Przede wszystkim witam wszystkich to mój pierwszy post i temat na tym forum.

Ale do rzeczy. Mam problem z modemem huawei e230 jest on używany przeze mnie w ofercie i-plusa. Może najpierw zacznę od sprzętu jaki posiadam a później przejdę do tematu:
-System Windows XP Media Center Edition service pack chyba drugi bo robiłem format systemu.
-Program antywirusowy Kaspersky
-Obecnie używana aplikacja do obslugi modemu i-plus manager 1.9
-Przeglądarka Firefox 3.5
*Podałem wydaje mi się najistotniejsze dla działania modemu wiadoości
Teraz problem niestety dość złożony....Pewien czas temu w ziołem abonament w plusie modem huawei e230 zainstalowali mi w salonie i niby wszystko miało grać. Wróciłem do domu włączam kompa wyświetlają się ikonki że znaleziono nowy sprzęt no i instaluje niestety wyświetla się ikonka twój nowy sprzęt nie został poprawnie zainstalowany może działać nie prawidłowo

Nie jest to idealny cytat z tego komunikatu ale bardzo podobny.Po chwili załącza się i-plus manager 2.0 (zainstalowany w salonie plusa z modemu) Łącze się z internetem pewien czas działa normalnie po jakiejś chwili zawiesza się wyskakuje okienko po angielsku że wystąpił problem z aplikacją i-plus manager 2.0 na pewno wiecie o co chodzi z zapytaniem send don t send
Wtedy wiem że coś jest nie tak instaluje od nowa managera za którymś razem udaje sie i pisze że twój sprzęt jest gotowy do użycia.Odpalam internet bawie się 15 minut i w momencie minimalizacji okien w przeglądarce (chciałem dostać się do pulpitu) wyswietla sie mój pulpit niestety na aplikacji i-plus manager została część strony internetowej którą zminimalizowałem i ponownie zawias tego programu. Pojechałem do salonu plus ale te panie tam nie oszukujmy się wiedzą mniej od nas

.Instaluje kilkanaście razy tego i plusa i to samo albo się wiesza albo pisze że twój sprzęt może nie działać poprawnie. Pojawia się zarzut że ja coś popsułem bo jak podpisywałem umowę to rzekomo wszystko chodziło bzdura że szok połączyła się z internetem i tyle weszliśmy raz na Google i tyle go sprawdziłem.......Wreszcie pani wpada na motyw zainstalowania aplikacji i-plus manager 1.9 . Ku mojemu zaskoczeniu wszystko chodzi nic się nie wiesza .Jedna rzecz nie daje mi jednak spokoju bo instalując i-plus managera 1.9 trzeba zainstalować sterowniki do huawei e 220 a ja mam e 230 poza tym podczas instalacji ma problem ze sterownikiem 3g mobile czy coś takiego windows wyświetla komunikat że ta aplikacja nie jest podpisana cyfrowo że system może szwankować po jej zainstalowaniu.....Napiszcie co mam zrobić do nich już nie idę i nie dzwonię według plusa mam się cieszyć że mam internet ale czemu mam ja na tym tracić przecież ten modem ma hulać na managerze 2.0 a nie na 1.9 i sterownikach do e220
proszę o pomoc brakuje mi jakiegoś sterownika??