Mam nadzięje ze mnie zrozumieliscie ;)hehhe
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Jeszcze chciałem się spytac bo nie będe zakladał niepotrzebnego tematu...jaki jest jeszcze internet oprócz mobilnego,adsl,satelitarnego ?:)
Sorry ze tak dziwnie napisalem ale sie spieszyłem

Pzdr

Moderator: Moderatorzy
Ja bym zrobił najpierw rozeznanie ktyóry operator ma najlepsze osiągi w mojej okolicy. Tzn. kupił prepaidy sieci i potestował jak to działaJarek7 pisze:Chodzi mi oto abyscie mi pomogli rozgryzc ktora siec daje najlepsza ofertę itp.
Jeśli nie masz wielkiej ściany lasu na drodze do stacji, to są wszelkie szanse na PlayaJarek7 pisze:napisali mi ze nadajnik znajduje sie odemnie jakies 5-6km od mojego domu...jak myslicie sa jakies szanse na zasięg ?:)
Play to wymiata tylko i wyłącznie pod względem ceny ale co do jakości to już nie koniecznieExcel38 pisze:to play też wymiata
Jak dobrze się orientuję to za 45 zł 10 GB mogą mieć tylko aktualni klienci PLAY'a i osoby które biorą internet bez modemu, i żadna to promocja bo jest tak od dawna.Excel38 pisze:teraz jest promocja, za 40 pare zł jest 10gb
Hmmm...mam do tego lekkie wątpliwości freedom bez limitu ? I do tego radiowo ? Zapewne wyczytałeś to ze strony ORANGE w zakładce INTERNET i poniżej internet domowy, i na samym dole napisane jest tak "połączenie przez linię telefoniczną lub radiowe" ale czy tu nie chodziło przypadkiem o Orange Freedom Pro ? Orange lekko wprowadza klientów w błądExcel38 pisze:bierzesz orange freedom i masz bardzo tanio, radiowo, i bez limitu.
Zrób najlepiej tak jak radził wcześniej YaHooo sprawdź który operator ma najlepsze transfery i wybierz wtedy tego "najlepszego"Jarek7 pisze:A chciałbym się spytać czy opłaca się brać erę (blueconnect)
Zapewne była przeciążona stacja bazowa, i wtedy dobry sygnał w niczym Ci nie pomoże,Jarek7 pisze:mialem 4-5 kresek zasięgu a net chodził kiepsko..jaka to mogła być przyczyna ?
stacja bazowa, nodeB, BTS, nie ma takiego czegoś jak nadajnik jeżeli chodzi o sieci komórkowe z uwagi na to, że sygnał musi być wysłani jak i odebrany, a nadajnik ma za zadanie tylko wysłanie sygnału, tak dla uściślenia sprawy to napisałemJarek7 pisze:nadajnik
Dzięki za pomocsp6huk pisze: [....]
Zapewne była przeciążona stacja bazowa, i wtedy dobry sygnał w niczym Ci nie pomoże,
kb/s czy kB/s ? Limit nie był wtedy przekroczony ? A może to oferta na kartę była ? Jak dawno testowałeś tego blueconnecta ?Jarek7 pisze: w dzien sciągało się 15kb/s a w nocy 18kb/s
Nie ma Orange Freedom Pro bez limitu, jest tylko jedna opcja z limitem 3GB.Excel38 pisze:Może to i orange freedom pro, ale mi chodzi o to że bez limitu ;]
Czyli router do CDMA Axesstel, bo limitów to nie było w Orange Freedom Pro ale to przeszłość, od jakiegoś czasu limity zostały założoneExcel38 pisze:Nie, stoi laptop, podłączone jest do niego takie urządzenie na którym jest narysowany znaczek orange, ma 4 anteny. Jeśli chodzi o kable to tylko laptop jest podłączony do zasilania i te urządzenie też do zasilania
Tak! Axesstel! A można mieć to jeszcze?sp6huk pisze:Czyli router do CDMA Axesstel...
O brak limitu Ci chodzi ? Jeżeli tak to niestety jest to niemożliwe, no chyba, że orange ma jakąś dziurę w systemie i ciocia ma brak limituExcel38 pisze: A można mieć to jeszcze?