Notebook HP i modemem huwei870 orange - wieszanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Notebook HP i modemem huwei870 orange - wieszanie
Witam ,
mam porblem z nowo zakupinym sprzętem Notebook HP i modemem huwei870 orange
problem polega na tym ,że kiedy chcę uruchomić łacze , przy klikniciu już aplikacji orange wiesza sie komputer. Ludzie z Orange nie potrafai zdiagnozowac przyczyny - modem jest ok , sterowniki takze , problem wielki i wkurzajacy tym bardziej ,że celowo w sklepie gdzie kupowalam sprzet sprzet zainstalowalam modem aby upewnic sie ze bedzie dzialal i .. w sklepie dzialal bez problemu (dletego kupilam notebooczka) . Powrót do domu i wieszanie sie systemu - wrocilam do vobisa - cholera dzialal , pozoa vobisem nie mam mowy aby zadzialal. ( gdziekolwiek poz wiesza sie ) nie wiem gdzie szukac przyczyny , bo gdziekolwiek sie udalam to nikt nie potrafi jej wskazac, nadzieja jeszcze w informatyku z orange ale on dostepny jest dopiero w przyszly tygodniu.
Prosze o i nformacje co moze powodowac zawieszanie sie systemy i jak mozna temu zaradzic , bo jestem total bezradna
pozdrawiam
mam porblem z nowo zakupinym sprzętem Notebook HP i modemem huwei870 orange
problem polega na tym ,że kiedy chcę uruchomić łacze , przy klikniciu już aplikacji orange wiesza sie komputer. Ludzie z Orange nie potrafai zdiagnozowac przyczyny - modem jest ok , sterowniki takze , problem wielki i wkurzajacy tym bardziej ,że celowo w sklepie gdzie kupowalam sprzet sprzet zainstalowalam modem aby upewnic sie ze bedzie dzialal i .. w sklepie dzialal bez problemu (dletego kupilam notebooczka) . Powrót do domu i wieszanie sie systemu - wrocilam do vobisa - cholera dzialal , pozoa vobisem nie mam mowy aby zadzialal. ( gdziekolwiek poz wiesza sie ) nie wiem gdzie szukac przyczyny , bo gdziekolwiek sie udalam to nikt nie potrafi jej wskazac, nadzieja jeszcze w informatyku z orange ale on dostepny jest dopiero w przyszly tygodniu.
Prosze o i nformacje co moze powodowac zawieszanie sie systemy i jak mozna temu zaradzic , bo jestem total bezradna
pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W takim razie ja bym Ci radził wywalenie tego oprogramowania Orange. Możesz sobie zainstalować oprogramowanie producenta (Huawei Mobile Partner) stąd http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=66942#66942
Ewentualnie możesz zainstalować same sterowniki (też znajdziesz je w powyższym linku), potem utworzyć połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i posłużyć się programikiem autorstwa naszego kolegi <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Ewentualnie możesz zainstalować same sterowniki (też znajdziesz je w powyższym linku), potem utworzyć połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i posłużyć się programikiem autorstwa naszego kolegi <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
ano sprobuje zrobic jak radzisz , poki co dzieki serdeczne za porade - jakies swiatelko w tunelu , bo rady typu : musisz zmienic jedno z urzadzen ( albo albo ) troche mnie zalamuja :-)
Pozdrawaiam serdecznie
Pozdrawaiam serdecznie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jakbyś miała jakiś problem to pisz śmiałoloucyska pisze:sprobuje zrobic jak radzisz

Pozdrawiam YaHooo 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Daleko od tego Vobisa mieszkasz? być może w Vobisie jest zasięg 3G, a w twoim domu tylko GPRS/EDGE. Być może modem nie chce się połączyć za pomocą innej technologii. W takim wypadku (szczególnie ze względu na te zawiechy) stawiałbym na wadliwą kartę SIM.loucyska pisze:w sklepie gdzie kupowalam sprzet sprzet zainstalowalam modem aby upewnic sie ze bedzie dzialal i .. w sklepie dzialal bez problemu (dletego kupilam notebooczka) . Powrót do domu i wieszanie sie systemu - wrocilam do vobisa - cholera dzialal , pozoa vobisem nie mam mowy aby zadzialal.
-
" stawiałbym na wadliwą kartę SIM."
karta SIM raczej jest dobra w tej chwili uzywana jest drugim modemie (roznica wejsc) w laptopie i dziala bez zastrzeżeń . w domu tez mam zasieg 3 G , zdecydowanie mniejszy anizeli w vobisie , ale jest , ponadto modem juz nie odpala nigdzie - niezaleznie od miejsca - ( w scislym centrum tez nie ) od razu zawiesza system ,
karta SIM raczej jest dobra w tej chwili uzywana jest drugim modemie (roznica wejsc) w laptopie i dziala bez zastrzeżeń . w domu tez mam zasieg 3 G , zdecydowanie mniejszy anizeli w vobisie , ale jest , ponadto modem juz nie odpala nigdzie - niezaleznie od miejsca - ( w scislym centrum tez nie ) od razu zawiesza system ,
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Testowałaś na innym komputerze? Jeśli problem będzie ten sam, pozostaje reklamacja modemu.loucyska pisze:ponadto modem juz nie odpala nigdzie - niezaleznie od miejsca
-
no wlasnie jestem zla, bo nie mam 200% pewnosci ,że modem jest dobry - nie jestem w stanie przetestowac go przez jakis tydzien jeszcze, bo moj stary laptop ma szerkoie wjscie a zwezke czy jak to sie nazywa do tego modemu zosta nieopatrznie w innym miescie w ktorym bede dopiero za tydzien . Abusrdem jest to , ze w orange NIE MAJA takich zwezek na stanie wiec nie moglismy NA PEWNO wykluczyc wadliwisc modemu . jednak daje mu 2% mojej watpliwosci co do jego winy (modemu) gdyz do tej pory dzialal bez zarzutu a i przpominam ze wtym Vobisie (:-)) ) tez chodzil bezblednie . Boze dlaczego mi sie wtedy zainstalowal i dzilal !??? yhhh - warunkiem kupna tego wlasnie notebooka byl bezlednie dzialajacy internet ......