Merlin xu870 + Orange Business Everywhere Brak 3G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Merlin xu870 + Orange Business Everywhere Brak 3G
Witam.
Mam laptopa z modemem Merlin xu870 + internet z Orange. Problem z tym, że zmieniłem miejsce zamieszkania z bloku na stare budownictwo i niełapie w domu 3G. A wiem że jestem w strefie zasięgu 3G. mieszkam w centrum Chorzowa. Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwość abym ten zasięg odbierał np przez instalacje anteny na dachu. Prosze o pomoc w zakupie takowego sprzętu potrzebnego do odbioru zasięgu 3G oraz w jaki sposób można to zainstalować.
Mam laptopa z modemem Merlin xu870 + internet z Orange. Problem z tym, że zmieniłem miejsce zamieszkania z bloku na stare budownictwo i niełapie w domu 3G. A wiem że jestem w strefie zasięgu 3G. mieszkam w centrum Chorzowa. Chciałbym sie dowiedzieć czy jest możliwość abym ten zasięg odbierał np przez instalacje anteny na dachu. Prosze o pomoc w zakupie takowego sprzętu potrzebnego do odbioru zasięgu 3G oraz w jaki sposób można to zainstalować.
- maras_xhack
Re: Merlin xu870 + Orange Business Everywhere Brak 3G
Witaj.
Właściwie mój problem jest podobny, tylko z innym modelem modemu. Moim błędem było kupno anteny dookólnej bez wcześniejszej konsultacji na tym forum. Z tego co wyczytałem z postów, należy zorientować się, gdzie leży najbliższa Ciebie stacja nadwacza (BTS). Wtedy możesz odpowiednio dobrać antenę.
Pozdrawiam.
Właściwie mój problem jest podobny, tylko z innym modelem modemu. Moim błędem było kupno anteny dookólnej bez wcześniejszej konsultacji na tym forum. Z tego co wyczytałem z postów, należy zorientować się, gdzie leży najbliższa Ciebie stacja nadwacza (BTS). Wtedy możesz odpowiednio dobrać antenę.
Pozdrawiam.
## Intel C2D T7300 - Aspire 5920G + Novatel Merlin X950D ##
-
- ### BAN ###
Jak 3G to się NoodeB nazywamaras_xhack pisze:(BTS

Milo, spróbuj wymusić 3G w managerze od Orange
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Node Bprzemox.1 pisze:NoodeB nazywa
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Więc jeśli panowie Milo oraz maras_xhack pytają o antenkę na 3g to ja poradzę coś takiego http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... ategorie=9
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- maras_xhack
Jak już kupiłem antenę... A raczej "wtopiłem" w antenę.
Co sądzicie o tej:
Antena (Marasa) do modemów Novatel
Proszę o krytykę oraz ewentualne rady
Pozdrawiam.
Co sądzicie o tej:
Antena (Marasa) do modemów Novatel
Proszę o krytykę oraz ewentualne rady

Pozdrawiam.
## Intel C2D T7300 - Aspire 5920G + Novatel Merlin X950D ##
- wojteks
- *** Administrator ***
Jak szukasz anteny do 3G (UMTS/HSPA) to musisz kupić nową. YaHooo już napisał jaką.maras_xhack pisze:Proszę o krytykę oraz ewentualne rady
Nie pomagam na PW!