Będzie można korzystać z laptopów w wagonach Wars?

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Będzie można korzystać z laptopów w wagonach Wars?

Post autor: zDaleKi »

Jak wiadomo tam gdzie laptop w podróży tam i w 90% mobilny internet. Zatem zapewne wielu z Was zainteresuje ta ankieta: Będzie można korzystać z laptopów w wagonach Wars? Spółka robi ankietę.

Aby wziąć udział w ankiecie, wystarczy wejść na stronę Wars.pl

Ciekawe jaki będzie finał tej sprawy?

[mod]
Zapisze sobie wyniki z dziś:
TAK 2616
NIE 886
łącznie: 3502
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Będzie można korzystać z laptopów w wagonach Wars?

Post autor: YaHooo »

BliSki pisze:Ciekawe jaki będzie finał tej sprawy?
Myślę, że takie zakazy są co najmniej niemądre. Bo co z sytuacją, jak WARS jest pusty? Rozumiem oburzenie ludzi, jak nie ma miejsca w wagonie, a ktoś siedzi i popija kawkę przez 4 godziny przeglądając wygodnie strony w internecie. Jednak i tego mu nie można zabronić moim zdaniem.

Sam niejednokrotnie doświadczyłem samotnej 10h podróży pociągiem. I jak się nie ma laptopa to jest katorga :(
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

YaHooo pisze:Sam niejednokrotnie doświadczyłem samotnej 10h podróży pociągiem.
10h to chyba tylko netbook i to porządny.

Co do warsa się nie wypowiem bo nie korzystam.

Za to ja bym zrobił inną ankiete, zakazującą przedarzy obwoźnej w pociągu. Pełny korytarz ludzi a tu się pcha ten gosciu z warsa z wózkiem sklepowym, przejezdzając podróżnym po torbach.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Ja jestem za uruchomieniem 230V, bo gniazdka leżą i kwiczą wyłączone.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

marens pisze:Ja jestem za uruchomieniem 230V, bo gniazdka leżą i kwiczą wyłączone.
W IC z tym nie ma problemu,a na 230V w zwykłych pośpiechach i niżej nie ma co liczyć,przynajmniej na razie.
Dawniej gniazdka działały,ale laptopa i tak byś do nich nie podpiął - nie takie było ich przeznaczenie.

[ Dodano: 2009-08-18, 19:42 ]
W Warsie to w ogóle nie nie wolno - w przeciwieństwie do wagonów restauracyjnych chocby w CZ - tam i piwa się można napić,i z laptopa skorzystać.
W Polsce jest się skazanym na partyzantkę...
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

krystianb pisze:10h to chyba tylko netbook i to porządny.
A jak się robi taki kurs w piątek wieczorem, a potem w niedzielę wieczorem powrót ;) To naprawdę przydaje się dobry internet komórkowy z dużym zasięgiem i odpowiednim limitem :)
Patryk_ pisze:Dawniej gniazdka działały,ale laptopa i tak byś do nich nie podpiął - nie takie było ich przeznaczenie.
Czasem są gniazdka 24V prądu stałego. Żeby mieć odpowiedni zasilacz to już do tego lepiej podłączać chyba.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

YaHooo pisze:Czasem są gniazdka 24V prądu stałego.
Ale czy działające ?
Tutaj już by problemów nie było,jak z napięciem sieciowym,gdyz idzie to z przetwornic elektromaszynowych,ale z buforami w postaci akumulatorów,no i moc zainstalowana rzadko jest wykorzystywana w pełni.

[ Dodano: 2009-08-18, 20:41 ]
YaHooo pisze:Żeby mieć odpowiedni zasilacz to już do tego lepiej podłączać chyba.
To nie problem.
Samochodowe PSU do laptopów zazwyczaj są dualne - w końcu cały transport drogowy to 24V.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Patryk_ pisze:W IC z tym nie ma problemu,a na 230V w zwykłych pośpiechach i niżej nie ma co liczyć,przynajmniej na razie.
YaHooo pisze:Czasem są gniazdka 24V prądu stałego. Żeby mieć odpowiedni zasilacz to już do tego lepiej podłączać chyba.
Wiem, że w IC nie ma problemu. Sam kiedyś przerabiałem podładowanie telefonu na trasie Kołobrzeg - Wrocław. Cały skład obeszliśmy, wszędzie wyłączone a konduktor na to że jest odłączone w celach bezpieczeństwa (nie wiem na ile to prawda)

Chociaż w dobie netbooków z baterią sześciokomorową staje się to powoli niepotrzebne.
ODPOWIEDZ