jaki modem w play'u?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
jaki modem w play'u?
cC
Wziąłem internet bezprzewodowy z play'a.
Teraz jest taka opcja ze przez tydzień można przetestować GO za free (tzn. tylko za 9 zl opłaty aktywacyjnej).
Wziąłem od nich modem huawei E160 ale albo to on jest totalna kicha to albo coś innego.
Mianowicie włączę internet i pochodzi mi możne z 5 minut i się wyłącza. Loguje się drugi raz i to samo mam po pewnym czasie. Loguje się 3raz i znowu za jakieś 10 minut mi sie sam rozłącza i tak w kółko.
Podejrzewam ze to wina modemu bo wziąłem najtańszy.
W niedziele idę oddać im to lipne urządzenie i chciałem się was spytać który modem z ich oferty nie będzie mi przysparzał takich kłopotów:
huawei E 156G
huawei E 176G
huawei E 169
huawei E 220
huawei E 870
ZTE MF 626
Wziąłem internet bezprzewodowy z play'a.
Teraz jest taka opcja ze przez tydzień można przetestować GO za free (tzn. tylko za 9 zl opłaty aktywacyjnej).
Wziąłem od nich modem huawei E160 ale albo to on jest totalna kicha to albo coś innego.
Mianowicie włączę internet i pochodzi mi możne z 5 minut i się wyłącza. Loguje się drugi raz i to samo mam po pewnym czasie. Loguje się 3raz i znowu za jakieś 10 minut mi sie sam rozłącza i tak w kółko.
Podejrzewam ze to wina modemu bo wziąłem najtańszy.
W niedziele idę oddać im to lipne urządzenie i chciałem się was spytać który modem z ich oferty nie będzie mi przysparzał takich kłopotów:
huawei E 156G
huawei E 176G
huawei E 169
huawei E 220
huawei E 870
ZTE MF 626
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jaki modem w play'u?
Raczej nie sądzę. E160 na nowym firmware śmiga bardzo przyjemnie.szarmx pisze:Podejrzewam ze to wina modemu bo wziąłem najtańszy.
Jaki poziom sygnału?
-
co to znaczy i jak to zmierzyc?Jo_gurt pisze:Jaki poziom sygnału?
[ Dodano: 2009-09-04, 12:15 ]

jesli chodzi o to to prosze bardzo. aczkolwiek teraz zostawilem modem i kompa wlaczone i wyszedlem na miasto. przez poltorej godziny chodzil i chodzi nadal wiec sami widzicie...
albo to modem albo to moj komputer

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wina sieci. W zaleznosci od godziny poznie chodzi.
ZTE nie bierz nigdy. Nigdzie nie ma sterow i support prakycznie nie istnieje.
ZTE nie bierz nigdy. Nigdzie nie ma sterow i support prakycznie nie istnieje.
-
- ### BAN ###
Najlepiej sygnał podaj w dBm programem <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>co to znaczy i jak to zmierzyc?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ale modem się rozłącza z siecią, czy połączenie zamiera (tzn. program pokazuje, że połączony z siecią, a strony się nie wczytują)? Bo to może być kwestia złego zasilania modemu. Warto by jeszcze przetestować jak działa w innym miejscu, o innej porze (sugeruję tak po 23 w nocy), ewentualnie na innym komputerze.szarmx pisze:Mianowicie włączę internet i pochodzi mi możne z 5 minut i się wyłącza.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- piotr2802
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czy modemy w sieci Play posiadają blokadę SIM LOCK ???
A jeśli tak , to czy można ją usunąć ??
A jeśli tak , to czy można ją usunąć ??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tak, chociaż zdarzają się egzemplarze bez blokady.piotr2802 pisze:Czy modemy w sieci Play posiadają blokadę SIM LOCK ???
Tak, poszukaj chociażby w dziale ogłoszeń na naszym forum.piotr2802 pisze:A jeśli tak , to czy można ją usunąć ??
Pozdrawiam YaHooo 

-
otoz nie, w ogole patrze na ten monit fioletowy i jest napisane POLACZ zamiast ROZLACZ i na gg zamiast sloneczka widze takie latajace w kolko dwie strzalkiYaHooo pisze:Ale modem się rozłącza z siecią, czy połączenie zamiera (tzn. program pokazuje, że połączony z siecią, a strony się nie wczytują)? Bo to może być kwestia złego zasilania modemu. Warto by jeszcze przetestować jak działa w innym miejscu, o innej porze (sugeruję tak po 23 w nocy), ewentualnie na innym komputerze.
[ Dodano: 2009-09-05, 14:12 ]
mam juz ten program ale nie mam pojecia jak poszukac sygnaluprzemox.1 pisze:Najlepiej sygnał podaj w dBm programem

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli modem się rozłącza z siecią. A jak działa na innym komputerze? Bo to może być wina zbyt słabego zasilania.szarmx pisze:w ogole patrze na ten monit fioletowy i jest napisane POLACZ zamiast ROZLACZ
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
szarmx HUB USB z włąsnym zasilaniem by się przydał ewentualnie zrób test na innym kompie. Jak będzie to samo to widac wina modemu. Sama mam podobny problem ale z Plusfonem (czyli też Huaweiem). A co do modemów to mam Huawei E 156G i polecam. Duzym plusem jest u niego wyjście na antenę zewnętrzną.