- w obsłudze klienta Play powiedzieli mi, że nic nie mogą poradzić, bo problem nie leży w ich produktach, i że mam poprosić jakiegoś kumpla informatyka o pomoc.
- modem jest dobry - w sklepie Play działał.
Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, pa

Moderator: Moderatorzy
Nie, ale jak by zadziałało to by świadczyło o niedziałaniu dns'ów.Julia23 pisze:Czy zainstalowanie GG sprawi, że pójdzie u mnie net?
W <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> nie ma takiego ustawienia, jak sam modemu nie wykryje to trzeba wybrać port com na którym pracuje modem gsm.szmitz pisze:obierz TNI i tam w ustawiach ustaw go jako modem przez port USB .
krystianb pisze:A ja mam takie pytanie, co sie dzieje jak klikasz połącz w programie obsługującym modem?
Są. nie migają.szmitz pisze:A PC widzi go ??- przy godzinie na pasku menu staru są 2 monitory czy migają ??
Jakiego firewalla/antywirusa używasz, bo chyba tu jest problem. Przy pierwszym połączeniu nie wyskoczyło jakieś okienko które anulowałaś?Julia23 pisze:Są. nie migają.
To warto pobierać TNI i tam w ustawieniach ustawić go jako modem przez port USB?krystianb pisze:W »Top NetInfo« nie ma takiego ustawienia, jak sam modemu nie wykryje to trzeba wybrać port com na którym pracuje modem gsm.szmitz pisze:obierz TNI i tam w ustawiach ustaw go jako modem przez port USB .
Wyskoczyło okienko, czy chcę użyć ffdshowkrystianb pisze:Jakiego firewalla/antywirusa używasz, bo chyba tu jest problem. Przy pierwszym połączeniu nie wyskoczyło jakieś okienko które anulowałaś?
Program jest świetny, szkoda że sam zte nie wykryje, tylko trzeba ręcznie go ustawiać, (każdy modem nawet usb instaluje się na wirtualnym porcie com, nie powinno być większych problemów) Jedyne co trzeba zrobić to dokładnie zamknąć menager'a od producenta/operatora modemu, żeby w pasku nic nie siedziało.Julia23 pisze:To warto pobierać TNI i tam w ustawieniach ustawić go jako modem
Czy aby na pewno, bo ffdshow to kodek od filmów divx i podobnych.Julia23 pisze: czy chcę użyć ffdshow
takkrystianb pisze: Program jest świetny, szkoda że sam zte nie wykryje, tylko trzeba ręcznie go ustawiać, (każdy modem nawet usb instaluje się na wirtualnym porcie com, nie powinno być większych problemów) Jedyne co trzeba zrobić to dokładnie zamknąć menager'a od producenta/operatora modemu, żeby w pasku nic nie siedziało.
Czy aby na pewno, bo ffdshow to kodek od filmów divx i podobnych.
Dwa programy na jednym systemie to nie jest dobre rozwiązanie.Julia23 pisze:Antywirusa mam Avast i chyba też Avirę.
którego wyrzucić?Jaco pisze:Dwa programy na jednym systemie to nie jest dobre rozwiązanie.
To już Twój wybór. Ja wyrzucił bym Avasta.Julia23 pisze:którego wyrzucić?
sądzę, że to nie toJaco pisze:Nie wiem jak jest w PLAY na kartę ale dla przykładu w prepaida w Tak-Tak aby korzystać z neta na nowym starterze należy uruchomić kartę poprzez wysłanie dla przykładu smsa nawet do samego siebie.
Przynajmniej w listopadzie nie było potrzebne wysyłanie smsa (wtedy miałem tylko modem i od razu zadziałało), teraz podobno smsa nie da sie wysłać z play online.Julia23 pisze:sądzę, że to nie to