Będę starał się nie rozpisywać

Otóż no masztu CDMA znajdującego się w Wyszonkach Kościelnych mam ze swojej miejscowości w lini prostej nie więcej niż 3km. Po drodze nie ma żadnego lasu, pagórków (tak szczerze to jedynie dom sąsiadów

i teraz pytanie
W związku z tym że chciałbym trochę przyoszczędzić na starcie czy warto jest zaryzykować i podpisac umowę od razu na 3 lata (bez możliości zwrotu przed 30 dniami)??
Chodzi mi głownie o to że taka odległość daje gwarancję że ten internet będzie chodził? Nie chodzi mi o jakies "zawrotne prędkości", jedynie o to żeby chodził lepiej niż Orange Free Standard - żal ;P
umowa na 24 miesiące (możliwość zwrotu przed 30 dniami - 249zł(modem)+ 19zł (aktywacja)=268zł)
umowa na 36 miesięcy (bez możliwości zwrotu przed 30 dniami - 99zł(modem)+ 19zł (aktywacja)=118zł)
oszczędzam na starcie: 249zł - 118zł=131zł
Wiem że ogólnie zapłace więcej bo 12 miesięcy abonamentu ale jeśliby miało chodzić lepiej od Orange Free Standard to mogę nawet na 10 lat podpisać.
I jeszcze jedno małe pytanko
mam w tej chwili umowę na Orange Free Standard która upłyneła już 3 miesiąće temu i czy przy podpisywaniu na OFP dostanę jakieś lepsze warunki?
czekam na jakąś poradę
pozdrawiam