Powolne połączenie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Powolne połączenie
Witam, pewnie temat był ale wyszukanie go zajęłoby mi około 1h a powód podam niżej.
Mam modem ZTE MF626, 4 kreski sygnału UMTS, czasem 5 HSDPA, pomimo wysokiego sygnału osiągam mizerny ping w grach(120), strony też powoli chodzą, prędkość sciągania to max 30kb/s. Proszę o rychłą odpowiedź
Mam modem ZTE MF626, 4 kreski sygnału UMTS, czasem 5 HSDPA, pomimo wysokiego sygnału osiągam mizerny ping w grach(120), strony też powoli chodzą, prędkość sciągania to max 30kb/s. Proszę o rychłą odpowiedź
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Powolne połączenie
Ten Ping, ktory masz jest calkiem normalny dla HSDPA.
Co do predkosci to jest slaba jezeli mowimy o HSDPA, sprobuj sprawdzic wieczorem po 23, bo moze jest nodeB przeciazony i dlatego masz takie niskie predkosci.
Co do predkosci to jest slaba jezeli mowimy o HSDPA, sprobuj sprawdzic wieczorem po 23, bo moze jest nodeB przeciazony i dlatego masz takie niskie predkosci.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
30 kilobitow czy kilobajtow? 30 kb/s w Erze po HSDPA nie widzialem...Juro pisze:prędkość sciągania to max 30kb/s

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
-
- Stały użytkownik forum
Roznica jest z tego ze po lewej okienku blueconnect masz predkosc w kilobitach a w okienku pobierania w kilobajtach, podziel sobie kilobity przez 8 i będziesz mial prędkość w kilobajtach
-
No tyle to wiem anyway dziwne jest to, że przy takim zasięgu osiągam taką prędkość...
-
- Stały użytkownik forum
Tylko ze najlepszy zasieg nic ci nie jak bts jest obciążony
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Dlatego sprawdź jakie masz prędkości późno w nocy. Najlepiej tak po 23. Bo to bardzo możliwe, że to jest obciążony nodeB. Jest jeszcze możliwość uszkodzenia samej stacji nodeB ewentualnie modemu.Juro pisze:No tyle to wiem anyway dziwne jest to, że przy takim zasięgu osiągam taką prędkość...
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)