Problem z wi-fi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z wi-fi
Witam, Ostatnio kupiłem router (belkin G) żeby móc korzystać z internetu na laptopie i na PC. Dokupiłem wi-fi (philips) do PC no i wszystko cacy cacy, ale nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z internetu na obydwu komputerach. Jak najpierw włączę PC to na laptopie wyświetla się "tylko lokalne" a jak laptopa włączę najpierw to na PC pisze "tylko lokalne". No i w obydwu kompach ustawiłem takie samo IP. Ktoś może mi pomóc?? Bo nie jestem zbyt oblatany w komach... ;(
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z wi-fi
Nie może być w jednej sieci 2 takich samych adresów ip!!! (chyba wystarczająco wytłumaczyłem, jak nie to napisze dosadniej, ustaw różne na obu kompach!)pluszak16 pisze:No i w obydwu kompach ustawiłem takie samo IP. Ktoś może mi pomóc?? Bo nie jestem zbyt oblatany w komach... ;(
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
ale jak mam zmienić te adresy IP?? Bo jak na obu ustawiłem żeby brały automatycznie to nie dziala
(

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Patrzyłeś do naszego FAQ o konfiguracji routerów? Np. do opisu Jo_gurta?pluszak16 pisze: Ktoś może mi pomóc?? Bo nie jestem zbyt oblatany w komach... ;(
Pisząc w skrócie ustaw DHCP na routerze i wpisz poprawny DNS. Kompy przestaw na automat i już.
Względnie podaj inne IP czyli ostatnią liczbe z adresu IP na każdym kompie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
ooo... nawet nie zauważyłem tego
poradze sobie z tymi instrukcjami
dzięki