Moderator: Moderatorzy
Lecz na razie tylko w wersji 64-bitowej lub obraz dysku twardego z zainstalowanym systemem. No i trzeba też brać pod uwagę to, że zainstalowanie takiego systemu nie jest za bardzo legalne w tym momencie, jako że nie działają już w nim seriale do bety i RC.yagi pisze:BTW - juz w sieci wyciekl Win 7 RTM Build 7600
Oj no nie do końca, przecież zobacz ile ludzi pisze takiego Windows'a. Ile to linii kodu. Więc siłą rzeczy są tam błędyja.michal pisze:Żal.
Łatwo jest krytykowaćprzemox.1 pisze:Najlepiej zrobić coś raz a porządnie![]()
Zwracam honor ile razy ja tak miałemYaHooo pisze:Ps. podobnie jest ze studentami. Jak się student nie przygotuje na egzamin to ma jeszcze poprawkę (taki SP)
Ja mówiłem o ustawie.YaHooo pisze:Oj no nie do końca, przecież zobacz ile ludzi pisze takiego Windows'a. Ile to linii kodu. Więc siłą rzeczy są tam błędyA to, że Microsoft wydaje SP to znaczy, że chce poprawić swój produkt.
A no to jak tak to się zgodzęja.michal pisze:Ja mówiłem o ustawie.![]()
No, ale nie do takiej, która jeszcze nie poszła do sejmu nawet?YaHooo pisze:Chociaż do ustaw też można jakieś poprawki wprowadzać chyba
Jak ktoś tyle czekał niech poczeka do Października i kupi 7Oryginal naprawde nie jest drogi i nie gryzie
Można i tak, ale długo się tak nie pociągnie. Potem albo upgrade albo Linux, zależnie od potrzeb.Ja i tak przy XP zostanę
Jeszcze moim zdaniem pociągnie długo. Dużo firm korzystających z programów pisanych na zamówienie korzysta z XP. Co więcej nie chcą zmieniać programów które działają pod DOS'em. A jak się pójdzie wyżej niż XP to te programy (szczególnie te DOS'owe) przestaną działać.Jo_gurt pisze:Można i tak, ale długo się tak nie pociągnie.
Tak, bez tego nie ma co się spieraćJo_gurt pisze:YaHooo, trzeba by rozeznać się kto ma jaki udział w runku.
Tak. Rozwój sprzętu wcześniej, czy później zabije XP'ka. Jednak dziś jeździłem dla firmy po pamięci DDR. Kupiłem to w sklepie od ręki. A to oznacza, że starszych sprzętów jeszcze jest nieco jak w sklepach można kupić części do nichJo_gurt pisze:gdzieś się sprzedają te najnowsze karty graficzne, największe dyski itp - w tym segmencie w zasadzie już się zapomina o XP.
Tylko ile za takie przyjemnośći się płaci? Przynajmniej SODIMM są minimum 2 razy droższe od ddr2. XP też mimo wszystko, że przestarzały od visty tańszy nie jest (choć tu jest część racji) Dzis sobie zaeksperymentowałem z 7 RC w przy siedzeniu w internecie mam nawet wrażenie jak by to szybciej działało od xpYaHooo pisze:Jednak dziś jeździłem dla firmy po pamięci DDR.
Też takie coś zauważyłem. Tylko procek nieco niedomagał. Ale programy chodziły lepiej. krystianb, włącz sobie opcję niskiego poboru energii.krystianb pisze:Dzis sobie zaeksperymentowałem z 7 RC w przy siedzeniu w internecie mam nawet wrażenie jak by to szybciej działało od xpmimo leciwego sprzętu jaki posiadam.
Coś jest na rzeczy, jakoś ta 7 nie do końca sobie radzi z planami zasilania.ja.michal pisze:Tylko procek nieco niedomagał.
Czy to chodzi o uśpienie kompa? Bo z tej opcji korzystam od zawsze na nowej maszynie (notebooku 4 letnim, stara standardu at miała wiatraki na stałe do napięcia podpięte, i włącznik odcinający 230v z przodu obudowy)ja.michal pisze:włącz sobie opcję niskiego poboru energii.
Kość Kingstona 1GB za 148zł, zaś Goodram 2zł taniej.krystianb pisze:Tylko ile za takie przyjemnośći się płaci?
Tak, ale ja powiem, że pod względem stabilności, szybkości działania najbardziej mi się podoba Win2000krystianb pisze:XP też mimo wszystko, że przestarzały
Będzie Windows 7 Professional, a ceny możesz zobaczyć na tej stronie.ja.michal pisze:Wiadomo po ile 7 Business 64 będzie?