Huawei E160

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pinngwin
Początkujący użytkownik forum

Huawei E160

Post autor: Pinngwin »

Witam,
dosyć długo szukałem odpowiedzi na moje pytanie i niestety nie znalazłem tego co potrzebowałem.

Zgubiłem swój modem playa i kupiłem drugi identyczny na allegro tylko z oprogramowaniem o2.
Moje pytanie rozchodzi się o to jak zainstalować oryginalny soft playa na ten z o2?

Nie chodzi mi o aktualizację tak jak znalazłem w innym temacie tylko cały nowy soft w języku polskim i z logo Playa.

Z góry dziękuje za konkretne odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
yagi
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Huawei E160

Post autor: yagi »

Musisz szukac dashboardu z Play.

Lepiej wgraj to:

http://www.dc-unlocker.com/downloads/get/udV8IjE

Wpisz ustawienia PLay i bedzie dzialalo ;)
:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010) :!:

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Pinngwin pisze:Nie chodzi mi o aktualizację tak jak znalazłem w innym temacie tylko cały nowy soft w języku polskim i z logo Playa.
Ten soft to nic innego jak Huawei Mobile Partner spolszczony i ze zmienionymi kolorami. Więc możesz wgrać oryginalny dashboard.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Pinngwin

Post autor: Pinngwin »

Dzięki :)
mcmaklin

Post autor: mcmaklin »

1Pomozcie mi pilnie nie rozumiem nic z tego ten program to jakis update czegos tam. Kolezanka kupila sobie ten modem (wlasnie od o2) i chciala go uzyc z playem a ja chce jej pomoc. Jaki program powinna sobie wgrac. Czy ten exe wystarczy ktory jest powyzej - przeciez on szuka jakiejs karty ktora ma uaktualnic - to nie jest jakis upgrade firmwareu?

2.co to jest dashboard playa?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

mcmaklin pisze:Jaki program powinna sobie wgrac.
Ten co instaluje się z modemu będzie ok. Trzeba go tylko skonfigurować. Wpisać odpowiedni APN i jazda.
mcmaklin pisze: to nie jest jakis upgrade firmwareu?
To jest update dashboard'u.
mcmaklin pisze:2.co to jest dashboard playa?
Dashboard to jest oprogramowanie co się instaluje z modemu jak się go podłączy pierwszy raz do komputera.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ