i na początek mam problem:
czy jest możliwe uruchomienie w tym routerze WRT54G3G-AT modemu sierry AC 875 z firmwareH2_0_7_1BACAP telestry? Jak próbuję zainstalować ten zestaw otrzymuję komunikat że router nie został znaleziony.

Moderator: Moderatorzy
Router? To znaczy co tak komunikuje o tym routerze?gigers pisze:Jak próbuję zainstalować ten zestaw otrzymuję komunikat że router nie został znaleziony.
Oczywiście,tylko nie dziala podawanie PIN-u,więc musisz mieć kartę z wyłaczonym żądaniem PIN.gigers pisze:czy jest możliwe uruchomienie w tym routerze WRT54G3G-AT modemu sierry AC 875 z firmwareH2_0_7_1BACAP telestry?
Ale co takiego się dzieje ?gigers pisze:a router z firmware AT nie chce z nim gadać
Co Ty tam instalujesz znowu? Przecież to przez przeglądarkę internetową się robi a nie jakimś setup wizard. Otwierasz firefoxa i wpisujesz 192.168.1.1 i potem tylko hasło czyli admin. Później wchodzisz w Administration ----> Firmware Upgrade i tu możesz firmware zmienić albo odpalasz tftp.exe i zmieniasz firmware.gigers pisze:Po odpaleniu setup wizard
Mi to wygląda na jakieś fizyczne uszkodzenie,gdyż mi na dientycznych wersjach firmware,zarówno routera,jak i Aircarda,chodziło wszystko idealnie,za wyjątkiem pinu i wyświetlania nazwy opa,siły sygnału.gigers pisze:Firmware routera EU ( v2.11.05,) zmieniłem już na AT (v2.02.03) bo z EU router nie chciał saportować mojej sierry. Dlatego zmieniłem firmware na AT bo w opisie ma że obsługuje AC 875. Tylko okazało się że w modemie mam firmware Telestry i znowu kicha dlatego pytam czy istnieje możliwość zmiany fm w modemie lub czy jest jakiś jeszcze inny fimware do routera dający możliwość korzystania z ac 875 z fm telestry.
AT.gigers pisze:czyli sierra z fm telestry działała z WRT54G3G-AT czy z EU?
Maksymalnie możliwe zapewne.ja.michal pisze:Jakie pingi są w Playu przez ten router?
Max 2ms przy mierzeniu po wifi więcej do wyniku.bob pisze:Router nie jest tu na pewno wąskim gardłem. Pod tym względem jest transparentny.
No tak czyli mniej jak błąd pomiaru. Ten routerek polecam jeśli chodzi o możliwości i działanie.ja.michal pisze:Max 2ms przy mierzeniu po wifi więcej do wyniku.
Lepiej byłoby onet.pl bo nasze forum bardziej popularne i obciążone przez to.gigers pisze:Badałem oczywiście nasze forum