasiu pisze:router Tp-link WR340G.
-
W nocy moj operator zwieksza predkosc do 10, w dzien mam ponizej tych 3, wiec to bez roznicy, ale skoro moglbym miec w nocy wiecej to czemu nie zrobic tak zebym mial 
Czyli jednym slowem zlom kupilem? Jak na razie nie narzekam na niego.

Czyli jednym slowem zlom kupilem? Jak na razie nie narzekam na niego.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Kwasiu, masz jakieś inne kompy na WiFi? Jeśli tak to sprawdź jak wygląda transfer Ad-Hoc.
-
Na wifi zazwyczaj tylko ja dzialam, od czasu do czasu jeszcze sasiad sie podalacza jak musi cos na laptopie sprawdzic, potem pozycze od niego laptopa i sprawdze, ale to dopiero po 23 bo wtedy mi zwiekszaja predkosc. "trasfer Ad-Hoc" czyli normalnie sie podlacze od niego i sprawdzam predkosc np. na dsl.cz czy sie myle?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie do końca. Chodzi mi o to, żeby połączyć bezpośrednio dwa komputery radiem i przesłać między nimi plik obserwując poziom transferu. Będzie można w ten sposób wyeliminować (lub potwierdzić) problem z samą kartą sieciową lub jej ustawieniami.Kwasiu pisze:"trasfer Ad-Hoc" czyli normalnie sie podlacze od niego i sprawdzam predkosc np. na dsl.cz czy sie myle?