Witam,
Szukalem na tym forum odpowiedzi na pytanie co to jest dashboard w kontekscie oprogramowania do modemu ale znalazlem tylko linki skad sciagnac.
Czy ktos mi pomoze - odesle mnie w dobre miejsce, albo tu odpowie na kilka pytan, ktore mnie nurtuja. Nie jestem leniwy w szukaniu info na tym forum - raczej zapracowany i nie moge za dlugo siedziec na forum.
1. Mam modem pcmcia Huawei E630 HSDPA 7.2 Mb/s w iPlusie. Skad moge pobrac najnowsze sterowniki producenta do tego modemu - probowalem na stronie huawei ale nie orientuje sie w konwencji nazewnictwa - co do czego ?
2. Nie chce uzywac iPlus Managera i zastanawiam sie nad innym narzedziem, najlepiej firmowym czy jest jakis Huawei'owy manager ?
3. Do moich potrzeb zw z tworzeniem oprogramowania chcialbym wykorzystac moj modem. A konktretnie chcialbym moc w latwy sposob rozlaczyc sie i polaczyc z siecia celem nabycia nowego adresu IP. Jaki polecalibyscie sposob przy zalozeniu ze uzywam mojego modemu? Czy komendami AT ? czy dobry manager ? czy bez managera cos w DIAL-up? Dla ulatwienia dodam ze aplikacja ktora pisze ma wywolac proces rozlaczenia i polaczenia i czekac na parametr jakim bedzie nowe IP
4. Co to jest ten dashboard i jaka roznica miedzy firmware'em a dashboardem.
5. Czy do mojego modemu moge miec nowy firmware i jaka mi to ew. da korzysc?
Dziekuje za wyrozumialosc i z gory za pomoc
Dashboard Huawei e630
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dashboard Huawei e630
Pozdrawiam
Stomach
Stomach
-
- ### BAN ###
Re: Dashboard Huawei e630
Tu masz stery najnowsze http://rapidshare.com/files/246708563/h ... s_2.88.zipstomach pisze:. Mam modem pcmcia Huawei E630 HSDPA 7.2 Mb/s w iPlusie. Skad moge pobrac najnowsze sterowniki producenta do tego modemu - probowalem na stronie huawei ale nie orientuje sie w konwencji nazewnictwa - co do czego ?
Jest Mobile Connect* lub Mobile Partner ** | *http://rapidshare.com/files/246709303/h ... onnect.zip | ** http://rapidshare.com/files/277403910/h ... .16.03.zipstomach pisze:2. Nie chce uzywac iPlus Managera i zastanawiam sie nad innym narzedziem, najlepiej firmowym czy jest jakis Huawei'owy manager ?
Frimware to jest coś takiego jak soft w telefonie, natomiast dashboard to jest ta aplikacja, czyli iPlus Manager, bluecnnect, Play Online4. Co to jest ten dashboard i jaka roznica miedzy firmware'em a dashboardem.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
O ile dobrze kojarzę to jest tak:stomach pisze:probowalem na stronie huawei ale nie orientuje sie w konwencji nazewnictwa - co do czego ?
UTPS - Huawei Mobile Partner
HOST - Huawei Mobile Connect
MACHOST - Oprogramowanie dla MAC.
WINMAC - Oprogramowanie dla MAC i Windows XP, 2K, Vista.
Moim zdaniem wystarczy rozłączyć się z dial-up'em. Potem połączyć się ponownie. A zarządzać połączeniami dial-up możesz za pomocą programu C:\WINDOWS\system32\rasphone.exe z odpowiednim parametrem.stomach pisze:Dla ulatwienia dodam ze aplikacja ktora pisze ma wywolac proces rozlaczenia i polaczenia i czekac na parametr jakim bedzie nowe IP
Tak możesz, mesli masz modem 7.2ready. Taki ma możliwość ściągania danych z prędkością 3.6mbps, zaś nowy firmware zwiększa tą prędkość do 7.2. Jeśli masz 7.2 to z tego co wiem to nie ma nowszego softu.stomach pisze:Czy do mojego modemu moge miec nowy firmware i jaka mi to ew. da korzysc?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
YaHooo pisze:Tak możesz, mesli masz modem 7.2ready. Taki ma możliwość ściągania danych z prędkością 3.6mbps, zaś nowy firmware zwiększa tą prędkość do 7.2. Jeśli masz 7.2 to z tego co wiem to nie ma nowszego softu.
Dzieki za pomoc i odpowiedzi. Mam modem 7.2 Mb/s full nie ready. Od jakiegos czasu trapi mnie problem jak sprawdzic czy ten modem czasem nie ma tylko naklejki HSDPA 7.2 Mb/s a tak naprawde jest 7.2 Mb/s ready. Jak moge to sprawdzic? wszelkie speedtesty pokazuja predkosc download tylko do 3 Mb/s. Modem uzywam bez anteny wzmacniajacej, przy oknie przez, ktore mam widok na nadajnik HSDPA w odleglosci ok 400-500 m (lekko zasloniety przez jeden blok) iPlus manager pokazuje mi 2 kreski czasem 3 jak dodam te ich antenke-ogonek. Czyli generalnie kicha. Mam podejerzenia ze on nie jest full tylko ready chociaz pudelko i sprzedany byl jako full. Moge to jakos sprawdzic ? Co moze sie stac jesli zechce wgrac ten upgrade ? Moze sie cos rozjechac ?
Jak przetestowac rzeczywista mozliwosc transferu?...
[ Dodano: 2009-11-03, 14:06 ]
Dzieki za pomoc i odpowiedzi. Zajrzalem na strone Huawei i sciagnalem pierwszy z listy plik o poczatku HOST... i okazuje sie ze to jest datacard update Czy to znaczy ze musze miec cos uprzednio innego? I czy ten soft mozna wgrac w modem pcmcia, czy to jest raczej aplikacja na PC?przemox.1 pisze: Jest Mobile Connect* lub Mobile Partner ** | * http://rapidshare.com/files/246709303/h ... onnect.zip | ** http://rapidshare.com/files/277403910/h ... .16.03.zip
Pozdrawiam
Stomach
Stomach
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jak łączysz się, to powinna Ci się wyświetlić chmurka nad zasobnikiem systemowym. Jeśli w tej chmurce pisze 7.2Mb/s to masz soft 7.2. Jesli 3.6Mb/s to modem jest tylko 7.2 ready.stomach pisze:Od jakiegos czasu trapi mnie problem jak sprawdzic czy ten modem czasem nie ma tylko naklejki HSDPA 7.2 Mb/s a tak naprawde jest 7.2 Mb/s ready.
Jeśli masz najnowszy firmware to nie będziesz mógł wgrać starszego, tak samo wgrać ponownie tego samego. Można wgrywać tylko nowszy niż się znajduje w modemie.stomach pisze:Co moze sie stac jesli zechce wgrac ten upgrade ? Moze sie cos rozjechac ?
Z tego co wiem, to na stronie Huawei jest aplikacja na PC.stomach pisze:I czy ten soft mozna wgrac w modem pcmcia, czy to jest raczej aplikacja na PC?
Pozdrawiam YaHooo