Problem z firmware Option Icon 225

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
artij
Początkujący użytkownik forum

Problem z firmware Option Icon 225

Post autor: artij »

Witam!
Jestem posiadaczem modemu Option Icon 225 od roku. Od pół roku używam także routera TW-3G. Ostatnio pojawił mi się problem z zawieszaniem się routera. Po rozmowie z serwisem routera zostałem poproszony o upgrade firmware modemu.
I tutaj pojawił się problem:
Modem ma firmware 2.4.6Hd . Po wejściu na stronę option.com i wpisaniu numeru seryjnego ściągnąłem program do upgrade-u oprogramowania. Miał on wgrać firmware 2.5.23Hd. Niestety gdy klikam rozpoczęcie procesu komputer najpierw wszystko robi prawidłowo a potem wyskakuje mi to co na zamieszczonym poniżej obrazku:
Obrazek

Próbowałem już różne konfiguracje, tj. ponowne ściągnięcie programu, próba instalacji na komputerze z Windows Vista i Windows XP, modem połączony z internetem i niepołączony, karta sim włożona i wyciągnięta.
Pozdrawiam!
Artur
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z firmware Option Icon 225

Post autor: bob »

artij pisze:Po wejściu na stronę option.com i wpisaniu numeru seryjnego ściągnąłem program do upgrade-u oprogramowania
E artij, napisz maila do Option bo powinieneś mieć możliwość ściągnięcia tego firmware`a.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z firmware Option Icon 225

Post autor: krystianb »

Czy aby na pewno modem nie jest brandowany? Bo strona optiona czasem przepuszcza też brandy, ale soft widzi już różnice. Wtedy trzeba by się udać na strone operatora od którego jest modem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ